Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Докладът на правната комисия на Обединеното кралство оспорва делото на Крейг Райт срещу разработчиците на Биткойн

Неотдавнашен доклад, публикуван от Правната комисия на Обединеното кралство, може да отслаби централен аргумент, изведен от Крейг Райт в неговото противоречиво съдебно дело срещу 12 основни разработчици на Биткойн, твърди Фондът за правна защита на Биткойн (BLDF).

В доклад от 300 страници за цифровите активи, публикуван в края на юни, Правната комисия на Обединеното кралство – независим орган, който преглежда и препоръчва реформи на законите на Обединеното кралство и на китове – цитира класификация на фидуциарните задължения, която подкрепя защитата на разработчиците, че те не са пряко отговорен за 111 000 Bitcoin (BTC), загубени от хакери.

Райт, собственик на Tulip Trading, твърди в съдебно дело от 2021 г., че разработчиците, участващи в разработката с отворен код на Bitcoin Core, му дължат фидуциарно задължение във връзка със загубата му. За да възстанови предполагаемо откраднатите средства, Райт търси заден вход в блокчейна Bitcoin Core. Райт е известен и с това, че твърди, че е създателят на Биткойн под псевдонима Сатоши Накамото.

Протоколът за Биткойн е поставен в камък, за да се създаде система, която е стабилна. Биткойн не е криптовалута. По дефиниция криптовалутите са анонимни и не могат да бъдат проследени. Биткойнът е под псевдоним и може да се проследи, това е цифрова парична сума. Не вярвайте на всичко, което виждате на пръв поглед. pic.twitter.com/vPt4a0fEEx

— д-р Крейг С Райт (@Dr_CSWright) 30 май 2023 г

„Лъжи и измама“ на Крейг Райт оправдава иска за минимални щети, казват съдиите в Обединеното кралство

Докладът на Обединеното кралство хвърля светлина върху определението за фидуциарно задължение, като твърди, че категориите фидуциари, признати от закона, включват „агенти, попечители, партньори, директори на компании и адвокати“. В доклада се казва, че фидуциарното задължение рядко съществува извън тези категории. Според BLDF, законният представител на разработчиците, ответниците не отговарят на критериите, посочени от Комисията.

„Те не са агенти, попечители, партньори, директори на компании или адвокати и никога не са „поемали или са им били поверени правомощия да управляват собствеността или да вземат дискреционни решения от името на друго лице“, заяви BLDF в скорошна публикация в блог, добавяйки, че „Биткойн е създаден, за да улесни транзакциите между физически лица, без да е необходимо да се възлагат правомощия на трета страна“.

Според дефиниция на Тексаския университет фидуциарното задължение е „законова отговорност да се действа единствено в най-добрия интерес на друга страна“. Често срещани примери за фидуциарни задължения включват неразделна лоялност, надлежна проверка, пълно разкриване на конфликти на интереси и поверителност.

Делото на Tulip Trading може да създаде съдебна практика за отговорността на разработчиците с отворен код за активи, като процесът по делото се очаква да се проведе през 2024 г. По време на конференцията Bitcoin 2023 през май Джесика Джонас, главен правен директор на BLDF, отбеляза, че потенциалните правните последици от делото могат да засегнат дълбоко общността на разработчиците с отворен код, тъй като 97% от световните софтуерни програми са с отворен код.

Докладът на Правната комисия на Обединеното кралство също настоява за създаването на нова и отделна категория лична собственост, която да приспособи уникалните характеристики на цифровите активи.

Списание: $3,4 милиарда Биткойн в кутия за пуканки — Историята на хакера от Пътя на коприната

Публикацията на Наталия Иванова: "Докладът на правната комисия на Обединеното кралство оспорва делото на Крейг Райт срещу разработчиците на Биткойн" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!