Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Анализ на Биткойн Бул Ръна: Еуфорията и динамиката на преразпределението на богатството

Анализ на Биткойн Бул...
Анализ на Биткойн Бул Ръна: Еуфорията и динамиката на...

Достигна ли пикът на Биткойн бика? Анализ на текущия цикъл

В динамичния пазар на криптовалутата неотдавнашният скок в стойността на Биткойн до нови рекорди за всички времена привлече вниманието на инвестиционната общност. Този забележителен крайъгълен камък не само подчертава нарастващото господство и приемане на Биткойн, но също така означава значителна промяна в пазарната динамика и поведението на инвеститорите.

Докато навлизаме по-дълбоко в този финансов феномен, ние се стремим да анализираме основните фактори, задвижващи безпрецедентното рали на Биткойн, развиващите се модели на разпределение на богатството между инвеститорите и стратегическите последици за тези, които искат да се ориентират в следващите фази на възхода.

Навлизане в еуфоричната фаза: разкриване на текущия Биткойн Бул Рън

През изминалата седмица Биткойнът скочи до безпрецедентни нива спрямо щатския долар, надминавайки границата от 69,2 000 долара и скочи до 72,3 000 долара. Това постижение бележи четвъртия случай в историята на Биткойн, в който той надвишава най-високата си стойност за всички времена (ATH) от предишния си цикъл.

Днес се задълбочаваме в прехода към това, което обикновено се нарича „Зона на еуфорията“, фаза, свързана със задаване на нови ATH. Ще разгледаме как такива етапи в исторически план предизвикват трансформация в поведението на инвеститорите, по-специално засягайки динамиката между дългосрочните притежатели (LTH) и спекулативните търговци.

Анализиране на Биткойн Бул Ръна

Друг забележителен показател, който достигна нов ATH, е Bitcoin Realized Cap, който измерва общата стойност, съхранявана в BTC във веригата. Наскоро достигна рекорден връх от $504 милиарда, със забележителен приток от $40 милиарда от 1 март насам. Темпът на растеж на Realized Cap сега възлиза на 54 милиарда долара на месец, напомняйки скока, наблюдаван в началото на 2021 г. Това подчертава значителния приток на капитал в Биткойн, подхранван от нарастващото търсене и успеха на новите американски ETF продукти.

Динамиката на преразпределението на богатството

Отличителен белег на Биткойн бичите пазари е преразпределението на богатството от опитни към нови инвеститори. Тези, които са натрупали BTC на по-ниски цени в миналото, често започват да разпродават своите притежания, когато се достигнат нови ATH, улеснявайки този трансфер на богатство.

Този цикъл е очевиден за пореден път, като делът на богатството в „Млади монети“ (тези, преместени през последните 3 месеца) се е увеличил със 138% от октомври 2023 г. Този скок показва значителни разходи от инвеститори, които са държали своите монети поне поне 3 месеца преди това.

Анализиране на предлагането на притежателя на Биткойн

Биткойн: Край на Бул Ръна или възможност за обръщане?

Този модел на прехвърляне на богатство може да се наблюдава в различни цикли, както се вижда от показателите за краткосрочно и дългосрочно предлагане на притежателя. Отбелязваме спад от -660k BTC в предлагането на LTH от пика през ноември 2023 г., като 57% от това намаление се дължи на обратно изкупуване от GBTC ETF.

Междувременно Short-Term Holder Supply отбеляза увеличение от +810k BTC за същия период от време, включващо 660k BTC, които се отдалечават от дългосрочните притежатели, и 150k BTC, изтеглени от борсови баланси под нашето наблюдение. Тази тенденция точно отразява предишни цикли на Биткойн, показвайки последователна промяна в собствеността и равновесието между пазарното предлагане, търсене и ценообразуване.

Анализиране на предлагането на притежателя на Биткойн

Тъй като LTH ликвидират своите притежания, техният натиск за продажба трябва да бъде противодействан от нов интерес за покупка. Анализаторите са изправени пред предизвикателството да определят кога натискът за разпродажби може да надхвърли търсенето. Следната диаграма илюстрира два ключови показателя:

  • Процентното намаление на доставката на LTH от неговия връх.
  • Процентното увеличение на доставката на STH от дъното на цикъла.

Исторически погледнато, в зенитите на бичия пазар, предлагането на LTH е намаляло с -14% до -25%, подчертавайки различни степени на натиск за продажба всеки цикъл. За разлика от това, предлагането на STH обикновено достига пикове около кулминацията на цикъла, като се покачва с над 83% от дъното.

Ако приемем, че тези промени в търсенето и предлагането отразяват критични моменти на пиковете на цикъла, това предполага, че текущият пазар е около 30% през типичната си фаза на разпространение.

Текуща фаза във времевата линия: Навигиране в Биткойн Бул Рън

Повтаряйки предишни настроения, опростен анализ на предлагането на дългосрочни и краткосрочни притежатели на Биткойн предполага, че сме на приблизително 30% през възхода. Въпреки това, както беше подчертано в по-ранни доклади, има спекулации, че този възход може да кулминира по-рано от минали събития, тъй като участниците на пазара предвиждат и реагират превантивно, поставяйки ни на приблизително 50% през цикъла.

Заключение

Докато разкриваме тънкостите на най-новия бик пробег на Биткойн, се появяват няколко основни прозрения:

  • Увеличението на Биткойн до нови исторически върхове над $72,3k означава значителна фаза в неговия пазарен цикъл.
  • Преходът към „Зоната на еуфорията“ показва промяна в поведението на инвеститорите със забележими промени сред дългосрочните притежатели и спекулантите.
  • Нов ATH за реализираната горна граница на Биткойн от $504 милиарда подчертава масивния приток на капитал, отчасти движен от успеха на продуктите на ETF в САЩ.
  • Тенденцията на преразпределение на богатството от опитни към по-нови инвеститори се подчертава от увеличението от 138% на „младите монети“ от октомври 2023 г.
  • Динамиката на пазара показва спад в предлагането на LTH и увеличаване на предлагането на STH, отразявайки моделите, наблюдавани в предишни цикли.
  • Текущият анализ предполага, че сме на приблизително 50% през този възход, което сигнализира за стратегическа точка за диверсификация на активите в очакване на следващата пазарна фаза.

По същество тези развития сигнализират за критичен момент за инвеститорите в Биткойн да пренастроят своите стратегии. Докато навигираме през тази еуфорична фаза към непознатите терени на пазарните цикли, наложително е да бъдем информирани и гъвкави. Използвайки тези прозрения, инвеститорите могат по-добре да се подготвят за разгръщащите се глави от пътуването на Биткойн, като оптимизират своите подходи, за да осигурят изгодни позиции в развиващия се пазар.

Публикацията на Георги Шопов: "Анализ на Биткойн Бул Ръна: Еуфорията и динамиката на преразпределението на богатството" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!