Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн пада рязко под ключовите нива на поддръжка

Биткойн пада рязко под...
Биткойн пада рязко под ключовите нива на поддръжка

Биткойн мечките доминират, тъй като цената пада рязко под ключовите нива на подкрепа

Биткойн (BTC) направи рязък завой към низходящата територия, наблюдавайки значителен спад в цената си от върховете от $65,5k по-рано тази седмица. Криптовалутата, която се повиши в началото на седмицата, беше изправена пред огромен натиск от продажби, което доведе до срив на критичното ниво на подкрепа от $63,3k на 7 май. Това основно ниво, веднъж пробито, бързо се трансформира в страхотна бариера за съпротива, засилвайки мечите настроения на пазара.

Намаляващото натрупване и липсата на търсене изострят мечи перспективи

Според докладите, натрупването на BTC е в низходяща траектория, което показва потенциална липса на търсене на пазара. Въпреки обещаващите притоци, наблюдавани по-рано през седмицата, цялостната перспектива за Биткойн остава низходяща. Пазарните анализатори предполагат, че намаляващото натрупване, съчетано с преобладаващия натиск за продажба, може допълнително да обезцени криптовалутата в близко бъдеще.

Пазарната структура става меча, тъй като ключовите нива не успяват да се задържат

BTC, който се търгуваше в определен диапазон с най-ниските си стойности около $59,7k, стана свидетел на значително нарушение на това ниво на 1 май. Впоследствие регионът от $65k беше повторно тестван като съпротива, което сигнализира за промяна в пазарната структура към низходяща траектория. Индексът на относителната сила (RSI) на дневната времева рамка падна под неутралната марка от 50, което показва мечи импулс. Обратно, балансовият обем (OBV) скочи над локално ниво на съпротива, което предполага наличието на бичи защитни механизми.

Техническите индикатори сочат към по-нататъшен спад

Биткойн е изправен пред значителен спад, тествайки критични нива на поддръжка

Техническият анализ разкрива мечи пристрастия в текущия пазарен сценарий. Въпреки обещаващите признаци за възходящи потоци по-рано, ценовото действие на BTC показва постоянен низходящ тренд. Пробивът под дъното на диапазона от $59,7k означава, че фазата на консолидация тепърва ще започне, което допълнително потвърждава преобладаващия низходящ тренд. Освен това джобовете на ликвидност от $56k и $51,5k се очертават като значителни магнитни зони за Биткойн, докато регионът от $68,5k-$70k представлява интригуваща зона за потенциални мечи обръщания.

Последици за близкото бъдеще на Биткойн

С техническите индикатори, рисуващи предимно мечи картина, непосредствената траектория на Биткойн изглежда готова за по-нататъшен спад. Пазарните участници очакват потенциален спад към най-ниските $55 000 или дори по-ниски нива през следващите седмици. Интензивният натиск върху продажбите, наблюдаван през последните месеци, съчетан с примамката на ликвидността към спада, може да окаже натиск надолу върху цената на Биткойн.

Заключение

В заключение, Биткойн се намира в меча фаза, тъй като ключовите нива на подкрепа се поддават на натиска за продажба. Въпреки спорадичните възходящи потоци, цялостното пазарно настроение остава наклонено към низходяща страна. Техническите индикатори предполагат, че фазата на консолидация на Биткойн тепърва ще започне, като в близко бъдеще се очаква по-нататъшно движение надолу. Докато участниците на пазара се подготвят за потенциални мечи обрати, регионът от $68,5k-$70k се очертава като решаващо бойно поле. Въпреки това, като се имат предвид преобладаващите технически фактори, движението на юг изглежда по-вероятно, със значително внимание, насочено към нивото на поддръжка от $55k и след това.

Публикацията на Николай Кръстев: "Биткойн пада рязко под ключовите нива на поддръжка" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!