Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн: Потенциален натиск за продажба от дългосрочни притежатели

Биткойн: Потенциален...
Биткойн: Потенциален натиск за продажба от дългосрочни притежатели

Биткойнът надмина $72 000, стимулирайки компаниите, свързани с криптовалута

Акценти:

  • Биткойн надмина $72 000 за първи път от средата на март
  • Акциите на Coinbase и MicroStrategy нарастват съответно с 8% и 12%.
  • Oppenheimer повишава целевата цена на акциите на Coinbase до $276
  • Benchmark повишава целевата цена на акциите на MicroStrategy до $1875
  • MicroStrategy държи повече от 1% от общото предлагане на Биткойни
  • Потенциален натиск за продажба поради намаляване на предлагането от дългосрочни притежатели
  • Спот Биткойн ETF отчитат увеличени притежания от 11 януари

Пазарът на криптовалути започна новата седмица с гръм и трясък, след като Биткойнът, най-голямата криптовалута в света по пазарна капитализация, надхвърли границата от 72 000 долара за първи път от средата на март. Този важен етап оказа положително въздействие върху компаниите, свързани с криптовалута, като Coinbase и MicroStrategy, регистрирани на Nasdaq, отбелязаха значителни печалби в цените на акциите си.

Акциите на Coinbase и MicroStrategy скочат

Coinbase, една от водещите борси за криптовалути, отчете ръст на акциите си с 8% в ранната сутрешна търговия, надхвърляйки $260. Този скок в цената на акциите на Coinbase идва на фона на възходяща прогноза от базираната в Ню Йорк финансова фирма Oppenheimer. Фирмата повиши целевата си цена за акциите на Coinbase до $276 спрямо предишна цел от $200, като същевременно повтори рейтинга за купуване. Анализаторът на Oppenheimer Оуен Лау изрази оптимизъм относно бъдещото представяне на Coinbase, оценявайки, че обемът на търговията на компанията през първото тримесечие на 2024 г. ще се увеличи с 95% за тримесечието и 107% за годината, достигайки 300 милиарда долара.

MicroStrategy, компания за бизнес разузнаване, известна със значителните си притежания на Биткойни, също претърпя значително увеличение на цената на акциите си, като се повиши с 12% и надхвърли $1600. Бенчмарк анализаторът Марк Палмър повиши целевата си цена за акциите на MicroStrategy до $1875 от $990, повтаряйки рейтинга за купуване и предполагайки ръст от около 17% от цената на отваряне. Ангажиментът на MicroStrategy към Биткойн е непоколебим, като компанията в момента държи 214 250 Биткойна към март, което представлява повече от 1% от общото предлагане на Биткойн.

Потенциален натиск за продажба от дългосрочни притежатели

Лайткойн надмина 5 милиона дългосрочни притежатели

Въпреки положителните настроения около скока на цените на Биткойн и последващите печалби в компаниите, свързани с криптовалута, има опасения относно потенциален натиск за продажба, произтичащ от намаляване на предлагането от дългосрочни притежатели. Bitfinex Alpha съобщи, че след достигането на връх от 14,91 милиона Биткойни, държани от дългосрочни притежатели през декември 2023 г., индикаторът е намалял с приблизително 900 000 BTC. По-специално, изтичането от акаунта на Grayscale Bitcoin Trust ETF (GBTC) представлява около една трета от това намаление, с 286 000 BTC.

Докладът обаче също така разкри, че предлагането, държано от краткосрочните притежатели, се е увеличило с 1,121 милиона Биткойни, компенсирайки натиска върху разпространението от страна на дългосрочните притежатели и представлявайки допълнителна покупка от приблизително 121 000 Биткойни от вторичния пазар, включително борси.

Спот Биткойн ETF печелят сцепление

Пускането на спот Биткойн ETF на 11 януари оказа значително влияние върху пазара на криптовалута. От самото им създаване количеството BTC, държано от тези ETF, се е увеличило от 621 390 на 836 120, демонстрирайки нарастващ интерес към експозицията на Биткойн чрез традиционни инвестиционни инструменти.

Тъй като пазарът на криптовалута продължава да се развива и узрява, представянето на Биткойн и компаниите, свързани с криптовалута, ще остане внимателно наблюдавано както от инвеститори, така и от анализатори. Неотдавнашният скок на цените и възходящите прогнози от финансови фирми показват положително отношение към индустрията, но потенциалният натиск за продажба от страна на дългосрочните притежатели и въздействието на спот Биткойн ETF върху динамиката на пазара ще бъдат решаващи фактори за наблюдение през следващите месеци.

Заключение

Неотдавнашният скок в цената на Биткойн над $72 000 имаше вълнообразен ефект върху компаниите, свързани с криптовалута, като Coinbase и MicroStrategy отбелязаха значителни печалби в цените на акциите си.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Биткойн: Потенциален натиск за продажба от дългосрочни притежатели" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!