Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Dogecoin: 50% спад! Ще се възстанови ли или ще продължи да пада?

Dogecoin: 50% спад! Ще...
Dogecoin: 50% спад! Ще се възстанови ли или ще продължи да пада?

Цената на Dogecoin е изправена пред рязка корекция, губи 50% ниво на корекция

Прогноза за цените на Dogecoin: Ще отскочи ли DOGE или ще продължи низходящата си тенденция?

Пазарът на криптовалута претърпя значителна корекция на 19 март, като Биткойн падна под нивото от $65K, сигнализирайки за по-широк спад. Мем криптовалутите, като Dogecoin (DOGE), бяха сред най-тежко засегнатите, претърпявайки двуцифрени загуби. DOGE се изправи пред загуба от 10,55% в рамките на деня, с дразнещ пробив под нивото на корекция на Фибоначи от 50%, което може да удължи тенденцията на корекция.

Цената на Dogecoin се бори на фона на пазарна корекция

Dogecoin, най-големият мемекойн по пазарна капитализация, навлезе в нова корекционна тенденция през третата седмица на февруари, когато цената се върна от $0,193. Режийното предлагане от $0,2, съчетано с по-широката пазарна корекция, накара този memecoin да падне с 31% в рамките на една седмица, като в момента се търгува на $0,1336. В резултат на това пазарната капитализация на Dogecoin намаля до $18,9 милиарда след загуба от 10% в рамките на деня. Въпреки това, тя остава 10-ата по големина криптовалута, класирана от CoinMarketCap.

50% ниво на корекция на Фибоначи е пробито: Предстои по-нататъшен спад?

На фона на неотдавнашния спад цената на DOGE проби нивото на корекция на Фибоначи от 50% при $0,14, позиционирайки актива за по-нататъшен спад. Загубата на тази подкрепа е знак за отслабване на бичи убеждения и увеличаване на доминацията на продавачите. Падането след срива може да подтикне мечките да преследват потенциални нива на подкрепа при $0,123, последвани от $0,106.

Потенциал за възстановяване на цената на Dogecoin

Ако цената на монетата успее да отскочи от гореспоменатите нива на подкрепа, купувачите ще имат възможност да контраатакуват и да си върнат загубените позиции. Въпреки това, за да може потенциално обръщане да получи по-добро потвърждение за възстановяване, то трябва да пробие низходяща тренд линия на съпротива (маркирана в черно). Успешно рали след пробива може да насърчи купувачите да преборят последния връх от $0,206.

Техническите индикатори предполагат смесени сигнали

  1. Експоненциална подвижна средна : 50-дневният наклон на EMA повишава силата на подкрепа на зоната на търсене от $0,123.
  2. Индекс на насочено движение (DMI) : DI и DI линиите, които се приближават до мечи кросоувър, биха могли да засилят мечия импулс на пазара. Освен това, падащият наклон на средния насочен индекс (ADX) отразява последното рали за възстановяване, което тласна цената на DOGE към региона на свръхкупуване.

Прогноза за цената на Dogecoin: Дневният обем на търговия надхвърля $2 милиарда

Цената на Dogecoin пада въпреки бума на Memecoin: Ще се възстанови ли DOGE?

Въпреки неотдавнашния спад на цените, обемът на търговия с Dogecoin остава окуражаващ при $2,1 милиарда, над 450% повече от преди 30 дни. Този обем на търговия включва множество транзакции с китове, което показва, че все още има много интерес сред големите инвеститори към мем монетата с кучешка тематика. Ценовото представяне обаче не отразява тази стойност, което предполага, че DOGE китовете може да са искали да разтоварят притежанията си, преди цената да продължи да се срива.

Прогноза за цените на Dogecoin от август до края на 2023 г

Търговците все още очакват предстоящия бичи пазар, който да повиши цената на Dogecoin. Според данни от TradingView относно ежедневното представяне на Dogecoin, 30-дневната средна стойност за DOGE потъна под 200-дневната си средна стойност през уикенда, което показва мечешки обрат, който може да продължи поне няколко дни. В резултат на това DOGE може да е готов да падне още малко.

По време на пресата DOGE се търгува на $0,1336. Стръмният спад обаче може да накара актива да достигне десет цента или по-малко. През март Dogecoin постоянно се търгуваше над тази марка и дори пропълзя до $0,20 в началото на месеца. Сега изглежда, че валутата може да е под $0,10 за първи път от февруари.

Заключение

Скорошното ценово представяне на Dogecoin е смесено, като криптовалутата претърпява значителна корекция заедно с по-широкия пазар. Въпреки че обемът на търговия остава висок, което показва интерес от инвеститори в китове, цената не успя да отрази тази стойност. Техническите индикатори предполагат, че DOGE може да бъде изправен пред допълнителен натиск в посока надолу.

Публикацията на Тодор Цонев: "Dogecoin: 50% спад! Ще се възстанови ли или ще продължи да пада?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!