Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

CoFTRA легализира 501 законни крипто актива в Индонезия, има PEPE и ASIX!

Агенцията за надзор на търговията с фючърси на стоки (Bappebti) наскоро издаде актуализация относно списъка с крипто активи, които са законни в Индонезия на 9 юни 2023 г. Първоначално списъкът включваше 383 крипто актива, признати от Bappebti, но сега е разширен до 501 активи, признати от Bappebti, официално признати от институцията.

Ръководителят на CoFTRA, Дидид Нурдиатмоко, обясни, че с издаването на Регламент № 4 на CoFTRA за 2023 г. относно списъка на крипто активите, търгувани на пазара на физически крипто активи, тази стъпка се очаква да осигури силни правни гаранции и по-добра защита за хората, които искат да участвайте в търговия с крипто активи.

„За да се отговори на нуждите на търговията с крипто активи и да се осигури правна сигурност и защита на обществеността при транзакции с крипто активи на пазара на физически крипто активи, е необходимо да се направят корекции в списъка на крипто активите, търгувани на пазара на физически крипто активи,“ Дидид каза.

Издаването на най-новия регламент CoFTRA, който заменя предишния регламент, издаден през август 2022 г., въведе подход на позитивен списък по отношение на крипто активи, които са разрешени за търгуване в Индонезия.

Целта на този подход е да се намалят рисковете, свързани с търговията с крипто активи, които нямат ясна бяла книга или служат за незаконни цели, като например пране на пари. Като такива, крипто активи като Tornado Cash (TORN), Zcash (ZEC) и Monero (XMR) може да не бъдат разрешени да бъдат изброени в индонезийските платформи за крипто обмен.

PEPE Meme монети и токени на артисти са изброени от Bappebti

Няколко нови крипто актива бяха добавени към списъка, издаден от Bappebti, като токени Sui (SUI), PEPE (PEPE), TerraClassicUSD (USTC), Blur (BLUR), Arbitrum (ARB), AK12, Mira (MIRA), ID Цифрови рупии (IDDR) и други. Допълнителна информация относно списъка с крипто активи можете да видите тук.

Индонезия подхранва крипто пазара: легализира XRP на Ripple и още 500 криптовалути

Pepe Coin, една от новите криптовалути, добавени към списъка, привлича вниманието, защото е мем криптовалута, която наскоро придоби огромна популярност благодарение на значителното си увеличение на цената за кратък период от време.

От друга страна, само един токен на изпълнител беше успешно включен в списъка, а именно токенът ASIX (ASX), принадлежащ на известния певец Ананг Хермансия. Няколко други токена бяха делистирани, включително Prometeus, FTT, Terra Virtual Kollect, SuperFarm, Everipedia, Airbnb Tokenized Stock, Alibaba Tokenized Stock и Clover Finance.

Bappebti вярва, че крипто ентусиастите ще се увеличат въпреки намаляващите транзакции

Въпреки значителното увеличение, растежът на броя на инвеститорите в крипто пазара има тенденция да се забавя. През април 2023 г. растежът достигна 7,52%, записвайки най-високата цифра през изминалата година.

Процентът на месечните добавяния на инвеститори обаче продължи да намалява от октомври 2022 г. до април 2023 г., като никога дори не достигаше над 1%.

Тенденцията за намаляване на стойността на крипто транзакциите се наблюдава и в Индонезия. През април 2023 г. стойността на крипто транзакциите беше регистрирана на 10,77 трилиона IDR, което е спад от 14,15% спрямо предходния месец, който достигна 12,54 трилиона IDR.

Дидид обаче остава оптимист за развитието на крипто активите през 2023 г. Той прогнозира, че макар и бавно, крипто активите ще нарастват.

„В този случай, въпреки че стойността на транзакцията е намаляла, броят на клиентите се е увеличил. Това показва изключително увеличение на интереса към крипто активи“, каза Дидид в официално изявление, публикувано в петък (6 септември).

Публикацията на Олег Димитров: "CoFTRA легализира 501 законни крипто актива в Индонезия, има PEPE и ASIX!" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!