Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

ето какво Shiba Inu срещу Dogecoin срещу Pepe: Коя меме монета ще управлява крипто света през 2023 г.

Meme монетите са криптовалути, които са вдъхновени или базирани на популярни интернет мемета, като изображения, видеоклипове или фрази. Те често са създадени като шеги или пародии, но някои от тях са спечелили сериозно внимание и стойност на крипто пазара. В тази статия ще сравним три от най-известните мем монети: Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE) и Pepe (PEPE).

Абонирай се

Присъединете се към нас в демонстрирането на революцията на криптовалутите, един бюлетин наведнъж. Абонирайте се сега, за да получавате ежедневни новини и пазарни актуализации направо във входящата си поща, заедно с нашите милиони други абонати (точно така, милиони ни обичат!) — какво чакате?

шиба ину (SHIB)

Shiba Inu (SHIB) е токен, който се стреми да бъде базирана на Ethereum алтернатива на Dogecoin (DOGE), популярния memecoin. За разлика от Биткойн, който е проектиран да бъде оскъден, SHIB е умишлено в изобилие — с общо предлагане от 589 трилиона. Екосистемата Shiba Inu Token поддържа проекти като NFT арт инкубатор и разработването на децентрализиран обмен, наречен Shibaswap. Към 19 август 2023 г. SHIB има пазарна капитализация от $5,03 милиарда и цена от $0,0000085.

Доджкойн (DOGE)

Dogecoin (DOGE) е базиран на популярния интернет мем „doge“ и включва Shiba Inu върху своето лого. Цифровата валута с отворен код е създадена от Били Маркъс от Портланд, Орегон и Джаксън Палмър от Сидни, Австралия, и е раздвоена от Litecoin през декември 2013 г. Създателите на Dogecoin я предвиждат като забавна, безгрижна криптовалута, която ще има по-голяма привлекателност отвъд основната Биткойн аудитория, тъй като се основава на кучешки мем. Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск публикува няколко туита в социалните медии, че Dogecoin е любимата му монета. Dogecoin се различава от протокола за доказателство за работа на Биткойн по няколко начина, един от които е използването на технологията Scrypt. Алткойнът също има време за блокиране от 1 минута и общото предлагане е неограничено, което означава, че няма ограничение за броя Dogecoin, който може да се копае. Към 19 август 2023 г. DOGE има пазарна капитализация от $8,9 милиарда и цена от $0,0636

Пипер (PEPPER)

Pepe (PEPE) е дефлационен мемекойн, пуснат на Ethereum. Криптовалутата е създадена като почит към интернет мемето Pepe the Frog, създадено от Matt Furie, което придоби популярност в началото на 2000-те години. Проектът има за цел да се възползва от популярността на мем монети, като Shiba Inu и Dogecoin, и се стреми да се утвърди като една от най-добрите базирани на мемове криптовалути. PEPE се обръща към общността на криптовалутите, като въвежда политика без данъци, система за преразпределение, възнаграждаваща дългосрочните играчи, и механизъм за изгаряне за поддържане на недостига на монетата PEPE. В края на април до май 2023 г. експлозивният скок на PEPE накара пазарната му капитализация да достигне връх от 1,6 милиарда долара в един момент. Това предизвика това, което някои може да нарекат „сезон на мемекойни“, което накара други мемекойни – някои стартирани в рамките на часове – да преминат на грандиозни помпи и също толкова изумителни дъмпове. Към 19 август 2023 г. PEPE има пазарна капитализация от $430 милиона и цена от $0,00000109.

Сравнение

Shiba Inu срещу Dogecoin срещу Pepe: Коя мем монета ще управлява крипто света през 2023 г.

Shiba Inu, Dogecoin и Pepe са мем монети, които привлякоха вниманието и инвестициите както от крипто ентусиасти, така и от знаменитости. Те споделят някои общи характеристики, като например базирани на протоколи Ethereum или Litecoin, бързи скорости на транзакции и големи общности от поддръжници. Въпреки това, те също имат някои забележителни разлики, като например техните модели на доставка, техните случаи на употреба и тяхното ценово представяне.

По отношение на предлагането, Shiba Inu има най-голямото общо предлагане от един квадрилион токени, следван от Dogecoin с неограничено предлагане, което се увеличава с 10 000 монети всяка минута, и Pepe с фиксирано предлагане от 420,69 трилиона токена. Това означава, че Shiba Inu и Dogecoin са по-инфлационни от Pepe, който е дефлационен поради своя механизъм на изгаряне. Предлагането обаче не е единственият фактор, който определя стойността на една криптовалута, тъй като търсенето и пазарните настроения също играят роля.

По отношение на случаите на използване Shiba Inu и Pepe имат по-амбициозни цели от Dogecoin, който първоначално беше създаден като шега. Shiba Inu има за цел да създаде децентрализирана екосистема, която поддържа различни проекти, като NFT и DeFi. Pepe също има пътна карта, която включва листване на централизирани борси, борсови списъци от ниво 1 и „превземане на мемове“. Dogecoin, от друга страна, се използва главно като система за бакшиши в Reddit и Twitter за възнаграждение за създаване или споделяне на качествено съдържание. Въпреки това, Dogecoin има и някои предимства, като например да бъде широко приет като форма на плащане на стотици места, директно или чрез посредници на трети страни.

По отношение на ценовото представяне и трите мем монети претърпяха значителна нестабилност и колебания през последните няколко месеца. Shiba Inu достигна рекордния си връх от $0,000088 на 28 октомври 2021 г., но оттогава е намалял с 90,36% към 19 август 2023 г. Dogecoin достигна своя исторически връх от $0,7376 на 08 май 2021 г., но оттогава е намалял с 91,37 % към 19 август 2023 г. Pepe достигна своя исторически връх от $0,00000435 на 05 май 2023 г., но оттогава е намалял със 74,64% към 19 август 2023 г. Тези ценови движения показват, че мем монетите са силно спекулативни и рискови инвестиции, които могат да бъдат повлияни от различни фактори, като шум в социалните медии, одобрения от знаменитости, пазарни настроения и новинарски събития.

Заключение

Shiba Inu, Dogecoin и Pepe са три от най-популярните мем монети на крипто пазара. Те имат различни характеристики и се харесват на различни типове инвеститори и потребители. Докато някои може да ги виждат като забавни и забавни начини за участие в крипто пространството, други може да ги разглеждат като сериозни и обещаващи проекти, които имат потенциал за растеж и иновации. В крайна сметка бъдещето на тези мем монети зависи от способността им да поддържат своите общности, да доставят своите продукти и да се адаптират към променящите се пазарни условия.

Тази статия е само за информационни цели и не представлява финансов съвет. Моля, направете свое собствено проучване, преди да инвестирате в която и да е криптовалута.

Публикацията на Тодор Цонев: "ето какво Shiba Inu срещу Dogecoin срещу Pepe: Коя меме монета ще управлява крипто света през 2023 г." е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!