Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Bank of Korea избира Джеджу, Пусан и Инчеон за пилотен тест на цифровата валута на централната банка

Съобщава се, че Банката на Корея е избрала три региона, с изключение на Сеул, за провеждане на изпитание на своята цифрова валута на централната банка (CBDC), както беше заявено от местна южнокорейска медия.

Избраните места са Джеджу, Пусан и Инчеон, които са определени като потенциални „частни целеви тестови лехи на CBDC“.

Дългосрочният план на банката включва избор на един от тези региони за експериментиране с плащания и разпространение в публичен мащаб, с цел осигуряване на франчайзи, които могат да приемат CBDC плащания.

Очаква се този ход да даде възможност не само на местните жители, но и на туристи и цивилни да участват в транзакции на CBDC чрез приложението за електронен портфейл на CBDC.

Банката на Корея спомена, че регионалните затворени тестове за CBDC ще следват модел, подобен на настоящата схема за местна валута, която е приложена в различни части на Южна Корея.

Тази схема в местна валута беше въведена по време на пандемията от COVID-19 за справяне с плащанията за основен доход и помощи.

Трябва да се отбележи, че регионите, включени в краткия списък за пилота – Jeju, Busan и Incheon – всички в момента издават и разпространяват свои собствени местни валути като „Tamranjeon“, „Dongbaekjeon“ и „Incheon e-Eum“, съответно.

Служител от търговска банка в Корея разкри, че Пусан, поради голямото си население от отговарящи на условията граждани, представлява предизвикателство за Bank of Korea.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ: SEC претърпя неуспех, тъй като съдът отмени решението си относно класификацията на ценните книжа на индекса SPIKES

Следователно изборът изглежда клони към Джеджу, който има второто по големина население.

Bank of England е близо до пускането на Britcoin: Проектът Rosalind напредва в цифровата валута на централната банка

Сравнително схемата с местна валута представя по-малко „технически бариери“ за разлика от CBDC, както се съобщава от местните медии.

Това наблюдение подчертава значението на провеждането на изпитания в различни региони за идентифициране на потенциални препятствия и намиране на ефективни решения за национално разпространение на CBDC.

Освен това различни банки в Южна Корея изразиха интерес към стабилни монети като потенциални алтернативи на CBDC, с цел подобряване на оперативната ефективност.

В обобщение, решението на Банката на Корея да стесни своя пилотен CBDC до Чеджу, Пусан и Инчеон отразява стратегическия подход към тестване и усъвършенстване на цифровата валута.

Чрез провеждането на регионални затворени тестове банката има за цел да получи ценна информация и да създаде стабилна система за приемане на CBDC в бъдеще.

Инициативата е в съответствие с нарастващия интерес към проучване на алтернативни методи на плащане, като подчертава ангажимента на страната да остане в челните редици на финансовите иновации.

Други истории:

Техническите фирми призовават Европейския съюз да подкрепи ИИ с отворен код в новите разпоредби

Блокчейн може да спести на финансовите институции 10 милиарда долара до 2030 г.: Доклад на Ripple-FPC

Сравнението на Марго Роби на Биткойн с Кен от Барби разпалва дебат

Публикацията на Николай Кръстев: "Bank of Korea избира Джеджу, Пусан и Инчеон за пилотен тест на цифровата валута на централната банка" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!