Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Coinbase отива на съд срещу SEC

Coinbase (COIN) и Комисията за ценни книжа и борси ще се срещнат в съда тази седмица. Изслушването – зададените въпроси и дадените отговори – трябва да даде някои намеци за това как може да протече делото (засега, така или иначе).

Четете State of Crypto, бюлетин на CoinDesk, разглеждащ пресечната точка на криптовалутата и правителството. Щракнете тук, за да се регистрирате за бъдещи издания.

Хвърляне на МОНЕТА

Разказът

Coinbase и Комисията за ценни книжа и борси ще се срещнат в съда тази седмица. Изслушването може да ни даде представа как съдията гледа на делото в най-ранните му етапи.

Защо има значение

Делото току-що започна и вероятно ще се проточи с години, ако страните не се споразумеят (вижте: SEC срещу Ripple Labs, което вече е на половината от третата си година). И все пак, в интерес на четенето на чаени листа, въпросите, които съдия Катрин Полк Файла задава и как отговарят адвокатите на SEC и Coinbase, ще покажат какви проблеми могат да станат важни по време на началото на тази съдебна битка.

Разбиването му

Coinbase и Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) ще се срещнат в съда този четвъртък за първи път по делото на федералния регулатор срещу крипто борсата.

Накратко: SEC съди Coinbase в началото на юни, твърдейки, че платформата за търговия с криптовалута едновременно работи като брокер, борса и клирингова къща за нерегистрирани ценни книжа – а именно 13 различни криптовалути, за които SEC твърди, че отговарят на изискванията на теста Howey, Прецедент от 1940 г., установен от Върховния съд на САЩ.

Coinbase телеграфира съдебното дело на SEC в продължение на месеци, публикува публикация в блог, когато за първи път получи Известие на Wells от регулатора и поддържа правни усилия да убеди съда, че в момента няма достатъчно регулаторна яснота за участниците в крипто индустрията, за да знаят дали или не те влизат в противоречие с федералните закони за ценни книжа.

Борсата продължи тези усилия в първия си официален отговор на SEC миналия месец, когато Coinbase твърди, че SEC нарушава правата си за надлежен процес и същевременно се опитва да изпревари Конгреса, като заведе дело.

Coinbase също така твърди, че обвиненията дори не трябва да се отнасят за нейните операции.

Coinbase отива на съд срещу SEC

„Както всички ценни книжа, икономическото споразумение може да се квалифицира като инвестиционен договор само ако включва текущо бизнес предприятие, чието управление има изпълними задължения към инвеститорите. При липса на такива задължения договорът е просто продажба на активи“, твърди Coinbase. „Тъй като в транзакциите през борсата на вторичния пазар на Coinbase не се носят такива задължения и тъй като стойността, която купувачите на Coinbase получават чрез тези транзакции, е присъща на закупените и търгувани неща, а не на бизнеса, който ги е генерирал, транзакциите не са транзакции с ценни книжа. ”

SEC не беше повлияна от този аргумент. В своя отговор на отговора SEC каза, че „Coinbase се опитва да изгради свой собствен тест за това какво представлява инвестиционен договор“.

Подаването беше насочено към други съществени части от аргументите на Coinbase, включително често повтаряното твърдение на Coinbase в този момент, че SEC е имала шанс да прецени операциите на борсата, когато е прегледала документацията на компанията, преди да стане публична.

Според регулатора съдебният иск е правилен – и освен това той посочи публичните оповестявания на Coinbase, че може да бъде съден като доказателство, че борсата вече е признала тази възможност.

SEC също не беше впечатлена от някои от документите на Coinbase, като нарече едно от тях „неправилно“ и помоли съдията, който наблюдава случая, да го игнорира засега.

Страните ще се срещнат в съда този четвъртък, в 10:00 ч. ET, в изслушване преди искане.

Истории, които може да сте пропуснали

  • Големи банки, групата за иновации на Фед в Ню Йорк Виж заслуги в дигиталните счетоводни книги за глобални плащания: Центърът за иновации на Федералната резервна банка на Ню Йорк (NYIC) работи с редица финансови институции с тежка категория, за да тества дали „регулирана мрежа за отговорности“, използваща споделени счетоводни книги, ще поддържа плащания на едро, казвайки, че идеята има заслуги в нов документ.

  • Изтеклата стратегия на ЕС за метавселената предлага регулаторна пясъчна среда, ново глобално управление: Европейската комисия разработи стратегически документ за обсъждане на управлението на метавселената и други „съществени аспекти“.

  • Bittrex е изправен пред принудителни действия от регулаторния орган на Флорида преди фалит: Службата за финансово регулиране на Флорида обвини Bittrex в нарушаване на държавните закони, преди компанията да подаде молба за банкрут през май, показват съдебни документи.

Тази седмица

вторник

  • 13:00 UTC (3:00 ч. CEST) Европейският съюз е готов да публикува официално своята стратегия за метавселена.

сряда

  • 06:00 UTC (7:00 ч. BST) Банката на Англия ще публикува редовния си доклад за финансовата стабилност.

  • 18:00 UTC (14:00 EDT) Федералният съд, който наблюдава фалита на Genesis Global Holdco, ще проведе изслушване относно процедурите за гласуване и дали декларацията му за разкриване е достатъчна или не.

четвъртък

  • 14:00 UTC (10:00 ч. EDT) Федералният съд, който наблюдава фалита на BlockFi, ще проведе изслушване относно своя план за фалит по глава 11.

  • 14:00 UTC (10:00 ч. EDT) Федералният съд, който наблюдава делото на SEC срещу Coinbase, ще проведе изслушване по петицията на Coinbase за подаване на заявление (вижте по-горе).

На други места:

  • (Semafor) Twitter заплаши да съди Meta (бивш Facebook) за новия продукт Threads.

  • (Ню Йорк Таймс) Ерин Грифит и Дейвид Яфе-Белани от Times навлязоха дълбоко във връзките на Том Брейди с FTX – както и с някои други знаменитости.

  • (The Washington Post) GQ първо силно пренаписа, а след това изтегли статия от филмов критик на свободна практика за главния изпълнителен директор на Warner Brothers Discovery Дейвид Заслав (т.е. лицето, което назначи Крис Лихт да ръководи CNN), защото изглежда, че е била твърде критична към медиите оплакаха се изпълнителен директор и говорител на Заслав.

  • (Нулев ден) Комисията за ценни книжа и борси на САЩ изпрати Известия на Wells до SolarWinds, което показва, че регулаторът смята, че има достатъчно доказателства за неправомерни действия, за да заведе дело срещу софтуерната компания. Интересното е, че SEC е изпратила известия до отделни служители, включително главния служител по информационна сигурност на SolarWinds.

Публикацията на Наталия Иванова: "Coinbase отива на съд срещу SEC" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Dogecoin (DOGE) в...
Dogecoin (DOGE) вижда „златен кръст“: Предстои ли възходящ импулс?

Анализ: Dogecoin (DOGE) готов за Златен кръст Dogecoin (DOGE), известен като най-голямата мем криптовалута в света, е на ръба на значителен...

Анализ: Текущо съ...
Анализ: Текущо състояние на Bitcoin и Ethereum

Биткойн срещу Ethereum: Контраст на пазарното представяне и очаквания Glassnode, водеща аналитична компания, подчерта ключовите разлики между...

Анализаторът Xanr...
Анализаторът Xanrox прогнозира скок на Биткойн до $70k

Анализ на Биткойн: Потенциален скок до $70 000, прогнозиран от анализатор Xanrox - Технически прозрения и стратегии за търговия Ентусиастите...

Биткойн е изправе...
Биткойн е изправен пред потенциален „срив през лятото“

Анализаторът Бенджамин Коуен предупреждава за потенциален „срив през лятото“ за Биткойн: Какво трябва да знаят инвеститорите...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!