Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Алткойните нарастват, тъй като продуктите с цифрови активи стават свидетели на седмични изходящи потоци от $20,9 милиона

Ключови точки:

  • Продуктите за инвестиране в цифрови активи претърпяха нетен отлив от $20,9 милиона миналата седмица, основно движен от дълги Биткойн продукти.

  • Инвеститорите предпочитаха алткойни, с изключение на Ethereum, с притоци от общо $3 милиона миналата седмица и $19 милиона през последните 8 седмици.

  • Обемите на търговия с инвестиционни продукти за цифрови активи показват намалена пазарна активност.

Според последния седмичен доклад на CoinShares, инвестиционните продукти за цифрови активи са свидетели на нетен отлив от $20,9 милиона миналата седмица, като 93% от тегленията произхождат от дълги Биткойн инвестиционни продукти.

Освен това късите Биткойн продукти претърпяха своята 14-та поредна седмица на изходящи потоци, възлизащи на общо 3,1 милиона долара. Тези числа предполагат, че инвеститорите са капитализирали печалбите през последните седмици, докато общото настроение към актива остава благоприятно.

Данните също разкриха забележителна промяна в предпочитанията на инвеститорите, като алткойните, с изключение на Ethereum, привличат значително внимание. Само миналата седмица алткойните претърпяха притоци от $3 милиона, като общо $19 милиона се изсипаха през последните осем седмици. По-специално Cardano, Solana и XRP се очертаха като най-предпочитаните алткойни, привличайки притоци съответно от $0,64 милиона, $0,6 милиона и $0,5 милиона. Междувременно Ethereum и Avalanche станаха свидетели на незначителни изходящи потоци, съответно на обща стойност $1,9 милиона и $0,4 милиона.

За разлика от незначителните изходящи потоци в инвестиционни продукти за цифрови активи, през първата половина на годината се наблюдават значителни входящи потоци близо до 500 милиона долара. Обемите на търговия през изминалата седмица обаче бяха слаби и възлизаха на 915 милиона долара. Тази цифра бледнее в сравнение със средната седмична стойност от година до днешна дата от 1,5 милиарда долара, което показва намалена търговска активност на пазара на цифрови активи.

Данните на CoinShares също предоставиха информация за регионалните инвестиционни тенденции. По-специално, Северна Америка се очертава като основен източник на негативни настроения, с изходящи потоци на обща стойност 11 милиарда долара от САЩ и Канада. Обратно, Германия отбеляза входящи потоци от 5 милиона долара, докато Швейцария и Швеция изпитаха изходящи потоци съответно от 3,2 милиона и 2,6 милиона долара.

Продуктите за инвестиране в цифрови активи са свидетели на притоци от $136 милиона миналата седмица

По-широкият пазар на Биткойн отразява цялостното потиснато настроение, тъй като стана свидетел на общо 16 милиарда долара обем на търговия на надеждни борси през последната седмица. Тази цифра е значително по-ниска от средната седмична стойност от 52 милиарда долара, наблюдавана тази година.

Изненадващо, колебанията на цените на Биткойните от миналата седмица не корелираха с никакви големи новинарски събития. Най-голямата криптовалута продължи да се търгува под $29 500 през цялата седмица, без да се съобщава за съществени ценови движения.

Тъй като пазарът на криптовалута се развива, инвеститорите наблюдават отблизо възхода на алткойните, особено Cardano, Solana и XRP, които набират популярност. Въпреки скорошните изходящи потоци от инвестиционни продукти за Биткойни, цялостното настроение остава оптимистично, подчертавайки устойчивия характер на пазара на цифрови активи.

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ: Информацията на този уебсайт се предоставя като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен съвет. Препоръчваме ви да направите свое собствено проучване, преди да инвестирате.

Прочетете още...

24 Crypto News

Публикацията на Тодор Цонев: "Алткойните нарастват, тъй като продуктите с цифрови активи стават свидетели на седмични изходящи потоци от $20,9 милиона" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!