Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Борбата зад законопроекта за стейбълкойн: Освен двете страни, федералната и щатската регулаторна борба за власт

От Лео Шварц, списание Fortune

Компилация: Babywhale, Foresight News

 

Бележка на преводача: Вечерта на 27 юли пекинско време беше съобщено, че членовете на Камарата на представителите на САЩ не са успели да постигнат двупартийно споразумение относно законодателството за стейбълкойн, а председателят на Комисията по финансови услуги Патрик Макхенри каза, че преговорите са стигнали до задънена улица поради опозиция от Белия дом. Демократичните лидери казват, че Макхенри е спрял преговорите. По-късно, по обяд на 28 юли пекинско време, Комитетът по финансовите услуги към Камарата на представителите на САЩ написа в Туитър, че Комитетът по финансовите услуги е приел Закона за прозрачност на плащанията за стейбълкойни.

Докато комисията по финансовите услуги на Камарата на представителите създаде някои запомнящи се моменти миналата седмица, законодателството не винаги върви гладко.

Погледнато назад, приемането на два законопроекта от Комитета по финансовите услуги на Камарата на представителите, единият за регулиране на структурата на пазара на криптовалута, а другият за стабилните монети, с умерена двупартийна подкрепа, беше голяма победа. До известна степен това е вярно, защото основната политическа цел на индустрията е, че легализацията, независимо дали чрез пряка регулация или признаване от законодателите, е необходима.

Борбата зад законопроекта за стейбълкойн: Освен двете страни, федералната и щатската регулаторна борба за власт

Законодателството за пазарната структура винаги изглежда дълъг изстрел и горното изглежда е вярно - приемането на този законопроект е важна стъпка в придвижването на разговора напред, преминавайки препятствие, което други са срещали.

Трудно е да се нарече законопроектът за стейбълкойн провал, тъй като законопроектът за стейбълкойн беше усилието с най-добри шансове да се превърне в законодателство, като тогавашният председател Максин Уотърс (D, Калифорния) и комисарят Патрик Макхенри (R, NC) се доближиха миналата година финална версия. Ролите им се промениха тази година, но все още изглежда има намерение да се придвижи напред със законодателството. И когато Патрик Макхенри предложи версия само за републиканците по-рано по време на сесията, наблюдателите отдадоха разочарованието на Максин Уотърс на политическа манипулация.

По време на обсъждането на двата законопроекта обаче законопроектът за стейбълкойн беше по-противоречив и в крайна сметка получи по-малко подкрепа. Докато шепа демократи гласуваха в подкрепа, мнозинството изрази несъгласие във все по-разгорещените изслушвания. Както Педерсен спомена в своя Twitter.

Според Макхенри основната пречка е Белият дом. Последващите доклади разкриха, че приоритизирането на регулирането на щатско или федерално ниво е било проблем в дебата за регулиране на стейбълкойн. Администрацията на Байдън, особено председателят на Националния икономически съвет Лаел Брейнард, настоява за федерален приоритет (републиканската версия все пак ще определи федерален праг за регулаторни изисквания за стабилни монети).

Удивителното в това разделение е, че то не идва от партийна конкуренция. Спомнете си, че единствените САЩ с цялостен надзор на стабилните монети са Ню Йорк, благодарение на Министерството на финансовите услуги на Ню Йорк. Свидетелствайки пред Комисията по финансови услуги на Камарата по-рано тази година, Адриен Харис, назначена от Демократическата партия да възложи на Службата за финансов надзор в Ню Йорк, настоя за подход, който запазва автономията на Ню Йорк. Друго странно нещо в изслушването беше, че Максин Уотърс изглеждаше неясно дали Ню Йорк има регулаторен режим на стабилни монети.

Министерството на финансовите услуги на Ню Йорк е участвало в разговори относно законодателство, подкрепящо механизъм за регулиране щат по щат, на който Белият дом впоследствие се противопостави, според служител на демократите в комисията, който вчера говори при условие за анонимност. Ако погледнете петимата конгресмени от Демократическата партия, които гласуваха за законопроекта, двама са от Ню Йорк: Ричи Торес и Грегъри Мийкс. Говорител на Министерството на финансовите услуги на Ню Йорк отказа да коментира Fortune Crypto.

В резултат на това се формираха нови разделения около регулирането на криптовалутата, не толкова партийно, а по други въпроси, като държавно спрямо федерално регулиране. Попитах служителя защо повечето демократи се противопоставят поне на запазването на системата на Ню Йорк. Той отговори: „Това е въпрос за милион долара. ”

Публикацията на Тодор Цонев: "Борбата зад законопроекта за стейбълкойн: Освен двете страни, федералната и щатската регулаторна борба за власт" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!