Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

ConsenSys обявява пускането на Linea ZkEVM на Ethereum

ConsenSys обяви пускането на своята Layer-2 мрежа Linea, тъй като екосистемата Ethereum приветства още едно решение за мащабиране.

Linea включва криптография с нулево знание и е създала значителни етапи на мащабиране по време на тестване, постигайки по-бърза пропускателна способност и значително по-ниски транзакционни разходи в сравнение с основната мрежа на Ethereum.

Ново решение за мащабиране

Linea е новото решение за мащабиране на ниво 2 на ConsenSys, което позволява на разработчиците да създават или мигрират децентрализирани приложения (dApps) за Ethereum. Мрежата от слой 2 използва доказателства с нулево знание и е съвместима с EVM, което означава, че приложенията в мрежата могат безпроблемно да взаимодействат с блокчейна на Ethereum. Криптографията с нулево знание (zk) спомага за по-голяма мащабируемост и подобрени скорости на транзакциите, като по този начин помага за справяне с претоварването на мрежата и високите такси за газ на Ethereum. Сборната мрежа, внедрена от Linea, е известна като zkEVM, благодарение на съответствието си с виртуалната машина Ethereum (EVM).

Изключително успешна тестова фаза

Linea zkEVM беше пуснат след продължителна и изключително успешна фаза на тестване, след като беше разкрито, че екипът на ConsenSys е работил върху сборния пакет през последните четири години. Фазата на тестване започна, когато ConsenSys пусна публична тестова мрежа на 28 март, позволявайки стрес тестване на новата технология слой 2. Във фазата на тестовата мрежа около 5,5 милиона уникални портфейла са извършили 46 милиона транзакции. ConsenSys отбеляза няколко подобрения, що се отнася до производителността на Linea, транзакционните разходи и потребителското изживяване по време на фазата на тестване.

ConsenSys твърди, че таксите в мрежата ще бъдат 15 пъти по-ниски от тези, преобладаващи в основната мрежа на Ethereum. Алфа фазата започна на 11 юли с участието на над 100 партньора. Джоузеф Любин, основател и главен изпълнителен директор на ConsenSys, говори за броя на решенията и протоколите за мащабиране на слой 2 Ethereum и подчерта тяхното значение, когато става дума за стимулиране на развитието на функционалността и приложенията на Web3.

ConsenSys пуска Linea zkEVM за допълнително мащабиране на Ethereum

„С Merge to Proof of Stake и широкото привличане на ориентираната към събиране пътна карта, L2 на Ethereum са настроени да играят решаваща роля в постигането на голям напредък в скалируемостта и използваемостта.“

Съобщението също така подчертава няколко приложения за децентрализирано финансиране (DeFi), които мигрират към Linea, за да се възползват от нейната бърза финалност, сигурност от основната мрежа на Ethereum и капиталово ефективен мост. Мрежата също така предлага на потребителите ниски такси за газ, висока пропускателна способност и ниска латентност, всички от които са критични за мощността на блокчейн игрите, незаменимите токени и социалните приложения. Разработчиците на приложения могат да разположат своите проекти и приложения в мрежата „Alpha“ на Linea още в петък. Обикновените потребители обаче ще трябва да изчакат до следващата седмица, за да получат достъп до мрежата.

Стартирането на Alpha mainnet ще използва няколко предпазни мерки за защита на децентрализирани приложения, потребители и самата мрежа. Мерките включват разрешаване само на стартиращи партньори да извършват разговори по мрежата през първата седмица. ConsenSys планира допълнително да отвори мрежата по време на ETHCC, който е планиран да се проведе във Франция от 17 юли. Той също така планира да проведе награда за грешки и да наблюдава ефективността, преди да отвори мрежата за крайни потребители.

ConsenSys също обяви стартирането на своя Linea Ecosystem Investment Alliance (EIA). Алиансът ще види над 30 фирми за рисков капитал, които предоставят консултантска помощ и заемат капитал на създателите на екосистеми. Решенията на слой 2 на Ethereum се превърнаха в основна тема за разговори през 2023 г., като Polygon също направи публична своята мрежа zkEVM през март. Starknet също подчерта плановете за увеличаване на пропускателната способност на своята мрежа тази година. Основателят на Starknet Ели Бен-Сасон е пионерът зад zk-proofs.

Основни функции

Linea видя въвеждането на няколко функции и надстройки със своята алфа основна фаза. Те включват механизъм за динамични такси и нова система за външна защита. Фазата на алфа основната мрежа също въвежда функция, наречена „пакетна конфлация“. Тази функция оптимизира броя транзакции и блокове от слой 2, които могат да се поберат в партида от слой 1. Това му позволява да намали фиксираните разходи, обикновено свързани със слой 1, и да помогне за предоставянето на рентабилно транзакционно изживяване. Тези надстройки ще помогнат на Linea да предложи транзакционни разходи, които са много по-ниски от основния слой на Ethereum.

Освен това MetaMask скоро ще предложи поддръжка за Linea, позволявайки на потребителите да имат достъп до мрежата чрез портфолиото на MetaMask и функциите Bridge, Swap и Buy. Интегрирането на MetaMask може да се очаква през следващите няколко седмици и ще позволи на потребителите на портфейла да взаимодействат с децентрализирани приложения и протоколи, базирани на Linea.

Отказ от отговорност: Тази статия е предоставена само за информационни цели. Не се предлага или е предназначен да се използва като правен, данъчен, инвестиционен, финансов или друг съвет.

Публикацията на Милчо Атанасов: "ConsenSys обявява пускането на Linea ZkEVM на Ethereum" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!