Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ether (ETH) очаква $3,000: Анализ на бичи импулс, исторически тенденции и динамика на пазара

Ether (ETH) очаква...
Ether (ETH) очаква $3,000: Анализ на бичи импулс, исторически...

Ether (ETH) се покачва: може ли да надхвърли $3,000 сред бичи импулс?

В динамичния пазар на криптовалутата, Ether (ETH) се движи на вълна на възходящ импулс през последните 10 дни, отбелязвайки забележителен скок от 21,5%, докато се приближава на сантиметри до желания праг от $2800. Тази възходяща траектория се дължи основно на силния приток в нововъведения спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) в Съединените щати. Въпреки това, потенциалното изкачване на Ether да надхвърли $3000 носи допълнителна интрига, като се имат предвид белезите, останали от предишния му флирт с това ниво през март 2022 г. Възниква въпросът: дали траекторията на Ether към $3000 ще доведе до различни резултати този път?

Възходящи драйвери за ралито на Ether

От възходяща гледна точка, Ether е готов да затвърди позицията си на втората по големина криптовалута, като осигури листването на спот ETF на американските борси. Този ключов етап ще отличи Ether от неговите конкуренти, като Solana (SOL) и BNB Chain (BNB), по отношение на достъпност и съответствие с нормативните изисквания. По-специално, борси като Binance и Coinbase се борят с продължаващи съдебни битки с Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) по отношение на предложенията за сигурност. Следователно одобрението на Ethereum ETF в САЩ би облекчило значително несигурността за инвеститорите.

Допълнителни катализатори, подхранващи вълната на Ether

Допълнително стимулиране на възходящата траектория на Ether е предстоящото надграждане на мрежата Dencon, планирано за 13 март. Този хард форк е готов да отговори на различни предизвикателства в екосистемата на Ethereum, като се фокусира по-специално върху намаляването на транзакционните разходи на слой 2 на Ethereum. Чрез увеличаване на блоковото пространство и минимизиране на газа такси за събиране, тези модификации биха могли потенциално да увеличат използването на децентрализирани приложения (DApps) и да укрепят депозитите в интелигентните договори на Ethereum, като впоследствие повишат търсенето на ETH.

Исторически прозрения и потенциални предизвикателства

Биткойн скочи на Деня на Свети Валентин, очаква $52K на фона на силен бичи импулс: Технически анализ

Докато биковете на Ether таят оптимизъм за надхвърляне на границата от $3000, историческите тенденции подчертават огромното предизвикателство за поддържане на такива високи ценови нива. Например, през седмиците, водещи до 3 април 2022 г., Ether стана свидетел на зашеметяващ скок от 42%, катапултирайки цената му от $2,520 на $3,580. Това рали обаче се оказа краткотрайно, тъй като цената на Ether се срина с 46% през следващите 40 дни. Следователно търговците остават предпазливи, задавайки въпроса дали етерът може да бъде изправен пред подобна съдба на фона на сегашния си възход.

Анализиране на пазарите на фючърси и опции на Ether

Критичен показател при оценката на траекторията на Ether е неговата фючърсна премия, която служи като индикатор за търсенето на ливъридж между дълги (купувачи) и къси (продавачи). Неотдавнашният скок на фючърсната премия на ETH, надминавайки неутралния праг от 10% и в момента се движи близо до 15%, предполага засилено възходящо настроение на фона на изкачването на Ether от $2,300 до текущото ниво от $2,800. Това контрастира с по-ниската годишна премия от 5,5%, наблюдавана в началото на април 2022 г.

Освен това, анализирането на пазарите на опции осигурява ценна информация за позиционирането на професионалните търговци, като 25% делта изкривяване служи като заместител. Отрицателното изкривяване, както се наблюдава наскоро, показва възходящи пазарни настроения, макар и не прекомерно. Тези констатации, съчетани с показателите за производни на Ether, рисуват нюансирана картина на умерен оптимизъм, подчертавайки деликатния баланс между възходящи и мечи настроения.

Навигиране при несигурности: Одобрение на Ethereum Spot ETF и нестабилност на цените

Търговците, които възлагат надежди на скока на цените на Ether в очакване на одобрението на Ethereum spot ETF, може да се сблъскат с потенциално разочарование, особено ако използват позициите си. Въпреки оптимистичните прогнози на старши анализатори на Bloomberg ETF, с шансове за одобрение от 70%, задаващият се краен срок на SEC на 23 май въвежда значителни рискове от нестабилност. Дори ако етерът надмине границата от $3000 преди събитието, заплахата от ликвидация е голяма. Независимо от това, настоящите показатели за производни на Ether сигнализират за отклонение от условията, наблюдавани през април 2022 г., подчертавайки непредсказуемия характер на траекторията на ETH.

Публикацията на Николай Кръстев: "Ether (ETH) очаква $3,000: Анализ на бичи импулс, исторически тенденции и динамика на пазара" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!