Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Големият момент на крипто: изненадващият нов интерес на Вашингтон

В решение, променящо играта, което може да революционизира регулаторните усилия в света на криптовалутите, федерален съдия във Вашингтон, съдия Analisa Torres, наскоро реши, че токенът на Ripple Labs, XRP, не трябва да се класифицира като ценна книга, когато е закупен от инвеститори на дребно.

Тази забележителна резолюция на съдията предизвика сеизмична промяна в наратива около криптовалутите и привлече вниманието на политиците във Вашингтон, въвеждайки нова глава в диалога между криптовалутите и федералното управление.

Разрушаване на решението

Съдебното решение се върти около продължаващия дебат относно естеството на криптовалутите, където Комисията за борсата на ценни книжа (SEC) се застъпва за класифициране на някои популярни криптовалути, включително XRP на Ripple, като ценни книжа.

Това определяне би ги подложило на контрол от SEC и потенциално ще маркира американските крипто борси като нерегистрирани брокери на ценни книжа.

Съдия Торес обаче очерта разликата между продажбите на институционални инвеститори и тези на купувачи на дребно, заявявайки, че XRP ще се счита за ценна книга, когато е закупена от институционални инвеститори, но не и когато е закупена от физически лица.

Съдебният обектив, използван за разпознаване на това, беше „тестът на Хауи“, правен измерител, използван за установяване дали дадена транзакция е „инвестиционен договор“, като по този начин превръща артикула за продажба в ценна книга.

Определянето на съдията се основаваше на предпоставката, че институционалните инвеститори притежават по-съществена информация за ценообразуването на XRP в сравнение с инвеститорите на дребно, което повлия на нейното решение.

Ентусиастите на криптовалутите реагираха положително на решението, като цената на XRP се повиши с над 65 процента след обявяването, което показва вълнообразния ефект, който това решение имаше върху крипто индустрията.

Последици от решението

Сривът на Биткойн заличава 25% от отворения интерес, най-големият спад от 1,5 години

Неспоменатата в първоначалната версия на сделката терминология на „крипто“ и „криптовалути“ предизвика дискусии относно по-широките последици от това решение.

Очакваният акциз за Digital Asset Mining Energy (DAME), който предлага 30% данък върху фирмите, използващи компютърни ресурси за копаене на цифрови активи, липсваше.

Пропускът, предизвикан от опасения за околната среда относно потреблението на изкопаеми горива в минното дело, се възприема като победа за индустрията, въпреки че по ирония на съдбата изглежда като триумф и за привържениците на изкопаемите горива.

Споразумението за тавана на дълга съдържаше клауза за бързо проследяване на проект за газопровод. Очаква се да разпредели природен газ от находищата на шистов газ Marcellus и Utica до средните и южните атлантически региони на САЩ, това може косвено да облагодетелства Биткойн миньорите, които използват излишния природен газ за своите операции.

Увеличаването на инфраструктурата за природен газ може да доведе до повишено производство, което да доведе до увеличаване на излишния газ и по този начин повече източници на енергия за миньорите. Благоприятният отговор от Биткойн на споразумението допълнително потвърждава тази идея.

Промяна в крипто разказа във Вашингтон

Тъй като погледът на Вашингтон бавно се измества към крипто индустрията, решението се превръща в ключова точка в непрекъснато развиващия се крипто разказ. Присъдата предизвика аплодисменти от изпълнителния директор на Ripple и дори SEC не беше напълно критична, приветствайки институционалния аспект на решението.

След присъдата, Coinbase, крипто борса, съдена преди това от SEC, рестартира XRP търговията, което показва промяна в позицията и сигнализира за нарастващия интерес на Вашингтон към крипто пазара.

Изключването на данък върху крипто копаене позволява на настоящата администрация да поддържа неутрална позиция по отношение на Биткойн, което изглежда спорна тема.

Тъй като интересът на Вашингтон към криптовалутата нараства, следенето на политическия дискурс относно крипто активите става все по-решаващо, предлагайки поглед към развиващия се пазар на криптовалутите след това решение.

Тъй като ефектите от това решение все още се проявяват, е ясно, че това е важен момент както за крипто индустрията, така и за Вашингтон.

Публикацията на Георги Минев: "Големият момент на крипто: изненадващият нов интерес на Вашингтон" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Биткойн ли е най-...
Биткойн ли е най-добрата криптовалута за купуване сега?

Проучване на инвестиционните възможности: Биткойн срещу алткойни Тъй като Биткойн (BTC) се движи малко над границата от $63 000,...

Проучване на пътя...
Проучване на пътя към нови върхове за всички времена: Устойчивостта на Биткойн сред ралито на TradFi

На хоризонта ли са нови рекорди за всички времена? Неотдавнашното възраждане на S&P 500, съчетано с опита на Биткойн да пробие над своята...

Какво се случва н...
Какво се случва на фронта на Ripple (XRP)?

Анализиране на скорошното представяне на Ripple и перспективите за бъдещето Наскоро Ripple (XRP) показа признаци на възстановяване,...

Биткойн китовете ...
Биткойн китовете натрупват на фона на пазарния оптимизъм

Биткойн графики и китове Ценовият диапазон на Биткойн между 60 000 и 70 000 долара продължава, придружен от вълна от новооткрит оптимизъм...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!