Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ето какво се случи в крипто днес

Ето какво се случи в...
Ето какво се случи в крипто днес

Ето какво се случи в крипто днес и през последните дни.

Пазарите продължиха с нестабилни движения, които отделиха ценовото действие на криптовалутите от пазарите на акции. Неотдавнашният спад на крипто пазара изглежда свързан с пресконференцията на Федералния резерв от 14 юни, където председателят на Фед Джеръм Пауъл разкри, че централната банка ще спре повишаването на лихвените проценти за юни.

Въпреки че този ход беше в съответствие с очакванията на инвеститорите, крипто пазарът всъщност обърна курса и възобнови разпродажбите, които бяха в ход през последните три седмици. На пресконференцията след съобщението от 14 юни Пауъл заяви:

„Почти всички участници в комисията смятат, че е вероятно някои по-нататъшни увеличения на лихвените проценти да бъдат подходящи тази година, за да се намали инфлацията до 2 процента с течение на времето.“

Цената на Биткойн (BTC) започна на 16 юни, като се търгуваше над $25 000, но след това за кратко се оттегли под $25 000. Анализаторите правилно прогнозираха, че спадът до $25 000 е неизбежен въз основа на текущото състояние на данните за дериватите на BTC. Падането на Биткойн под $25 000 се случи за първи път от 3 месеца, но оттогава си възвърна ключовото ценово ниво. След паузата на лихвените проценти на Пауъл, данните за опциите на 15 юни подчертаха потенциалния спад на цената на BTC.

Ефективност на пазара на криптовалута

Приглушеното движение на цените на крипто и липсата на бичи отговор на паузата на повишаването на лихвите може да бъде продължителният ефект от обвиненията на SEC срещу обмена на Binance и Coinbase, съчетани с нова драма с Tether (USDT).

Регулирането на крипто сектора все още е основната заплаха. Регулирането е константа в последните новини за криптовалутите. Докато ЕС разкри рамка за цифрови активи, MiCA, Съединените щати изглежда имат намерение да регулират чрез прилагане на SEC. На 5 юни и 6 юни Комисията по ценни книжа и борси на Съединените щати заведе граждански дела срещу две от най-големите централизирани борси в крипто, Binance и Coinbase.

SEC твърди, че 61 различни криптовалути, представляващи стойност от 100 милиарда долара, са ценни книжа. Един от 61-те изброени крипто токени беше Algorand (ALGO), токен, който през 2019 г. Генслер нарече „страхотна технология“, което изглежда противоречи на това последно правоприлагане действие.

Други топ крипто токени, специално споменати като ценни книжа, включват Binance USD (BUSD), Binance Coin (BNB), Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Filecoin (FIL), Cosmos (ATOM), The Sandbox (SAND) ), Decentraland (MANA), Axie Infinity (AXS) и COTI.

Ето какво се случи в крипто днес

Неотдавнашното действие на SEC допълва дългата история на спорове, погрешни схващания или недоверие относно действителния случай на използване на цифрови активи. След имплозията на FTX някои смятат, че законодателите на САЩ са ядосани на крипто индустрията. Последната битка е съсредоточена върху това как централизираните борси могат да използват клиентски средства.

Не всички законодатели са доволни от действията на Генслер. Репутаторът от Съединените щати Уорън Дейвидсън (Охайо) представи „Закона за стабилизиране на SEC“ в Камарата на представителите на 12 юни. Законопроектът ще отстрани Генслер като председател и ще преразпредели властта между комисия. Coinbase също заведе дело срещу SEC, за да призове за яснота относно криптовалутите. В отговор от 14 юни SEC каза, че ще отнеме 120 дни на комисията да направи препоръка относно създаването на правила за крипто.

Крипто инвеститорите се преместват в стабилни монети

Продължаващата нестабилност на крипто пазара кара потребителите да търсят подслон в стабилни монети. От началото на 2023 г. над 500 000 адреса на портфейли са добавили Tether.

Доминирането на Tether доведе до най-висока пазарна капитализация за всички времена от над $83,5 милиарда на 15 юни. Докато емитентът на стейбълкойни е изсекъл $16 милиарда в USDT само през 2023 г., един единствен монетен двор за $1 милиард на 12 юни доведе до главния технологичен директор на Tether Паоло Ардоино трябва да поясня, че монетният двор беше за суапове между вериги.

Техническият директор на Tether отново беше в новините на 15 юни, след като USDT леко се отмени с 0,3%. Загубата на обвързване на долара изглежда беше предизвикана от дисбаланса на Curve 3pool, който видя USDT претеглен на 73,8% спрямо USD Coin (USDC) и Dai (DAI).

Въпреки премахването на фиксирането Tether остава убеден, че може да изкупи всяка сума, изисквана от участниците на пазара.

Пазарите са бурни в наши дни, така че е лесно за нападателите да се възползват от това общо настроение. Но ние в Tether сме готови както винаги. Нека дойдат. Готови сме да откупим всяка сума.— Паоло Ардоино

Related: 3 Bitcoin price metrics showing ‘insane’ similarities to 2020 breakoutWith heavy macro headwinds, upcoming rate hikes and low volume, it is likely the volatility in crypto will remain for the foreseeable future.This article does not contain investment advice or recommendations. Every investment and trading move involves risk, and readers should conduct their own research when making a decision. This article is for general information purposes and is not intended to be and should not be taken as legal or investment advice. The views, thoughts, and opinions expressed here are the author’s alone and do not necessarily reflect or represent the views and opinions of Cointelegraph.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Ето какво се случи в крипто днес" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!