Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

BITO на ProShares отбелязва най-големия институционален приток за една година на фона на Биткойн ETF треска

BITO на Coinspeaker ProShares вижда най-големия институционален приток за една година на фона на Биткойн ETF треска

На фона на настоящата треска около Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF) с няколко нови приложения този месец, институционалните потоци в тези деривативни продукти отново скочиха до небето. Старшият анализатор на ETF на Bloomberg Ерик Балчунас наскоро посочи, че има силен приток на институционални средства към ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) – Биткойн фючърсен фонд.

Миналата седмица фондът записа най-големия си седмичен приток от 65,3 милиона долара за една година, като активите надхвърлят общо 1 милиард долара.

BITO на ProShares е един от най-популярните фондове сред институционалните инвеститори в САЩ и е първият свързан с BTC ETF, стартиран в САЩ. Блачунас каза, че BITO проследява цената на Биткойн много перфектно, като същевременно изостава от спот цените с 1,05% годишно и има такса от 0,95%. Той каза:

„Биткойн фючърсният ETF $BITO имаше най-големия си седмичен приток от една година, тъй като активите отново достигнаха 1 милиард долара. Той също така търгува половин милиард акции в петък, което е правил само около 5 пъти преди. Интересно нещо за $BITO, въпреки че беше изхвърлен на боклук от някои bc фючърсни разходи, дявол, дявол, той до голяма степен е проследил Биткойн перфектно. Това е изостанало място с 1,05% ann, но таксата му е 0,95% = само 10bps от (допълнителни) разходи, което е грешка при закръгляване. Мнозина прогнозираха >5% годишно.“

Представянето на BITO на ProShares през 2023 г

Bitcoin Futures ETF на ProShares отбелязва най-големия седмичен приток за една година

От началото на 2023 г. фондът BITO на ProShares регистрира печалба от 59,6%, което е много в съответствие с ръста на цените на BTC през 2023 г. Откакто финансовият гигант BlackRock подаде документи за собствен Биткойн ETF на 15 юни, има и беше силен подем в интереса към Биткойн деривативни продукти.

Откритият интерес (OI) към Биткойн фючърсите на борсата за крипто опции Deribit претърпя значително увеличение през последните дни. Към 25 юни OI възлиза на 319 милиона долара, отбелязвайки увеличение от приблизително 30% в сравнение с предходната седмица.

Отворената лихва (OI) се отнася до общия брой фючърсни договори, които все още са активни и все още не са уредени. Той служи като мярка за цялостната пазарна активност и участие в търговията с Биткойн фючърси.

Увеличаването на търговията с ETF и покачването на цената на Биткойн бяха положителни за Grayscale, най-големият мениджър на крипто активи в световен мащаб. Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), който търгуваше със значителна отстъпка в сравнение с действителната цена на Биткойн, сега се движи в правилната посока, тъй като разликата между двете намалява.

Въз основа на данните на Coinglass премията или отстъпката на Grayscale, която показва разликата между неговата цена и действителната цена на Биткойн, в момента възлиза на -31,2%. Тази отстъпка достигна до -49% през декември 2022 г.

следващия

BITO на ProShares отбелязва най-големия институционален приток за една година на фона на Биткойн ETF треска

Публикацията на Николай Кръстев: "BITO на ProShares отбелязва най-големия институционален приток за една година на фона на Биткойн ETF треска" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!