Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Доклад за макро изследвания на SignalPlus (20230714)

По-важната новина напоследък е CPI в САЩ, като през юни CPI се повиши с 3% на годишна база, като темпът на растеж отново падна. Ако погледнем времето малко по-дълго, текущата обща макроикономическа ситуация на пазара в САЩ е приблизително:

·Ръстът на CPI падна, инфлацията се охлади

· Данните за заетостта остават стабилни през целия цикъл на повишаване на лихвите

Openai дава пространство на въображението за подобряване на производителността

Най-важното: е, че текущият референтен лихвен процент е на високо ниво и има много място за бъдеща политика

Отразено на фондовия пазар в САЩ, основният индекс пренебрегва цикъла на повишаване на лихвените проценти, а индексът VIX се върна към историческия диапазон на дъното. Но ако погледнете малко по-нататък, можете да видите, че американският фондов пазар има ефект на „сифон“ спрямо други пазари, т.е. всеки път, когато американският фондов пазар се покачи, други активи, като btc eth, ще паднат съответно. Корелацията между двата класа активи се измести от положителна корелация миналата година към отрицателна корелация тази година. До голяма степен това е така, защото по време на цикъла на повишаване на лихвените проценти има толкова много ликвидност и ограничената ликвидност не може да се погрижи за всички основни видове активи.

Тази ситуация с ограничена ликвидност се отразява на пазара на опции, т.е. волатилността на btc eth е намаляла допълнително, докато отвореният интерес и обемът на търговия все още са на историческо ниво.

Доклад за макро изследвания на SignalPlus (20230817)

Тенденцията на забавяне на инфлацията в САЩ продължава, като PPI данните (0,1% на месец срещу 0,2% очаквани) и основният PPI ​​(2,4% на годишна база спрямо 2,8% по-рано) са под очакванията, както и първоначалните молби за безработица от 237 000 също Средната стойност за 4 седмици спадна до 239 000 през юли, по-ниско от средната стойност за 18 месеца от около 250 000. Спадът на PPI и силният пазар на труда съживиха очакванията на пазара за идеалния просперитет на икономиката на САЩ.Пазарното ценообразуване отразява, че вероятността за повишаване на лихвените проценти в края на юли е около 90%, но вероятността за повишаване на лихвите лихвите отново преди края на годината е само около 30%, след което се очаква да започне намаляване на лихвите.

Освен това скорошният спад на крайните лихвени проценти от 5,44% на 5,37% въпреки все още доста силния пазар на труда, оживения фондов пазар и бързото облекчаване на финансовите условия отразява дълбокото доверие на пазара в способността на Фед да се справи с трудната задача да постигане на меко кацане.

На този фон „очевидната“ търговия за хедж фондове, освен закупуването на акции, е да се скъси доларът на фона на силен растеж, повишени рискови настроения и по-неувереното отношение на Фед срещу ЕЦБ/BOE/BOC се очаква да упражнява непрекъснат натиск надолу върху долар.

Като баланс, повечето от тегленията на ликвидност от количественото затягане се очаква да настъпят през втората половина на тази година, а въздействието върху ликвидността все още не е ясно и е вероятно да бъде подценено в момента.

По отношение на криптовалутите, това беше още един ден, пълен с регулаторни новини, като се започне с Алекс Машински, бивш главен изпълнителен директор на Celsius, който беше арестуван съвместно от Министерството на правосъдието на САЩ, SEC, CFTC и FTC и обвинен в измама. валута) манипулиране на цените , невярно представяне и измами с парични преводи.

От друга страна, в дългоочакваното решение на Ripple, съдия Analisa Torres постанови, че XRP не представлява ценна книга, когато се продава публично на широката публика, но е ценна книга, когато се продава на институционални инвеститори. Купувачите ще разберат че Ripple популяризира спекулативната стойност на XRP и възможността за потенциална печалба от кариерата и управленските усилия на Ripple“, но това не се отнася за масовите инвеститори, тъй като няма доказателства, че тези инвеститори могат да прочетат изявлението на Ripple относно XRP.

Докато някои може да спорят дали Ripple е „спечелил или загубил“ присъдата, пазарът е оценил ясна победа за Ripple, като цените на всички основни токени скочиха след присъдата, като XRP се повиши с 60%, токените, считани за „ценни книжа на SEC“, като Cardano , Solana и Polygon се повишиха с 20-35%, а ETH се повиши с 8%, надминавайки BTC в тази вълна от регулаторни благосклонности; това положително решение също се очаква да бъде Стимулирано от облекчаване на скорошния по-сериозен регулаторен натиск, Coinbase също скочи с 24% на ден, удвоявайки цената си от дъното през юни.

И накрая, обратно към BTC, хешрейтът на Биткойн наскоро достигна нови върхове за всички времена, тъй като конкуренцията на копачите се засилва и се внедрява повече оборудване, особено след надстройката на ETH до proof-of-stake и скорошни институционални инвестиции и подкрепа за Биткойн миньорите. повиши ефективността и професионализма на полето, въпреки че процентът на таксите за транзакции, плащани на миньорите, се върна към нормалните нива след скока, воден от Ordinals през май.

Публикацията на Роберт Петров: "Доклад за макро изследвания на SignalPlus (20230714)" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!