Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Докато Вашингтон се бори, Ню Джърси върви към легализиране на крипто

Няколко федерални образувания в Съединените щати, включително SEC, CFTC, IRS, FinCEN и Конгреса, се борят за власт над надзора на криптовалутите. Липсата на ясни разпоредби обаче доведе до объркване в индустрията, което накара призивите за по-точни насоки. Това е бъркотия.

В същото време щати като Ню Джърси и Ню Йорк постигат напредък в установяването на своите крипто регулаторни рамки. Ход, който други щати в САЩ вероятно ще последват с продължаващата объркана ситуация на федерално ниво.

Ако държавите успешно законодателстват крипто, това ще позволи на бизнеса в блокчейн и свързаните с него индустрии, като онлайн хазарта, да вървят напред и да изграждат устойчив бизнес. И ефективно да се насладите на по-високи данъчни приходи, повече възможности за работа, по-безопасна среда за хората, занимаващи се с криптовалути, и да образовате адекватно за ползите и опасностите на индустрията.

Вашингтон се бори за регулиране на крипто

От една страна, администрацията на Байдън не е склонна да възпрепятства транзакциите с криптовалута, опасявайки се, че подобни ограничения могат да попречат на растежа на потенциално доходоносна индустрия. От друга страна, той е решен да продължи усилията си за борба с незаконните плащания в криптовалута и да се заеме с ролята си за улесняване на киберпрестъпленията.

През изминалата година подходът на правителството на САЩ за постигане на баланс между насърчаването на предприемачески начинания за криптовалути и ограничаването на престъпни дейности, включващи криптовалути, изглежда се е променил. Тази промяна може да се отдаде на присъщата нестабилност на виртуалните валути и нарастващите опасения около незаконните дейности, които понякога придружават цифровите активи.

Управляващите органи са изправени пред подобни предизвикателства при легализирането на онлайн хазарта

Ню Джърси е щат, който приема новите технологии. Скорошен пример е тяхното желание и решителен подход към законодателството за онлайн хазарта. NJ беше пионер в индустрията преди десет години, като позволи на онлайн казино компаниите да работят, а през 2018 г. те бяха първият щат, който легализира онлайн спортните залагания. Днес пазарът на онлайн хазарт в Ню Джърси е най-прогресивният в страната, с регулирани сайтове за онлайн хазарт, които поемат адекватна отговорност за потенциалните рискове от игра в онлайн казина. Местният управителен орган показва правилния начин на мислене, за да повлияе на приемането на крипто.

Примерът с индустрията на онлайн хазарта е подходящ, защото балансира подобни възможности и предизвикателства като крипто индустрията. Онлайн хазартната индустрия е известна и с незаконни дейности и потенциални социални последици. Нещо, което местното управително тяло е управлявало добре и продължава да оптимизира. Те също така успяха да повлияят на други държави да последват примера им.

Ню Джърси сега върви напред с нов законопроект за крипто

Министерството на енергетиката на Русия се застъпва за легализиране на крипто копаене

Предложената от Ню Джърси крипто регулаторна рамка се основава на изискванията на BitLicense на Ню Йорк. „Законът за цифровите активи и блокчейн технологиите“ се стреми да отговори на предизвикателствата, пред които е изправена индустрията, включително опасенията за попечителството и нашумелите случаи на измами и фалити през 2022 г.

Законодателството, което е по-всеобхватно от колегата си в Ню Йорк, ще изисква от фирмите, занимаващи се с сделки с цифрови активи, да получат лиценз. Въпреки че този широк обхват може да създаде предизвикателства за съответствие за някои компании, той има за цел да подобри защитата на инвеститорите и да насърчи прозрачна и сигурна крипто среда.

Изискванията са подобни на разпоредбите за онлайн хазарта, тъй като компаниите трябва да получат лиценз. Те са държани да спазват високи регулаторни стандарти и носят отговорност, ако не ги спазват - в най-лошия случай това ще доведе до закриване на бизнес и тежки глоби.

Законът може да проправи пътя за законни крипто транзакции чрез създаване на регулаторна рамка за цифрови активи и блокчейн технология.

Винаги ще има рискове, но бездействието е по-лошо

Регламентите на държавно ниво биха предоставили така необходимите насоки за бизнеса, който се занимава с цифрови активи.

Това също така ще осигури прозрачност и съвети за инвеститори и потребители, ангажирани с компании, занимаващи се с крипто. Когато всеки таксиметров шофьор и баба на всеки говори за закупуване на Биткойни, нещо обикновено не е наред, с маса, подредена за потенциално бедствие.

По същия начин по време на финансовата криза от 2008 г. всеки беше инвеститор в недвижими имоти. Всички знаем как стана това. И в двата случая инвеститорите на дребно не разбират какво правят. Финансовата криза също подчерта колко трудно е да се регулират определени бизнес области - регулацията в банковия сектор винаги е била противоречива.

Първата банка е създадена през 1791 г., когато видяхме първите форми на регулации във финансовия сектор. Въпреки над 200 години напредък, финансовите инструменти често са достатъчно сложни, за да затруднят регулаторите. Но това не забранява на банките и компаниите за финансови услуги да предлагат, несъзнателно, понякога вредни услуги. Нетният резултат на банковата и финансовата система е положителен. Няма причина крипто индустрията да не може да постигне успех при строги, но справедливи разпоредби, които минимизират потенциалната вреда.

Прозрачните регулации са по-добър вариант от настоящата ситуация, при която американците все още могат да работят с криптовалути при не толкова идеални условия, което обикновено ги оставя без предпазна мрежа.

Предложеният от Ню Джърси Закон за цифровите активи и блокчейн технологиите може да се изправи пред краткосрочни предизвикателства поради нестабилността и несигурността на крипто пазара. Въпреки това, историята на прогресивното законодателство в областта на онлайн хазарта в Ню Джърси и неговият ангажимент към технологичните иновации го правят в добра позиция да приеме криптовалутите, когато условията са благоприятни. Стискайте палци законопроектът да бъде приет скоро от щатския сенат.

Публикацията на Тодор Цонев: "Докато Вашингтон се бори, Ню Джърси върви към легализиране на крипто" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Altcoin Sherpa пр...
Altcoin Sherpa прогнозира голямо рали за AI Altcoin RNDR и анализира BTC, ETH, SOL

Крипто анализаторът прогнозира голямо рали за AI Altcoin и коментира пазарните лидери Добре известен анализатор в крипто света, Altcoin Sherpa,...

Случайно прехвърл...
Случайно прехвърляне на $7K Биткойн към Сатоши Накамото подчертава рисковете от крипто транзакции

Случайно прехвърляне на $7K Bitcoin подчертава крипто рисковете и необходимостта от повишено внимание В драматичен инцидент ентусиаст на...

7 причини, поради...
7 причини, поради които Dogecoin може да надмине XRP на Ripple по пазарна стойност тази година

Потенциалът на Dogecoin да надмине XRP на Ripple по пазарна стойност Dogecoin (DOGE) в момента има пазарна стойност от $19,8 милиарда и се...

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!