Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Анализиране на Dogecoin и Shiba Inu сред конкуренцията на мем монети

Анализиране на...
Анализиране на Dogecoin и Shiba Inu сред конкуренцията на мем монети

Отключване на мистерията: Анализиране на борбата на Dogecoin и Shiba Inu срещу нарастващата конкуренция на Meme Coin

В непрекъснато развиващия се пазар на криптовалутата, мем монетите привлякоха значително внимание, като двата забележителни претендента, Dogecoin и Shiba Inu, наскоро се сблъскаха с предизвикателства да поддържат темпото на своите колеги мем монети. Въпреки че техните месечни печалби съответно от 109% и 238% са похвални, те не достигат в сравнение с метеоричните покачвания, наблюдавани от други мем монети, независимо дали са на тема кучета, жаби или котки.

Упадъкът на Shiba Inu: Дълбоко гмуркане в числата

Последните данни хвърлят светлина върху борбата на Shiba Inu, особено по отношение на адресите на дългосрочните му притежатели. От 29 февруари до 13 март броят на тези адреси се срина от 1,03 милиона на 1,01 милиона – забележителен спад от 20 000. Тази промяна подчертава тенденция, при която много дългосрочни притежатели на SHIB се възползваха от ралито от февруари до началото на март. Следователно Shiba Inu се плъзна до 11-та позиция в класацията за криптовалута, повлиян както от скорошния спад на цените, така и от съпътстващия скок на цените Avalanche.

Скоростта на изгаряне на Shiba Inu, която претърпява намаление от -96%, напоследък показа ограничено движение. Освен това ежедневните транзакции са намалели от пик от над 4 милиона в края на февруари до едва 1,06 милиона, според данните на Shibariumscan.

Променящата се динамика на Dogecoin: Анализиране на промените в адресите на притежателите

Dogecoin също е изправен пред предизвикателства, като адресите на притежателите варират от 1 милион до 10 милиона токена, намалявайки от 10,16 милиарда на 12 март до 10,07 милиарда на 13 март, според данни на BitInfoCharts. Успоредно с това данните на IntoTheBlock подчертават ценовата корелация на Dogecoin с Биткойн, която стои впечатляващо високо на 0,98.

MaxBecauseBTC, главен изпълнителен директор на Since Bitcoin, набляга на техническата диаграма на Dogecoin, като твърди, че „Doge е по-добър индикатор за риск“, като повечето възвръщаемости се получават, когато 2-седмичният RSI на Dogecoin е над 76. Въпреки скорошните неуспехи, този експерт остава оптимист, като предполага, че най-доброто тепърва предстои за Dogecoin.

Възходът на други меме монети: Bonk, Dogwifhat, Pepe и Floki поемат водещата роля

Dogecoin срещу Shiba Inu: битката на мем монети през 2024 г

Докато Dogecoin и Shiba Inu се борят с предизвикателства, други мем монети като Bonk, Dogwifhat, Pepe и Floki отчитат значителни печалби. Binance дори обяви едночасово освобождаване от лихвени такси от 12 март до 26 март за потребителите, които заемат тези монети, което потенциално сигнализира за ход за насърчаване на техния растеж.

Стратегическият ход на Binance Margin: Тласък за мем монети

Едночасовото освобождаване от лихвена такса на Binance Margin за заемане на DOGE, SHIB, WIF, PEPE, FLOKI, BONK и MEME показва стратегическа инициатива на Binance за стимулиране на импулса на тези токени. Този ход може не само да привлече повече потребители, но и да допринесе за повишената видимост и обема на търговия с тези мем монети.

Сила и оценка на общността: Стълбове на подкрепа за мем монети

Въпреки предизвикателствата, пред които са изправени Dogecoin и Shiba Inu, стабилното развитие на общността около Shiba Inu и оценката на Dogecoin, достигаща нови висоти, осигуряват основа за подкрепа на мем монети. Освен това движението, наблюдавано в латентни адреси на китове, предполага, че мем монетите може все още да запазят силата и стабилността, необходими за издържане на колебанията на пазара.

Уникални черти на Dogecoin и Shiba Inu: Влиянието на Илон Мъск и степента на изгаряне

Dogecoin често изпитва скокове в отговор на туитовете на Илон Мъск, уникална характеристика, която го отличава в арената на мем монетите. От друга страна, Shiba Inu демонстрира възходящ импулс чрез високи нива на изгаряне, въпреки че последните данни показват стагнация в това отношение. Липсата на тези определящи характеристики в последно време допринесе за предизвикателствата, пред които са изправени тези монети.

Анализиране на настроенията: Въпреки предизвикателствата, възходящата перспектива продължава

Въпреки че опасенията относно намаляващите показатели и уникалните характеристики на Dogecoin и Shiba Inu продължават, анализаторите поддържат възходяща перспектива за тези токени. Опитът на пазарните анализатори предполага, че настоящите неуспехи може да са временни и двете монети може да изпитат положително развитие в близко бъдеще.

В заключение, динамичният свят на мем монетите представя както предизвикателства, така и възможности за Dogecoin и Shiba Inu. Тъй като крипто общността наблюдава отблизо тези развития, само времето ще покаже дали тези две мем монети могат да възвърнат своето господство или нови претенденти ще продължат да крадат светлината на прожекторите.

Публикацията на Николай Кръстев: "Анализиране на Dogecoin и Shiba Inu сред конкуренцията на мем монети" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!