Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Акаунтът в Twitter на Aptos Foundation е хакнат, за да популяризира фалшивото раздаване

Twitter акаунтът на фондация Aptos наскоро стана жертва на хакерски инцидент, довел до измамна дейност и опити за измама на потребителите. Хакерите зад пробива насочват нищо неподозиращи лица към фалшив уебсайт, обещаващ участие във фалшив еърдроп.

Aptos Foundation страда от хакване на Twitter

Измамната публикация се позовава на airdrop, за който се предполага, че се извършва в блокчейна Ethereum. Освен това изглежда, че Twitter акаунтът на Mo Shaikh, главен изпълнителен директор на Aptos, също може да е бил компрометиран като част от опита за измама. Бързо реагирайки на ситуацията, Aptos Labs, дъщерно дружество на Aptos Foundation, се обърна към Twitter, за да издаде предупреждение, съветвайки потребителите да не взаимодействат с никакви връзки, пренасочващи ги към убедителен, но фалшив уебсайт. Измамният сайт призова потребителите да кликнат върху бутона „иск“, който впоследствие им предостави QR код. Тази измамна тактика имаше за цел да подмами хората да свържат портфейлите си и потенциално да станат жертва на нови измами.

Публикацията на Aptos Labs в Twitter гласи: „Получихме официално съобщение от Aptos Foundation, че @Aptos_Network е компрометирана. Последният туит относно $APT airdrop е измама. Моля, НЕ се ангажирайте с този туит или предоставената връзка. Не е необичайно хакерите да се насочват към акаунти в социални медии с висок профил като средство за използване на доверието и репутацията, свързани с тях. В този случай извършителите са манипулирали присъствието на фондация Aptos в Twitter, за да популяризират измамен еърдроп, използвайки нарастващата популярност на дейности, свързани с криптовалута, за да заблудят нищо неподозиращите потребители.

Twitter акаунтът на Bitboy Crypto е хакнат, инвеститорите търпят загуби

Измамите, включващи airdrops, които обикновено включват разпространение на безплатни токени на притежатели на криптовалути, стават все по-разпространени в пространството на цифровите активи. Измамниците се опитват да се възползват от желанието за потенциални печалби и привлекателността на безплатните токени, като често се насочват към лица, които може да нямат цялостно разбиране за основната технология или свързаните рискове.

Фондацията предупреждава общността и адресира инцидента

Инциденти като този подчертават важността на упражняването на предпазливост и дължимата грижа, когато се занимавате със съдържание, свързано с криптовалута онлайн. От решаващо значение е да проверите автентичността на информацията и да проверите отново достоверността на акаунтите и уебсайтовете, преди да предприемете каквото и да е действие или да споделите лична информация. При откриването на компромиса фондация Aptos предприе бързи действия за справяне със ситуацията и предупреди своята общност за измамната дейност. Тяхната бърза реакция демонстрира ангажимент за защита на своите потребители и поддържане на прозрачност по време на предизвикателни ситуации.

Тъй като индустрията на криптовалутите продължава да се развива, мерките за сигурност трябва да останат основен приоритет както за хората, така и за организациите. Внедряването на надеждни протоколи за сигурност, като двуфакторно удостоверяване и редовно наблюдение на акаунта, може значително да намали риска да станете жертва на опити за хакване или измами. Освен това образованието на общността играе жизненоважна роля в борбата с измамни дейности. Чрез насърчаване на информираността за често срещани измами и предоставяне на насоки за най-добри практики за сигурно ангажиране с криптовалути, хората могат по-добре да се защитят от потенциални заплахи и да допринесат за по-безопасна цифрова екосистема.

Опитът на Aptos Foundation служи като напомняне за всички лица, участващи в пространството на криптовалутите, да останат бдителни и да проявяват повишено внимание, когато взаимодействат с онлайн платформи и акаунти в социални медии. Като се информират и приемат проактивни мерки за сигурност, потребителите могат да помогнат за смекчаване на рисковете, свързани с измамни дейности, и да допринесат за по-сигурна и надеждна крипто среда.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Акаунтът в Twitter на Aptos Foundation е хакнат, за да популяризира фалшивото раздаване" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!