Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Pepe срещу Dogecoin: Коя мем монета има по-голям потенциал?

Мемовете са мощна сила в интернет културата и те също са повлияли на света на криптовалутите. Някои от най-популярните и успешни криптовалути са базирани на меми, като Pepe (PEPE) и Dogecoin (DOGE). Но какви са разликите между тези две мем монети и коя има повече потенциал за растеж и иновации? В тази статия ще сравним Pepe и Dogecoin по отношение на тяхната история, технология, общност и представяне на пазара.

Абонирай се

Присъединете се към нас в демонстрирането на революцията на криптовалутите, един бюлетин наведнъж. Абонирайте се сега, за да получавате ежедневни новини и пазарни актуализации направо във входящата си поща, заедно с нашите милиони други абонати (точно така, милиони ни обичат!) — какво чакате?

История

Pepe и Dogecoin имат различен произход и мотивация зад създаването си. Pepe стартира през април 2023 г. като почит към интернет мемето Pepe the Frog, създадено от Matt Furie, което придоби популярност в началото на 2000-те. Проектът има за цел да се възползва от популярността на мем монети, като Shiba Inu и Dogecoin, и се стреми да се утвърди като една от най-добрите базирани на мемове криптовалути. Pepe се обръща към общността на криптовалутите, като въвежда политика без данъци, система за преразпределение, възнаграждаваща дългосрочните играчи, и механизъм за изгаряне за поддържане на недостига на монетата PEPE.

Dogecoin, от друга страна, беше създаден през декември 2013 г. като лека алтернатива на традиционните криптовалути като Биткойн. Името и логото на Shiba Inu са базирани на кучешки мем, който стана вирусен през 2013 г. Създателите на Dogecoin са го предвидили като забавна, безгрижна криптовалута, която ще бъде по-привлекателна отвъд основната Биткойн аудитория, тъй като е базирана на куче мем. Dogecoin се използва предимно като система за бакшиши в Reddit и Twitter за възнаграждение за създаване или споделяне на качествено съдържание. Dogecoin също привлече вниманието на известни личности и влиятелни лица, като Илон Мъск, който публикува няколко туита в социалните медии, че Dogecoin е любимата му монета.

технология

Pepe и Dogecoin се различават един от друг по отношение на тяхната технология и дизайн. Pepe е базиран на блокчейн Ethereum, което означава, че се възползва от функционалността на интелигентния договор и оперативната съвместимост на мрежата Ethereum. Pepe също е дефлационен мемекойн, което означава, че има ограничение за броя на Pepe, които могат да бъдат добивани. Общото предлагане на Pepe е 420,69 трилиона токена и всяка транзакция изгаря 1% от прехвърлената сума. Това създава ефект на недостиг, който може да увеличи стойността на Pepe с течение на времето.

Shiba Inu срещу Dogecoin срещу Pepe: Коя мем монета ще управлява крипто света през 2023 г.

Dogecoin е базиран на блокчейна Litecoin, което означава, че използва алгоритъма Scrypt за копаене и има по-бързо време за блокиране от Биткойн. Въпреки това, Dogecoin също е инфлационен memecoin, което означава, че няма ограничение за броя на Dogecoin, които могат да бъдат добивани. Текущото предлагане на Dogecoin е над 140,62 милиарда жетона и всяка минута се копаят 10 000 нови монети. Това създава ефект на изобилие, който може да намали стойността на Dogecoin с течение на времето.

Общност

Pepe и Dogecoin имат различни общности и култури около тях. Pepe има сравнително нова и малка общност, но се разраства бързо благодарение на активното си присъствие в социалните медии и маркетингови кампании. Проектът има над 400 000 последователи в Twitter и над 100 000 членове в Telegram. Общността също е много ентусиазирана и подкрепя Пепе, създавайки мемета, произведения на изкуството, видеоклипове и песни за монетата. Пепе също има пътна карта, която включва три фази, където първа фаза включва листване на CoinMarketCap, втора фаза включва листване на централизирани борси (CEXs), а трета фаза включва „ниво 1“ борсови листинги и това, което екипът нарича „превземане на меми“.

Dogecoin има много по-стара и по-голяма общност, но също така е по-разнообразна и децентрализирана. Проектът има над 3,5 милиона последователи в Twitter и над 2,4 милиона членове в Reddit. Общността също е много щедра и благотворителна, дарявайки Dogecoin за различни каузи и инициативи, като спонсориране на пилот на NASCAR, финансиране на водни кладенци в Кения, изпращане на спортисти на Зимните олимпийски игри и подкрепа на приюти за животни. Dogecoin няма официална пътна карта или екип за разработка, но разчита на приноса на доброволци и ентусиасти, които поддържат и подобряват монетата.

Пазарно представяне

Pepe и Dogecoin имат различни пазарни показатели и тенденции. Pepe е сравнително нова монета, която претърпя рязко покачване на цената си от пускането си на пазара. Монетата достигна исторически връх от $0,000004354 на 5 май 2023 г. с пазарна капитализация от $1,6 милиарда. Оттогава обаче монетата също претърпя рязък спад в цената си, като загуби над 70% от стойността си. Текущата цена на Pepe е $0,0000012, с пазарна капитализация от $470,26 милиона. Монетата е класирана на#75място в CoinMarketCap, с 24-часов обем на търговия от $128,51 милиона.

Dogecoin е по-стара монета, която е преживяла няколко цикъла на бум и спад в цената си от създаването си. Монетата достигна исторически връх от $0,7376 на 8 май 2023 г. с пазарна капитализация от близо $100 милиарда. Оттогава обаче монетата също претърпя значителен спад в цената си, губейки над 90% от стойността си. Текущата цена на Dogecoin е $0,0676, с пазарна капитализация от $9,51 милиарда. Монетата е класирана на#8в CoinMarketCap, с 24-часов обем на търговия от $421,11 милиона.

Заключение

Pepe и Dogecoin са две мем монети, които имат различни истории, технологии, общности и пазарни показатели. Pepe е по-нова и по-оскъдна монета, която е базирана на мрежата Ethereum и има механизъм за изгаряне. Dogecoin е по-стара и по-изобилна монета, която е базирана на мрежата Litecoin и има инфлационен модел. Pepe има по-малка и по-отдадена общност, която е фокусирана върху маркетинга и растежа. Dogecoin има по-голяма и по-разнообразна общност, която е фокусирана върху бакшиши и благотворителност. Pepe има по-висок ценови потенциал, но и по-висок риск от волатилност. Dogecoin има по-нисък ценови потенциал, но и по-нисък риск от колапс.

В крайна сметка изборът между Pepe и Dogecoin зависи от предпочитанията и целите на всеки инвеститор. Някои може да предпочетат да инвестират в Pepe заради неговата новост и недостиг, докато други може да предпочетат да инвестират в Dogecoin заради неговата популярност и стабилност. И двете монети имат своите предимства и недостатъци, и двете монети имат своите верни фенове и критици. Бъдещето на тези мем монети е несигурно, но те със сигурност са оставили своя отпечатък в света на криптовалутите.

Публикацията на Наталия Иванова: "Pepe срещу Dogecoin: Коя мем монета има по-голям потенциал?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!