Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цената на Dogecoin пада въпреки бума на Memecoin: Ще се възстанови ли DOGE?

Цената на Dogecoin...
Цената на Dogecoin пада въпреки бума на Memecoin: Ще се възстанови...

Dogecoin е изправен пред мечи натиск въпреки нарастването на популярността на Memecoin

Пазарът на криптовалута стана свидетел на забележителен възход от началото на годината, като мемекойните придобиха значителна популярност сред инвеститорите. Според скорошни данни от IntoTheBlock, броят на адресите, държащи мем монети за по-малко от тридесет дни, достигна рекордно високо ниво миналия месец, което показва скок на нови търговци, навлизащи на пазара на мемкойни. Въпреки нарастващата популярност на мемекойните обаче, Dogecoin (DOGE), водещият мемекойн, претърпя значителен спад на цените през последните дни.

Dogecoin се бори да поддържа инерция

Dogecoin е лидерът сред мемекойните, привличайки най-голям брой търговци и транзакции. Въпреки това, цената на DOGE претърпя удар през последните няколко дни. Към момента на писане DOGE се търгуваше на $0,181, което представлява спад от 15,33% само през последната седмица. Цената на memecoin падна под решаващото ниво на подкрепа от $0,193 и ако мечият тренд се запази, DOGE може потенциално да спадне още до нивото от $0,15949.

Мечи индикатори предполагат повишен натиск за продажба

Няколко технически индикатора сочат към мечи настроения, преобладаващи сред търговците на DOGE. Паричният поток Chaikin (CMF) на DOGE е намалял до -0,11, което показва нетно изтичане на пари от мемекойна. Отрицателната стойност на CMF предполага, че натискът при продажба надвишава интереса за покупка, което може допълнително да допринесе за натиска надолу върху цената на DOGE.

Освен това, балансовият обем (OBV) за DOGE също е в низходяща траектория. Намаляващият OBV отразява намаляващия обем на търговия с течение на времето, което, когато се комбинира с падащи цени, потвърждава наличието на низходящ тренд. Намаляването на търговската активност заедно с понижаващите се цени може да засили движенията надолу и да отслаби нивата на подкрепа за DOGE.

Притежателите остават печеливши въпреки спада на цената

Dogecoin: 50% спад! Ще се възстанови ли или ще продължи да пада?

Интересното е, че въпреки скорошния спад на цените, много притежатели на DOGE остават относително печеливши. Съотношението MVRV (пазарна стойност към реализирана стойност) на DOGE остава високо, което предполага, че значителна част от притежателите са придобили своя DOGE на по-ниски цени в сравнение с текущата пазарна стойност. Остава да се види дали тези притежатели ще продължат да държат своя DOGE или ще започнат да продават своите притежания в отговор на мечите настроения на пазара.

Увеличаващ се брой притежатели на DOGE: потенциален катализатор за обръщане

Въпреки колебанията в цената на DOGE, броят на притежателите на DOGE продължава да расте. Това нарастващо приемане и задържане на DOGE от инвеститорите потенциално може да действа като катализатор за обръщане на текущата низходяща тенденция. Ако тенденцията за увеличаване на притежателите на DOGE се запази, това може да осигури подкрепа за цената на memecoin и потенциално да я тласне към нивото от $0,2.

Социална популярност и влияние на Илон Мъск

Движението на цената на Dogecoin често се влияе от фактори извън техническите индикатори. Социалната популярност на DOGE и коментарите, направени от влиятелни фигури като Илън Мъск, исторически са имали значително влияние върху цената на мемекойна. Положителните настроения и одобренията от такива влиятелни личности биха могли потенциално да предизвикат подновен интерес и натиск за купуване за DOGE.

Докато пазарът на мемекойни процъфтява по време на продължаващия възход, Dogecoin се оказва изправен пред мечи натиск. Спадът в цената, съчетан с мечи индикатори като отрицателния CMF и намаляващия OBV, предполага повишен натиск за продажба и потенциален допълнителен спад за DOGE. Въпреки това нарастващият брой притежатели на DOGE и социалната популярност на мемекойна могат да действат като уравновесяващи фактори, потенциално водещи до обръщане на мечата тенденция. Както винаги, инвеститорите трябва да бъдат внимателни и да проведат задълбочено проучване, преди да вземат инвестиционни решения на нестабилния пазар на криптовалута.

Публикацията на Олег Димитров: "Цената на Dogecoin пада въпреки бума на Memecoin: Ще се възстанови ли DOGE?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Solana: Задълбоче...
Solana: Задълбочен анализ на последните пазарни движения

Навигиране в динамиката на цените на Solana: Дълбоко потапяне в последните пазарни тенденции През последните дни пазарът на криптовалути се...

Анализиране на ак...
Анализиране на активността на Биткойн във веригата

Проучване на връзката между активността на Биткойн във веригата и динамиката на цените Откакто достигна нов рекорд за всички времена в...

Анализиране на те...
Анализиране на текущото представяне на Ripple на фона на несигурността на пазара

Пазарните борби на Ripple: Анализиране на представянето на фона на регулаторна несигурност През последните 30 дни Ripple (XRP) беше изправен...

Може ли Биткойн д...
Може ли Биткойн да си върне $64 000 на фона на силен натиск за продажби?

Анализиране на стабилизацията на Биткойн: Перспективи за възстановяване на $64k на фона на натиска от продажби След седмица на волатилност...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!