Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Дешифриране на пазарната динамика на Биткойн: Изчерпателно ръководство за разбиране на процентите на финансиране

Дешифриране на...
Дешифриране на пазарната динамика на Биткойн: Изчерпателно...

Разбиране на процента на финансиране: Изчерпателно ръководство за тълкуване на пазарната динамика на Биткойн

В скорошен задълбочен анализ, извършен от CryptoQuant, водеща фирма за анализ на криптовалути, сложната връзка между движението на цените на Биткойн и лихвите на финансиране беше разгледана внимателно. Това изследване хвърля светлина върху нюансираната динамика на процентите на финансиране и последващото им въздействие върху пазара на криптовалута.

В основата си процентите на финансиране олицетворяват транзакционните такси, обменяни между участниците, държащи дълги и къси позиции в рамките на безсрочни фючърсни договори. Тези курсове играят ключова роля за поддържане на съответствието между цените на постоянните договори и преобладаващата спот цена на Биткойн.

Когато по-голямата част от търговците изберат дълги позиции, като по този начин спекулират с поскъпване, от тях се изисква да платят такса на тези, които държат къси позиции, за да поддържат своите позиции. Този сценарий, характеризиращ се с положителни нива на финансиране, е показателен за възходящи настроения, преобладаващи на пазара, и може също така да предполага прекомерно ниво на ливъридж сред притежателите на дълги позиции.

Обратно, в случаите, когато по-голямата част от търговците предпочитат къси позиции, очаквайки спад в цените, тези, които държат къси позиции, са задължени да платят такса на притежателите на дълги позиции. Тази ситуация, обозначена с отрицателни нива на финансиране, сигнализира за низходяща тенденция и може да означава прекомерен ливъридж сред притежателите на къси позиции.

Дешифриране на пазарната динамика на Dogecoin

Анализаторите подчертават, че продължителните периоди на повишени положителни нива на финансиране могат потенциално да направят дългите позиции крехки. В случай на спад на цените, придружен от повишени изисквания за маржин, притежателите на дълги позиции може да се сблъскат с необходимостта от ликвидиране на позициите си, за да намалят загубите, като по този начин изострят натиска надолу върху цените чрез самопродължаващ цикъл.

Въпреки това е важно да се признае, че връзката между процентите на финансиране и пазарните движения не е детерминистична. Корекции на цените могат да възникнат, без да се достигнат екстремни нива на проценти на финансиране, и обратно, повишените проценти на финансиране не ускоряват неизменно значителни ликвидации на дълги позиции.

Например, през ноември 2023 г. процентите на финансиране скочиха до 0,033%, съвпадайки с последващ спад в цената на Биткойн от приблизително $37 000 на $35 000. Въпреки че този епизод вероятно е довел до ликвидация на дълги позиции, той не завърши със значителен ценови срив.

Понастоящем, според данни, получени от CoinGlass, преобладаващите лихвени проценти за финансиране за Биткойн на Binance са 0,0166%.

Повишените нива на финансиране за Биткойн служат като потенциален предупредителен сигнал за предстоящи ликвидации на дълги позиции. Анализаторите от CryptoQuant предупреждават пазарните наблюдатели да останат бдителни за признаци на 7-то по големина дълго събитие на ликвидация, което може да се материализира в близко бъдеще. Въпреки това е наложително да се прояви благоразумие и да се признае, че миналите тенденции не предвещават непременно бъдещи резултати.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Дешифриране на пазарната динамика на Биткойн: Изчерпателно ръководство за разбиране на процентите на финансиране" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!