Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Biteye разговаря с ConsenSys: стратегията и маршрута на Linea

Повторно отпечатване, моля, посочете от общността "Biteye".

Модератор: Джеси, основен сътрудник на Biteye

Съдомакин: Теди, съосновател на Biteye Гост: Глобален бизнес директор на ConsenSys, Brother Dabing

*Пълният текст е около 3600 думи, а очакваното време за четене е 7 минути.

Модератор Джеси

Какви са синергиите между Linea и други продуктови линии на ConsenSys?

Гост, голяма торта брат

Основната цел на Consensys е да позволи на повече хора да навлязат в света на блокчейн. Но най-големият проблем сега е, че таксите по веригата са твърде скъпи.

В миналото методът за обслужване на Consensys беше само MetaMask и rpc възел. Но сега със споразумението Linea може да осигури най-доброто потребителско изживяване на новите потребители.

Потребителите могат бързо да преминат към протокола от второто ниво чрез MetaMask и след това да позволят на потребителите директно да закупят виртуалните активи, които искат, по най-евтиния и удобен начин.

Така че с удобен и лесен за използване основен протокол като Linea можем да създадем по-добро потребителско изживяване. Потребителското изживяване на Web3 ще става все повече и повече като Web2 и това е единственият начин, по който смятаме, че можем да привлечем хора, които не се интересуват от проекта Web3.

За да направим целия продукт прост и добър, с Linea, нашата компания има голям тласък.

Модератор Джеси

Linea също принадлежи към категорията Zkevm. Преди V Бог раздели Zkevm на четири категории, към коя категория принадлежи Linea? И защо смятате да поемете по такъв път?

Гост, голяма торта брат

В момента на пазара всъщност има два вида Rollups. Единият е Optimism Rollups като ARB и OP, а вторият е Zk Rollups, основно базиран на Linea. Optimism Rollups имат няколко важни недостатъка. Преходът към основната мрежа, преходът от основната мрежа към втория слой не е достатъчно гладка.

Второто е сигурността.Протоколът на втория слой всъщност позволява на непотопимата изчислителна мощност на главната мрежа да премине към втория слой и след това да го върне обратно към първия слой след изчислението.

zk Rollup използва доказателства с нулево знание, а Optimism Rollup използва доказателства за измами. Доказателствата с нулево знание са 100% сигурни. Ето защо V God каза, че първата стъпка в разширяването на Ethereum е Optimism Rollup, но окончателната му форма трябва да бъде zk Сборен пакет.

Второ, разликата между различните Zkevm е много голяма, например между ZkSync и Linea, ZkSync не е EVM съвместим на ниво байт код.

Ако имате Dapp в главната мрежа, можете да го поставите директно на Linea без никакви промени в кода и да го конвертирате в протокола от второто ниво на Linea с едно щракване, но ако искате да превключите към ZkSync, имате нужда от компилатор. стъпка, ще има проблеми със сигурността и ще има някои допълнителни разходи за разработка.

Така че тип 2 Zkevm като Linea, zksync е тип 3 и тип 4 ZKevm и има друг тип EVM като Stark, който не е Ethereum VM. Има своя собствена виртуална машина и собствен език, така че за разработчиците не е много приятелски .

Разбира се, всеки има различни интерпретации на Zkevm. Колкото повече Zkevm има, толкова повече протоколи от слой 2 има. Само след интензивна конкуренция можем да знаем чия технология е най-силна.

Модератор Джеси

В допълнение към възможността да попречи на тези разработчици да мигрират тези проекти към втория слой и да използва разработка на Solidity, с която разработчиците са запознати, какви предимства има Linea?

Гост, голяма торта брат

Всеки може да има различни силни страни. От гледна точка на Linea най-голямото техническо предимство е използването на система за доказване, наречена Lettuce, която може да се нарече маруля и се обелва като маруля. Този вид доказателствена система използва процеса на генериране на Snark Proof, за да бъде по-бърз.

Втората точка всъщност е перспектива за протокола Ethereum Layer 2. Linea никога не е искала да каже, че протоколът на втория слой е единственият и ние наистина искаме да бъдем Multi Prover.

Multi Prover си представя Linea като клиент на Ethereum и сега всъщност има много различни клиенти. Ethereum е сигурен само ако имате множество клиенти, защото ако един клиент падне, има много други, които могат да се използват.

Всъщност е проблематично една компания да доминира във втория слой на Ethereum, защото ако се появи грешка, след като една компания доминира, това ще засегне цялата екология.

Multi Prover означава, че за един от вашите продукти можете да помолите три компании да го докажат. Ако и трите компании преминат теста, този продукт може да бъде проверен и върнат обратно в основната мрежа, което значително повишава сигурността на Ethereum. Това е също една от полезните възможности на Linea като протокол от ниво 2, които смятаме.

Като компания на Consensys, тя главно иска да популяризира Multi Prover, който също е много съвместим с целия Ethereum или бъдещата посока на Ethernet, която си представихме.Това също е голямо техническо предизвикателство.

Модератор Джеси

Linea казва ли, че се притеснява, че ARB и OP ще заемат такъв пазарен дял в ранния етап поради предимството на първия?

Гост, голяма торта брат

Не мисля, че те имат предимство на първия, но мисля, че са направили изключителен принос към целия протокол на втория слой или екологията на разширяване на Ethereum. Няма нужда от втория слой и повече хора може да използват BNB или Polygon.

ARB и OP имаха добра преднина, но след като създадоха прецедент, могат ли да са сигурни, че ще спечелят? В продължение на толкова много години от 2016 г. до сега, Ethereum наслои нови разкази и слоеве от нови технологии.Никой не може да каже, че може да доминира или мрежовият ефект е достигнал определено ниво, а други не могат да го настигнат.

Втората точка, мисля, че Linea има естествено техническо предимство и компания като Consensys има естествена комбинация с Little Fox. Комбинирайки концентрирани фактори, Linea е много уверена в конкуренцията или сътрудничеството с приятели.

Последният момент е, че Consensys има силни отношения на сътрудничество с OP и ARB, така че не е както външният свят си представя, че ще се появи нов протокол за ниво 2, а предишните ще умрат или ще има сериозна конкуренция.

Biteye разговаря с ConsenSys: стратегията и маршрута на Linea

Linea работи усилено всеки ден, за да мисли как да се развива в посока Multi Prover, Layer 3, производителност на сигурността и простота за повече потребители.

Например, Linea вече има естествена абстракция на акаунт, която е 4337, така че всеки може да направи транзакция на спонсор, ключ на раздел и т.н., така че мисля, че конкуренцията не е толкова жестока, колкото всички си представят.

Модератор Джеси

Ако има някои неочаквани повреди, как можем да гарантираме безопасността на средствата на потребителите на Linea?

Гост, голяма торта брат

Всъщност този проблем може да бъде разделен на два малки проблема.Всъщност загубата на средства е проблем. Вторият проблем е безопасността на нашите продукти. Нека първо говоря за сигурността. Престой и загуба на средства са напълно два проблема. Престой не означава, че парите ви са изчезнали.

Е, не е нужно да се притеснявате за сигурността на мрежата Linea. Причината, поради която правим Odyssey с Galaxy в тестовата мрежа, е, че искаме всички да използват нашата тестова мрежа и да преминат стрес теста, за да видим дали нашата мрежа може да издържи Е, поне засега изглежда доста добре.

Consensys прави инфраструктура на Ethereum от 2016 г. Може би няма компания на крипто пазара, която да се справя по-добре от инфраструктурата на Consensys. Така че, моля, бъдете сигурни, че може да възникне прекъсване, но то трябва да бъде разрешено незабавно, тъй като Consensys има много опит в справянето с прекъсвания.

По отношение на загубата на средства, от гледна точка на бизнеса, ние се надяваме, че ще има добри проекти на Linea и всеки ще инвестира в проекти, които могат да правят пари, и след това се надяваме, че ще има добър цикъл. проекти, толкова по-добре за всички. За да правим пари, имаме някои основни бизнеси в това и мисля, че е най-важното нещо, че всеки може да прави пари на Linea.

Модератор Джеси

Не знам дали има някакво позициониране за NFT, изпратено в тестовата мрежа сега, може ли да има нещо общо с този ретроспективен еърдроп в бъдеще?

Гост, голяма торта брат

Честно ви казвам, че ние дори не го знаем, защото сега надзорът е много строг.

Подходът на NFT досега е да кажем, че наистина искаме да дадем печати на тези, които искрено искат да използват нашите продукти, но какво можем да направим в следващата стъпка и как да върнем на общността, мислим как да върнем към общността всеки ден.

Така че чувствам, че искрено искам да участвам в изграждането на екологията на Linea, особено защото смятам, че екологията на Linea има много естествени предимства пред другите екологии. Силно препоръчвам на всеки да дойде в Linea, за да направи проект и да ни даде предложения. Това наистина е Присъединяване към нашата общност, мисля, че това ще ви даде много неочаквани печалби.

Модератор Джеси

Имате ли предложения за разработчици, които искат да участват в цялостната екосистема на Linea?

Гост, голяма торта брат

Мисля, че разработчиците са разделени на няколко категории. Първата е, че вече имате свой собствен продукт и искате да помислите за кръстосани вериги и много вериги. Това е твърде лесно и гладко на Linea и Linea може също да помогне за популяризиране на проект.

Втората категория може да са тези, които искат да направят някои проекти сами, но не могат да намерят пътя.Linea също ги приветства много, защото Linea ще създаде инкубатор и акселератор през следващите няколко месеца, за да помогне на предприемачите да намерят инвестиции неща, така че е много Разработчиците са добре дошли да разработват нови проекти на Linea.

Третата категория е, че начинаещите може да не знаят нищо. Мога да ви препоръчам някои курсове, които да научите. Мисля, че всички видове разработчици всъщност могат да спечелят в нашата екосистема Consensys.

Така че без значение към коя категория принадлежите, всъщност можете да правите много различни тестове на Linea. Независимо дали правите нов проект, кръстосана верига или просто се учите, Linea е много добре дошъл.

Модератор Джеси

Каква е пътната карта на Linea? Можете ли да споделите с вас някакви важни планове за тази година?

Гост, голяма торта брат

Основната мрежа ще бъде пусната през юли. Екипът за разработка на Linea е много нервен всеки ден, за да даде на всички по-добро изживяване, когато основната мрежа бъде пусната, така че бих искал да поканя партньорите за разработка да участват заедно.

След стартирането на основната мрежа вероятно ще има две посоки Първото нещо, което Linea иска да направи, е Layer3 и Appchain.

Досега Linea се е свързала с много страни по проекти за игри. Игрите всъщност имат по-високи изисквания за пропускателна способност и особено издателите на игри от този вид трябва да бъдат peer-to-peer и да притежават цялата верига на стойността, така че Layer 3 е посоката на проекта на Linea.

Вторият изисква повече работна ръка, за да направи Multi Prover, тъй като Multi Prover трябва да си сътрудничи с други компании, но други компании не са много зависими от Ethereum, така че Consensys трябва да направи повече.

Последната точка, която искам да кажа е, че като екологична обществена верига посоката на развитие на Linea трябва да бъде казана от общността. Мисля, че не е добре да се изгражда екология зад затворени врати и да не се обсъжда с общността какво общността потребности.

Модератор Джеси

Настоящият фокус на Linea все още е върху DeFi или иска да представи някои проекти с по-силни социални атрибути на Web3?

Гост, голяма торта брат

Сега Lenster е част от екологията на Linea и ние много я прегръщаме. Проекти като Social и Gamefi са линия, дълбоко култивирана от Linea. Но най-големият проблем сега е, че подобно на социалните мрежи, които изискват изчисление на мрежата, има проблем със студено стартиране, което е трудно да се постигне при протокола от второ ниво.

Така че искаме първо да направим Defi добре, а след това да направим малко Gamefi, а след това Linea се надява, че потребителите могат първо да изпитат нашата платформа и мрежа, да поставят добра основа и след това да се надяват да имат добър социален софтуер за разработване.

Съдомакин Теди

Трябва ли тези проекти да се правят върху Linea със слой 3 или директно върху Linea?

Гост, голяма торта брат

В момента това се прави директно на Linea, така че се надяваме да направим Layer 3 през втората половина на годината, което ще бъде по-удобно, но като социалната мрежа, не всичко трябва да е във веригата. Така че ние също искаме да предизвикаме предприемачите, не всичко трябва да е по веригата.

Публикацията на Тодор Цонев: "Biteye разговаря с ConsenSys: стратегията и маршрута на Linea" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!