Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Alchemix съобщава за връщане на откраднати средства от Curve Exploit

Alchemix, платформа за кредитиране, съобщи, че всички средства, откраднати от хакера Curve Finance от пула alETH-ETH на Alchemix, са били върнати.

Curve Finance стана жертва на голям обир на 31 юли, което доведе до източване на хакера около 61 милиона долара от протокола.

Alchemix обявява връщане на всички средства

Експлойтът на Curve Finance доведе до загуба на Alchemix около $13,6 милиона от своя пул alETH-ETH. Освен Alchemix, средствата на няколко други басейна също бяха източени. Те включват pETH-ETH пула на JPEGd, който отбеляза изходящи потоци от около 11,4 милиона долара, и sETH-ETH пула на Metronome, при който експлойтът изтече около 1,6 милиона долара. Хакерът се е насочил към няколко стабилни пула на Curve Finance, използвайки грешка при повторно влизане, която е повлияла на езика за програмиране Vyper, използван на Curve Finance.

Сега Alchemix обяви на X, че хакерът е върнал откраднатите средства, след като е приел оферта за награда за грешки от Curve, Metronome и Alchemix.

„Изключително сме щастливи да съобщим, че всички средства, откраднати от хакера на пула на Alchemix @CurveFinance, вече са върнати.“

Оферта, която хакерът не можа да откаже

Alchemix, Metronome и Curve Finance предложиха на хакера 10% награда за грешки като награда, като ги помолиха да върнат останалите 90% от откраднатите средства. Трите субекта бяха заявили, че ако хакерът върне средствата, те няма да бъдат изправени пред никакви допълнителни правни или правоприлагащи действия.

„Офертата идва с гаранция за липса на допълнителни правни действия или намеса на правоприлагащите органи. Искаме да разрешим това по цивилизован начин. Няма да имате риск ние да продължим да преследваме това, нито риск от проблеми с правоприлагането.

Трите протокола обаче казаха на хакера да гледа на офертата им като последно предупреждение, давайки им срок до 6 август да приемат офертата си. Те предупредиха, че ако хакерът откаже или пренебрегне предупреждението им, те ще разширят премията към обществеността, предлагайки 10% от средствата на всеки, който би помогнал за идентифицирането на хакера по начин, който би довел до осъждане в съда. В строгото предупреждение се посочва, че хакерът ще почувства цялата сила на закона, ако не го спази.

Alchemix съобщава за връщане на всички откраднати средства от пуловете на Curve

„Ако решите да не участвате в доброволното връщане и завършите процеса до 6 август в 0800 UTC, ние ще разширим наградата за обществеността и ще предложим пълните 10% на лицето, което е в състояние да ви идентифицира по начин което води до осъждането ви в съда. Ще ви преследваме от всички ъгли с цялата строгост на закона.

Хакерът приема офертата и връща средства

На 4 август хакерът публикува съобщение в мрежата на Ethereum, насочено към екипите за разработка на Curve Finance и Alchemix. В не толкова приятното съобщение хакерът заяви, че ще върне средствата, но защото не иска да развали множеството засегнати проекти, а не защото са били заловени или поради заплахата от съдебни действия. Хакерът заяви в съобщението си във веригата,

„Връщам сумата, не защото можете да ме намерите. Това е, защото не искам да проваля проекта ви.

Около 11:16 сутринта UTC хакерът върна 1 alETH в акаунта на Curve Finance за внедряване. След успеха на първоначалната транзакция, хакерът направи три отделни трансфера два часа по-късно, на обща стойност около 4820,55 alETH, изпратени до мултисиг портфейла на екипа за разработка на Alchemix. Върнатите средства бяха крипто активи на стойност около 8,9 милиона долара, съставляващи около 15% от откраднатите средства. По-късно Alchemix съобщи, че хакерът е върнал всички откраднати средства.

NFT протокол JPEG’d, в отделно съобщение, също потвърди, че те са били възстановени, като извършителите са върнали около 5495 ETH. Както е посочено в офертата за награда, NFT протоколът няма да предприеме никакви правни действия срещу хакерите. Екипът на JPEG'd заяви,

​​„Всички по-нататъшни разследвания или правни въпроси срещу субекта ще приключат. Ние гледаме на това събитие като на спасяване с бяла шапка.

DeFi въздъхва с облекчение

Експлойтът на Curve Finance оказа значителен натиск върху по-голямата DeFi екосистема, след като стойността на CRV токена на протокола падна рязко след хакването. Няколко доклада, появили се след хакването, посочват, че основателят на Curve Майкъл Егоров е взел няколко заема, предоставяйки CRV като обезпечение, поставяйки кредитната позиция на Егоров от $168 милиона на риск от ликвидация. Това изложи на риск основните DeFi протоколи Aave, Abracadabra и няколко други, благодарение на потенциалния ефект на доминото.

Отказ от отговорност: Тази статия е предоставена само за информационни цели. Не се предлага или е предназначен да се използва като правен, данъчен, инвестиционен, финансов или друг съвет.

Публикацията на Георги Минев: "Alchemix съобщава за връщане на откраднати средства от Curve Exploit" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!