Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Aave пуска Stablecoin GHO в Ethereum Mainnet

Aave, платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) за заеми, официално внедри своя дългоочакван стабилен монета, GHO, в основната мрежа на Ethereum. Това развитие идва след период на гласуване и тестване на общността в тестовата мрежа Goerli, където екипът на Aave експериментира със стабилната монета през февруари 2023 г. Успешното внедряване на GHO в основната мрежа означава важен крайъгълен камък за общността на Aave.

В официален туит, Aave изразиха своето вълнение, заявявайки: „Aave DAO успешно стартира @GHOAave в Ethereum Mainnet. Поздравления за общността на Aave за този исторически момент!“ За да покаже подробните функции и възможности на GHO, екипът на Aave планира да проведе демонстрации на живо на стейбълкойна на конференцията ETHcc в Париж.

С пускането на GHO в основната мрежа на Ethereum, потребителите на Aave V3 ще могат незабавно да използват и извършват транзакции за заемане, използвайки този стейбълкойн. GHO има за цел да осигури стабилност и сигурност на потребителите в екосистемата на Aave, като предлага алтернатива на нестабилните криптовалути чрез поддържане на стабилна стойност, обвързана с конкретен актив или кошница от активи.

Очаква се въвеждането на GHO да привлече повече ликвидност в продуктовата екосистема на Aave. Тъй като потребителите получават възможността да вземат и дават заеми, използвайки този стейбълкойн, това може да увеличи общото приемане и допълнително да затвърди позицията на Aave като водеща DeFi платформа. Освен това, от бизнес гледна точка, таксите, генерирани от транзакции на заеми с GHO в бъдеще, ще бъдат насочени към резервния фонд на Министерството на финансите, управляван от Aave.

Aave пуска GHO Stablecoin в Ethereum Mainnet

Резервният фонд на Министерството на финансите служи като жизненоважен компонент от дългосрочната стратегия за устойчивост на Aave, осигурявайки финансовата устойчивост на платформата и способността да подкрепя текущите иновации и развитие. Чрез разпределянето на таксите, генерирани от заемането на стейбълкойни, към Министерството на финансите, Aave цели да укрепи финансовата си позиция и да продължи да насърчава растежа в сектора на DeFi.

Тъй като DeFi пространството продължава да се развива и узрява, въвеждането на GHO от Aave представлява друга значителна стъпка към разширяване на полезността и достъпността на децентрализираното кредитиране и вземане на заеми. Успешното внедряване на GHO в основната мрежа на Ethereum не само демонстрира ангажимента на общността на Aave към иновациите, но също така укрепва позицията на платформата като ключов играч в пазара на DeFi.

С демонстрациите на живо на GHO на конференцията ETHcc присъстващите ще имат възможността да станат свидетели от първа ръка как този стейбълкойн работи в екосистемата на Aave. Тъй като интересът към DeFi и стабилните монети продължава да расте, стартирането на GHO бележи решаващ крайъгълен камък за Aave и демонстрира отдадеността на платформата да предоставя сигурни и удобни за потребителя финансови услуги на по-широка аудитория.

Източник: https://azcoinnews.com/aave-launches-stablecoin-gho-on-ethereum-mainnet.html

Публикацията на Светлана Петкова: "Aave пуска Stablecoin GHO в Ethereum Mainnet" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!