Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Екипът за разработка на Celo предлага да се използва OP Stack за преход на мрежата Celo към архитектурата Ethereum L2

Според The ​​Block, cLabs, екипът за разработка зад блокчейна Celo, е предложил преминаване на Celo от съвместима с EVM Layer 1 мрежа към базирано на Ethereum решение Layer 2 – радикален ход, който може да доведе до по-добра сигурност.

L2 Alert: Съобщение за специално издание на EthCC от @CeloOrg & @cLabs pic.twitter.com/Ct7N190lNG

— Celo (@CeloOrg) 16 юли 2023 г

Предложението на cLabs гласи, че бъдещите версии на Celo ще се основават на Layer 2 сборен модел — издаване на доказателства за сигурност към основната мрежа на Ethereum за поддържане на сигурността. „Celo ще наследи сигурността на Ethereum (осигурявайки по-силни гаранции за сигурност от това, което Celo предоставя)“, обясни екипът на cLabs.

Celo предлага преход към Ethereum Layer2 мрежа, базирана на OP Stack

Екипът се надява да използва OP Stack, модулен инструмент, предоставен от Optimism, за да улесни този преход и да персонализира нуждите на тяхната верига. Обменът на криптовалута Coinbase преди това е използвал същия подход, за да разработи своя втори слой мрежа Base.

Като част от своята архитектура на ниво 2, cLabs каза, че ще използва съществуващия набор от валидатори на Celo, за да разработи децентрализиран подредител, с цел да гарантира, че множество субекти могат да осигурят веригата. Екипът също така планира да използва EigenDA, слой за наличност на данни от протокола за повторно зареждане EigenLayer, за да намали таксите за съхранение в мрежата.

Предложението също така посочва, че мигрирането на неговия EVM-съвместим слой 1 към слой 2 на Ethereum ще бъде техническа надстройка, която няма да засегне съществуващата екосистема на приложението Celo. В допълнение, тъй като следващото поколение zk-SNARK доказателствена система узрява, екипът също така планира да надстрои Celo до силно мащабируема базирана на Validium zk-EVM мрежа в бъдеще.

Преди това Celo събра 30 милиона долара през 2019 г. от известни фирми за рисков капитал като a16z и Polychain Capital, а мрежата ще затвори нов кръг от финансиране от 20 милиона долара през 2021 г.

Тази статия Екипът за разработка на Celo предлага да се използва OP Stack за преход на мрежата Celo към Ethereum L2 архитектура, за първи път се появи на Zombit.

Публикацията на Тодор Цонев: "Екипът за разработка на Celo предлага да се използва OP Stack за преход на мрежата Celo към архитектурата Ethereum L2" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!