Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Анализ на Standard Chartered: Висока оценка на Биткойн и прогнози за бъдещи цени

Анализ на Standard...
Анализ на Standard Chartered: Висока оценка на Биткойн и прогнози...

Анализ на Standard Chartered: Висока оценка на Биткойн и прогнози за бъдещи цени

Биткойнът, водещият дигитален актив в света, отново грабна заглавията в петък, след като за кратко надмина напълно разредената граница на оценка от 1 трилион долара. Глобалният пазар на криптовалути в момента може да се похвали със зашеметяващата пазарна капитализация от $1,87 трилиона, отбелязвайки забележително увеличение от 4,7% през последните 24 часа. Въпреки присъствието на Ethereum с дял от 16,1%, Bitcoin запазва господството си с 49,7% от пазара.

Джеф Кендрик, ръководител на крипто изследванията в Standard Chartered, хвърля светлина върху неотдавнашния скок в стойността на Биткойн, като го приписва на „променящата се динамика на потока в новите американски ETF“. Кендрик наблюдава спад в кумулативните потоци в Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), докато става свидетел на увеличения в други фондове като iShares Bitcoin Trust на BlackRock.

„Докато продажбите на GBTC привидно се забавиха, средно 59 милиона долара на ден тази седмица, притоците в други ETF остават стабилни, средно 244 милиона долара на ден“, уточни Кендрик. Тази промяна в динамиката е достатъчно значителна, за да стимулира възходящата траектория на Биткойн.

Гледайки напред, Кендрик прогнозира нетен приток от 50 до 100 милиарда долара в спот ETF фондове за годината. Той очаква, че „изходящите потоци от GBTC в крайна сметка ще спрат, докато други входящи потоци ще продължат“, което потенциално ще изстреля цената на Биткойн до $100 000 до края на 2024 г. и $200 000 до края на 2025 г.

Анализиране на оценката на Биткойн и бъдещи прогнози

Standard Chartered прогнозира Биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Анализът на Standard Chartered предоставя ценна представа за факторите, влияещи върху скорошния скок на Биткойн, и предлага убедителни прогнози за бъдещата му оценка. Тъй като Биткойнът продължава да набира популярност на основните финансови пазари, стратегическият анализ става от първостепенно значение за инвеститорите, които искат да се възползват от неговия потенциал за растеж.

Въздействие на променящата се динамика на ETF : Наблюдаваната промяна в динамиката на потоците в рамките на новите американски ETF, както е подчертано от Кендрик, подчертава развиващия се пазар на инвестиционните инструменти за Биткойн. Със спад в потоците GBTC и едновременното увеличение на други ETF, оценката на Биткойн е готова за по-нататъшно поскъпване, тъй като интересът на инвеститорите се диверсифицира в различните фондове.

Пазарни перспективи за спот ETF фондове : Прогнозата на Кендрик за значителен нетен приток в спот ETF фондове сигнализира за нарастващо доверие и интерес към Биткойн сред институционалните инвеститори. Тъй като регулаторната яснота се подобрява и инвестиционните пътища се разширяват, привлекателността на Биткойн като легитимен клас активи се засилва, проправяйки пътя за устойчив растеж на ETF инвестициите.

Бъдещи ценови прогнози : Прогнозата на Standard Chartered за достигане на Биткойн от $100 000 до края на 2024 г. и $200 000 до края на 2025 г. отразява възходяща перспектива за дългосрочната траектория на криптовалутата. Тези прогнози са подкрепени от фактори като нарастващо институционално приемане, благоприятна пазарна динамика и продължаващата еволюция на Биткойн инвестиционните продукти.

Заключение

Анализът на Standard Chartered предоставя ценна информация за скорошния скок на Биткойн и предлага убедителни прогнози за бъдещата му оценка. Тъй като Биткойн продължава да набира популярност като основен клас активи, стратегическият анализ става важен за инвеститорите, които искат да се ориентират в динамичния пазар на криптовалути. С променящата се динамика на ETF и стабилните притоци в спот ETF фондове, възходящата траектория на Биткойн изглежда готова за по-нататъшно поскъпване, потенциално достигайки значителни ценови етапи през следващите години.

Публикацията на Николай Кръстев: "Анализ на Standard Chartered: Висока оценка на Биткойн и прогнози за бъдещи цени" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!