Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Анализ на цените 7/24: SPX, DXY, BTC, ETH, XRP, BNB, ADA, DOGE, SOL, MATIC

Биткойн се понижи до $29 000 на 24 юли, сигнализирайки, че мечките се опитват да поемат контрол. Изглежда, че неуспехът да се задържи на по-високите нива може да е изкушил краткосрочните бикове да записват печалби и агресивните мечки да инициират къси позиции.

Въпреки че в краткосрочен план изглежда мечи, дългосрочните инвеститори остават невъзмутими и продължават да държат позициите си. Данните на Glassnode показват, че дългосрочното предлагане на притежателя на Биткойн (BTC) е достигнало нов връх от 14,52 милиона Биткойн, „еквивалентно на 75% от предлагането в обращение“.

Ежедневно представяне на пазара на криптовалута. Източник: Coin360

Въпреки че пазарите на криптовалута станаха меки в краткосрочен план, пазарите на акции в Съединените щати остават на стабилна основа. Dow Jones Industrial Average се повиши за 10 поредни дни, най-дългата му серия от 2017 г. Въпреки това, нещата може да се променят тази седмица с множество ключови отчети за печалбите и политическото решение на Федералния резерв от 26 юли. Последното също може да повлияе на щатския долар Индекс (DXY), който е на път за възстановяване.

Могат ли по-ниските нива да привлекат купувачи на Биткойн и избрани алткойни? Ще ограничи ли силата на пазарите на акции в САЩ отрицателната страна на пазарите на криптовалута? Нека анализираме диаграмите, за да разберем.

Анализ на цените на индекса S&P 500

Индексът S&P 500 (SPX) се обърна надолу от 4578 на 19 юли, но положителен знак е, че биковете не са се отказали много. Това предполага, че купувачите не губят позициите си, тъй като очакват възходящият тренд да продължи.

Възходящата 20-дневна експоненциална плъзгаща се средна (EMA) от 4,471 и индексът на относителната сила (RSI) в територията на свръхкупуване предполагат, че биковете са в сила. Ако цената се покачи от 4,513 или 20-дневната EMA, това ще предполага, че по-ниските нива продължават да привличат купувачи.

Това ще подобри перспективите за пробив над 4,578. След това индексът може да се повиши до 4650 и в крайна сметка до 4800.

Тази положителна гледна точка ще бъде отхвърлена, ако цената падне под 20-дневната EMA. Това може да отвори вратите за спад до 50-дневната проста пълзяща средна (SMA) от 4336.

Анализ на цените на индекса на щатския долар

Индексът на щатския долар се повиши рязко на 18 юли и се повиши отново над нивото на пробив от 100,82 на 20 юли. Това предполага, че пробивът под 100,82 може да е бил мечи капан.

Цената достигна 20-дневната EMA, което е важно ниво, за което трябва да внимавате. Ако цената се обърне рязко надолу от него и падне под 99.57, низходящият тренд може да се възобнови. След това индексът може да се срине до 97.50.

Вместо това, ако цената пробие над 20-дневната EMA, това ще предполага, че биковете са отново в играта. След това индексът може да се изкачи до 50-дневната SMA (102.66) и впоследствие до линията на низходящ тренд.

Анализ на цената на Биткойн

Биковете на Биткойн отново тласнаха цената над 20-дневната EMA ($29 957) на 23 юли, но дългият фитил на свещника показва силни продажби на по-високи нива.

Продажбите се засилиха на 24 юли и цената падна под силната подкрепа от $29 500, която се задържа през последните няколко дни. Двойката BTC/USDT се понижи до 50-дневната SMA ($29 021), което е решаващо ниво, което трябва да се следи.

Ако цената се покачи от текущото ниво и се покачи над 20-дневната EMA, това ще подскаже, че пробивът може да е бил мечи капан. След това двойката може да се повиши до $31 000.

Напротив, ако цената продължи да се понижава и падне под 50-дневната SMA, това ще означава, че биковете са се отказали. След това двойката може да падне до $27 500 и по-късно до $26 000.

Анализ на цената на етера

Етерът (ETH) отскочи от 50-дневната SMA ($1,852) на 23 юли и биковете се опитаха да издигнат цената над 20-дневната EMA ($1,888), но мечките се задържаха.

Мечките се опитват да издърпат и поддържат цената под 50-дневната SMA. Ако успеят да направят това, двойката ETH/USDT може да започне по-дълбока корекция към $1700. Подобен спад ще покаже, че двойката може да остане в диапазона от $1,626 до $2,000 за известно време. Ценовото действие вътре в диапазона вероятно ще бъде случайно и променливо.

Ако цената отскочи от 50-дневната SMA и се покачи над 20-дневната EMA, това ще предложи стабилно купуване на по-ниски нива. Това може да отвори вратите за възможно рали до $2,000. Следващото движение в тенденция вероятно ще започне при пробив над $2,000 или под $1,626.

XRP ценови анализ

След като не успя да се задържи над $0,83 на 19 и 20 юли, XRP (XRP) се обърна надолу към 20-дневната EMA ($0,67).

Анализ на цените 8/18: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, SOL, DOGE, DOT, MATIC, LTC

Ако биковете искат да запазят възходящия тренд непокътнат, те ще трябва да защитят енергично 20-дневната EMA. Ако цената отскочи от това ниво със сила, двойката XRP/USDT може да формира диапазон в близко бъдеще.

Границите на диапазона може да са $0,66 надолу и $0,86 нагоре. Първият знак за сила ще бъде пробив и затваряне над съпротивлението от $0,86.

Обратно, ако цената пробие под 20-дневната EMA, това ще подскаже, че биковете се втурват към изхода. Това може да привлече допълнителни продажби и двойката може да се срине до нивото на пробив от $0,56.

Анализ на цените на БНБ

Биковете не успяха да издигнат BNB (BNB) над 20-дневната EMA ($243) през последните няколко дни. Това привлече тежки продажби от мечките, които се опитват да потопят цената под подкрепата на симетричния триъгълник.

Ако успеят, това ще предполага, че несигурността между биковете и мечките е решена в полза на продавачите.

След това двойката BNB/USDT може да падне до критичната подкрепа при $220. Това ниво вероятно ще привлече агресивно купуване от страна на биковете. Ако цената отскочи от $220 със сила, това ще подскаже, че двойката може да остане ограничена в диапазона за известно време.

Друга възможност е цената да отскочи от линията на подкрепа на триъгълника. В този случай двойката може да удължи престоя си в триъгълника с още няколко дни. Купувачите ще трябва да избутат цената над триъгълника, за да сигнализират за завръщане.

Анализ на цената на Cardano

Cardano (ADA) беше свидетел на тежка битка между биковете и мечките близо до 20-дневната EMA ($0,31).

Изравняващата се 20-дневна EMA и RSI близо до средната точка не дават явно предимство нито на купувачите, нито на продавачите. Тази несигурност ще се наклони в полза на мечките, ако цената падне под $0,30. Това може да потопи цената до линията на възходящ тренд.

Обратно, ако купувачите движат цената над $0,33, това ще предполага, че биковете са отново в играта. След това двойката ADA/USDT може да се повиши до дневния връх от 14 юли от $0,38. Мечките вероятно ще защитават това ниво енергично.

Анализ на цената на Dogecoin

Мечките се опитаха да върнат Dogecoin (DOGE) под нивото на пробив от $0,07 на 22 юли, но биковете удържаха позициите си.

20-дневната EMA ($0,07) започна да се повишава и RSI е в положителната зона, което показва, че пътят на най-малко съпротивление е нагоре. Има малка съпротива при $0,08, където се очаква мечките да изградят силна защита.

Ако купувачите не позволят на цената да падне под 20-дневната EMA, вероятността от рали до $0,10 се увеличава. Тази положителна гледна точка ще се обезсили в близко бъдеще, ако цената спадне и се задържи под $0,07.

Анализ на цените на Solana

Solana (SOL) продължава да бъде свидетел на резервиране на печалба от краткосрочни търговци. Това дръпна цената под 20-дневната EMA ($23,73) на 24 юли.

Биковете ще се опитат да спрат движението надолу при $22,30. Ако цената се отскочи от тази подкрепа, биковете отново ще се опитат да преодолеят препятствието отгоре при $27,12. Ако успеят да се справят, двойката SOL/USDT може да тества отново максимума от 14 юли от $32,13.

От друга страна, ако цената падне под $22,30, това ще предполага, че пробивът над $27,12 може да е капан за бикове. След това двойката може да падне до 50-дневната SMA ($19,80). Подобен ход ще предполага, че двойката може да продължи да се люлее в големия диапазон между $14 и $27,12 за още известно време.

Полигонален анализ на цените

Polygon (MATIC) се търгува близо до 20-дневната EMA ($0,74) през последните няколко дни. Това показва, че биковете защитават нивото, но не успяха да започнат възстановяване. Това показва, че мечките поддържат натиска си.

20-дневната EMA се изравнява и RSI падна под 50, което показва баланс между търсене и предлагане. Това равновесие може да се наклони в полза на мечките, ако цената падне под 50-дневната SMA. След това двойката MATIC/USDT може да се плъзне до $0,60.

Обратно, ако цената се покачи от текущото ниво и се покачи над $0,80, това ще сигнализира за солидно купуване на по-ниски нива. След това двойката може да тества отново местния връх при $0,89. Пробив над това ниво може да означава възобновяване на възходящия тренд.

Тази статия не съдържа инвестиционни съвети или препоръки. Всеки инвестиционен и търговски ход включва риск и читателите трябва да проведат собствено проучване, когато вземат решение.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Анализ на цените 7/24: SPX, DXY, BTC, ETH, XRP, BNB, ADA, DOGE, SOL, MATIC" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!