Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Пътят на Биткойн до $70 000: Текущи предизвикателства и дългосрочни перспективи

Пътят на Биткойн до...
Пътят на Биткойн до $70 000: Текущи предизвикателства и дългосрочни...

Възходът на Биткойн: потенциални пречки и дългосрочна перспектива

Въпреки че Биткойн ентусиастите може да гледат да се върнат към историческия си връх от $70 000 преди очакваното намаляване на доставките наполовина през април 2024 г., някои фактори предполагат, че този етап може да е недостижим в краткосрочен план. Независимо от това, по-широката перспектива за Биткойн остава оптимистична, с възходящи индикатори, сочещи към устойчив растеж в дългосрочен план.

Инвеститорите се оказват измъчени от неотдавнашната възходяща инерция на Биткойн, особено след зашеметяващия скок от 91% до $52 000 в рамките на само четири месеца, приключващ на 15 февруари. Текущата оценка на Биткойн от $1 трилион го издига в горните ешелони на търгуемите активи в световен мащаб , надминавайки дори уважаваната Berkshire Hathaway с нейната пазарна капитализация от 875 милиарда долара.

За да достигне желаната граница от $70 000, Биткойн ще трябва да събере допълнителни 34,5% печалби от сегашното си ниво от $52 000, което означава зашеметяващото увеличение на пазарната капитализация от $350 милиарда. Подобно постижение би позиционирало криптовалутата пред активи като сребро и британски паунд, обхващайки както банкови депозити, така и физическа валута. Критичният въпрос обаче остава: дали настоящите пазарни условия подкрепят високата оценка на Биткойн от 1,35 трилиона долара?

Някой може да възрази, че Биткойнът е преодолял подобни пречки през ноември 2021 г., когато скочи до най-високата си стойност за всички времена от 69 000 долара. С неотдавнашното одобрение на спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF) в Съединените щати и разрешаването на регулаторните проблеми около платформи като Binance и FTX, възобновяването на цената на Биткойн изглежда все по-правдоподобно.

Текущи перспективи за Polkadot (DOT)

Предишният рекорд на Биткойн за всички времена беше подхранван от съвкупност от фактори, включително исторически ниски лихвени проценти и необуздана инфлация. С традиционната доходност на облигациите с фиксиран доход, която се движи под 0,50%, а инфлацията в САЩ се повиши до 6,8% на годишна база през ноември 2021 г., инвеститорите потърсиха убежище в оскъдни активи на фона на опасенията относно прекъсванията на глобалната верига на доставки и продължаващите последици от пандемията COVID-19.

Въпреки това, последните данни за индекса на потребителските цени (CPI) за януари 2024 г. разкриват по-умерено увеличение от 3,1% на годишна база, въпреки че все още надхвърля целите на Федералния резерв на САЩ. Приглушената инфлационна среда, съчетана с оптимистична перспектива за растеж на печалбите на S&P 500, предполага, че настоящата среда може да не е толкова благоприятна за метеоритния ръст на Биткойн, както беше в края на 2021 г.

Появата на спот Биткойн ETF представлява важен крайъгълен камък в пътуването на Биткойн към масовото приемане. От стартирането им на 11 януари, тези ETF са натрупали над 4 милиарда долара нетни притоци само в САЩ, надхвърляйки 35 милиарда долара общи активи. Въпреки че тази цифра бледнее в сравнение с 210 милиарда долара, държани в златни ETF, тя все пак сигнализира за съзряване на пазара на криптовалута от ноември 2021 г.

Въпреки засиленото институционално приемане, цената на Биткойн остава с приблизително 25% под предишния си рекорд за всички времена, дори след корекция за инфлация или промени в съвкупното предлагане на фиатни пари. Въпреки че оптимистичните прогнози за цена от $100 000 или по-висока все още не са се материализирали, струва си да се отбележи забележителният ръст на компании за трилиони долари като Microsoft и Apple от ноември 2021 г.

В заключение, въпреки че възраждането над $70 000 остава възможност за Биткойн, то е малко вероятно да се случи преди предстоящото халвинг през април. Въпреки това, докато щатският долар продължава да се обезценява, перспективите на Биткойн за бъдещ растеж остават обещаващи, затвърждавайки статута му на страхотен играч в глобалния финансов пазар.

Публикацията: "Пътят на Биткойн до $70 000: Текущи предизвикателства и дългосрочни перспективи" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!