Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

DOJ иска защитна заповед в съдебно дело срещу бивш изпълнителен директор на Binance CZ

DOJ иска защитна...
DOJ иска защитна заповед в съдебно дело срещу бивш изпълнителен...

DOJ иска защитна заповед в съдебно дело срещу бившия изпълнителен директор на Binance Changpeng Zhao

В продължаващата правна битка между правителството на Съединените щати и бившия главен изпълнителен директор на Binance Changpeng Zhao (CZ), Министерството на правосъдието (DOJ) направи значителен ход, като подаде искане за защитна заповед. Това развитие следва скорошно производство, включително отлагането на наказателната присъда на CZ за края на април. CZ е изправен пред 18-месечен затвор за нарушаване на разпоредбите срещу прането на пари (AML).

Американските адвокати се застъпват за защитна заповед

Съгласно искане за защитна заповед от 20 февруари американските адвокати са поискали вписването на защитна заповед поради чувствителния характер на информацията, включена в делото CZ. DOJ подчерта, че както подсъдимият Changpeng Zhao, така и неговите защитници не се противопоставят на искането за такава заповед.

Бившият главен изпълнителен директор на Binance, Changpeng Zhao, се призна за виновен по обвинението за неподдържане на ефективна програма за борба с изпирането на пари, както се посочва от американските адвокати. Изпратените материали за откриване включват чувствителни интервюта на свидетели, финансови записи на трети страни и вътрешни бизнес записи на трети страни.

Предложена охранителна заповед

XRP ETF и IPO на Ripple: Прозрения от бивш директор и главен изпълнителен директор

Заедно с предложението DOJ представи предложена защитна заповед, която има за цел да ограничи обществения достъп до всяка чувствителна информация. В заявлението се уточнява, че предложената заповед за осигуряване на защита ще бъде достъпна само за защитниците, членовете на екипа на защитата и ответника, като се гарантира поверителността.

Освен това самоличността на чувствителни свидетели ще остане неразкрита в публичните документи, отразявайки скорошното запечатване на нередактирани писма и медицински досиета за допълнителна поверителност.

Правни последици и присъди

Нарушенията на законите срещу изпирането на пари потенциално могат да доведат до максимална присъда от 20 години затвор. Първоначално правни експерти спекулираха, че CZ може да получи присъда до 10 години. Въпреки това последните развития показват, че CZ потенциално може да получи 18 месеца затвор за обвиненията в пране на пари.

В момента с освобождаване от гаранция от 175 милиона долара, CZ е ограничен да пътува извън дома си в ОАЕ поради опасения за риск от полет до изслушването за присъдата на 23 февруари. Датата на наказателната присъда обаче е отложена за 30 април.

В светлината на тези съдебни процедури Changpeng Zhao подаде оставка като главен изпълнителен директор и се съгласи да плати глоба от 50 милиона долара, докато Binance се съгласи на солидна санкция от 4,3 милиарда долара. Американските прокурори силно се застъпиха за федерален съдия в Сиатъл, който да одобри споразумение за признаване на вина за Binance.

Публикацията на Георги Шопов: "DOJ иска защитна заповед в съдебно дело срещу бивш изпълнителен директор на Binance CZ" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!