Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ежедневни|данни: Размерът на финансирането на крипто пазара през юли беше 547 милиона щатски долара, което е увеличение от 7,8% на месечна база; основателят на Curve е продал общо 54,5 милиона CRV днес и е изтеглил 21,8 милиона щатски долара

“Какви важни събития се случиха през последните 24 часа”

1. Данни: Размерът на финансирането на пазара за криптиране през юли беше 547 милиона щатски долара, месечно увеличение от 7,8%

Според данните на RootData, общо 76 проекта са разкрили и са завършили финансиране през юли тази година, с кумулативна сума на финансиране от 547 милиона щатски долара, увеличение от 7,8% спрямо юни, обръщайки непрекъснатия спад в размера на финансирането от февруари тази година. Въпреки това, в сравнение с юли миналата година, полето за криптиране набра 1,499 милиарда щатски долара в 143 кръга на финансиране.Броят на кръговете на финансиране и сумата този месец все още намаляват съответно с 47,5% и 63,5% на годишна база.

По отношение на песните, инфраструктурата, DeFi и NFT песните са сред първите три по отношение на размера на финансирането. Сред тях 24 проекта в категорията инфраструктура са получили 228 милиона щатски долара финансиране през юли, увеличение от 7 на месечна база %. NFT песента получи 69,85 милиона щатски долара финансиране, което е отскок от 12,35 милиона щатски долара през юни. Значително нарасна броят на финансиранията в социалното направление, които от 3 през юни нараснаха на 11.

Петте проекта с най-висока сума на финансиране са Flashbots, Futureverse, RISC Zero, Cosmic Wire и hi. Сред тях протоколът MEV Flashbots получи 60 милиона щатски долара във финансиране от серия B, водено от Paradigm, с оценка от 1 милиард щатски долара. AI Metaverse Futureverse завърши кръг на финансиране от Серия А на стойност $54 милиона.

В допълнение, седем блокчейн проекта с AI концепция получиха финансиране този месец, а именно Futureverse, Tromero, Giza, AwesomeQA, SuperSight, Aspecta и Web3Go. (връзка към източника)

2. Основателят на Curve е продал общо 54,5 милиона CRV днес и е върнал 21,8 милиона щатски долара

Според наблюдението на потребителя на Twitter Ember, основателят на Curve Майкъл Егоров е продал общо 54,5 милиона CRV днес и е върнал 21,8 милиона щатски долара средства.

Съобщава се, че 12,5 милиона CRV са продадени на DWFLabs; 3,75 милиона CRV са продадени на Huang Licheng; 2,5 милиона CRV са продадени на Cream.Finance; 2,5 милиона CRV са продадени на адреси, започващи с 0xb0b; 2,5 милиона CRV са продадени на адреси, започващи с 0xb0b; Адреси, започващи с 0xcb5; 250 000 CRV се продават на адреси, започващи с 0x9db. (връзка към източника)

3. Притежанията на MicroStrategy Bitcoin се увеличиха до 152 800 на стойност 4,5 милиарда долара, таксата за обезценка през второто тримесечие беше 24,1 милиона долара

Според последния отчет за печалбите на MicroStrategy (MSTR), към 31 юли 2023 г. Биткойн притежанията на MicroStrategy са се увеличили до 152 800 на стойност приблизително 4,5 милиарда долара, добавяйки 12 333 през второто тримесечие, четвъртото от 2021 г. насам. Най-голямото увеличение за едно тримесечие от второ тримесечие.

Освен това докладът разкрива, че компанията е взела такса за обезценка от $24,1 милиона на своите Биткойн холдинги през второто тримесечие, в сравнение с $917,8 милиона година по-рано и $18,9 милиона през първото тримесечие. Обезценката отразява спада на текущата цена на Биткойн спрямо покупната цена.

Според туит от изпълнителния председател Майкъл Сейлър, компанията е придобила 12 333 Биткойна за 347 милиона долара в брой между 29 април и 27 юни и още 467 Биткойна за 14,4 милиона долара през юли.

4. Лайткойн халвинг Остават по-малко от 16 часа

Според данните на Litecoinhalving остават само 15 часа и 49 минути за времето за халвинга на наградата за блок Litecoin (LTC), което ще бъде около 1 сутринта на 3 август 2023 г. пекинско време. По това време наградата за блок ще падне от 12,5 LTC до 6,25 LTC. (връзка към източника)

5. Ouyi OKX официално пусна портфейла за смарт договори AA

Ouyi OKX обяви, че официално пусна портфейла за интелигентни договори AA. Първата фаза на функцията ще поддържа потребителите да създават портфейли за интелигентни договори AA в 7 популярни публични вериги, Ethereum, OKTC, Polygon, Arb, Op, BNB и Avalance, и използвайте стабилната валута USDT /USDC директно плаща газ, DEX във веригата, DeFi взаимодействие, многоетапно взаимодействие и завършване с едно кликване и други функции, които подобряват удобството при използване на портфейла.

Данни: Размерът на финансирането на крипто пазара през юли е 547 милиона щатски долара, месечно увеличение от 7,8%

6. Главният изпълнителен директор на Block Джак Дорси отговори, че “Coinbase обмисля интегрирането на Lightning Network”, като каза, че има желание да сътрудничи

Джак Дорси, бивш главен изпълнителен директор на twitter и настоящ главен изпълнителен директор на Block, каза след като получи отговор от главния изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг на своя туит: „Няма съмнение, че Coinbase представи Биткойн на повече хора и аз съм благодарен за това. Отделянето на повече ресурси за първоначалния ви фокус върху Биткойн и технологиите от слой 2 би било невероятно и ние ще се радваме да си сътрудничим. Искаме отворен интернет протокол за парични преводи, който не се контролира от нито едно лице, компания или правителство. ”

Както беше съобщено по-рано, Джак Дорси написа в Туитър и попита „Защо Coinbase игнорира решението за разплащане Bitcoin Lightning Network“, а Армстронг отговори, че „проучваме как да интегрираме Lightning Network и Coinbase има желание да се развива в посока на поддръжка на Bitcoin плащане". (връзка към източника)

7. Скала на сивото: Перспективата на пазара на криптиране може да зависи от това дали икономиката на САЩ може да постигне меко кацане

Според Bloomberg, Зак Пандъл, новият управляващ директор на изследванията в Grayscale Investments, компания за управление на криптирани активи, и бивш стратег на Goldman Sachs вярва, че ако икономиката на САЩ успее да постигне меко приземяване, може да има място за възстановяване на криптовалутата пазар тази година.

Сценарият с ниска инфлация и стабилен растеж може да помогне за рискови активи, включително криптовалути, като позволи на Федералния резерв да намали реалните лихвени проценти, пише Пандл в бележка. Но той каза, че „възстановяването на криптовалутата може да спре в краткосрочен план, ако централните банки решат да повишат реалните лихвени проценти допълнително или ако затягането на паричната политика досега тласка икономиката към рецесия. ”(връзка към източника)

“Кои са страхотните статии, които си струва да прочетете през последните 24 часа?”

1. „След като Bald стана „бягащ лидер“ за секунди, може ли екологията на Base да пресъздаде лудостта на Meme? "

Наскоро Bald, водещият мем на Base, предизвика разгорещени дискусии в криптиращата общност и когато всички са потопени в мисълта „дали Blad ще създаде нов кръг от мита за забогатяване“, бързото Rug Pull на Bald дава на потребителите на криптиране Удар в главата.

След като преживя рязкото покачване и рязко падане, Bald отговори само в Twitter, казвайки, че „изглежда, че веригата Base може да се справи добре с тежки товари“, което означава, че пускането на проекта Bald е само за да се тества неговата действителна обработка на товара на основната верига на Base мрежови възможности и отрече да продава токени, заявявайки, че „единствените операции след внедряването са добавяне, премахване на ликвидност и закупуване на токени“.

Но за мистериозната операция на Болд, тя предизвика много спекулации в криптиращата общност относно човека зад нея. По-важното е, че с изтеглянето на ликвидност от Bitcoin Ordinals и BRC-20 outlet проекти, все повече и повече средства във веригата започнаха да чакат възможности и сега с предстоящото стартиране на основната мрежа Base през август и Bald „Rug pull“ се счупи кръгът, може ли Base да създаде нова мем мания?

2. „Интерпретация на данни за състоянието на развитие на OP Mainnet: Като цяло, той все още няма конкурентно предимство, а методът за сътрудничество на марката на OP Stack дава обратна връзка на екологията“

С наближаването на надстройката на Ethereum Cancun, пазарната топлина на пистата на слой 2 става все по-висока и по-висока. Наскоро Optimism (преименуван на OP Mainnet) се превърна във фокуса на пазарното внимание по силата на своя убийствен OP Stack за постигане на удовлетворяващ растеж на данни в множество вериги. И така, какъв е текущият статус на развитие на OP Mainnet? И как да създадат свои собствени диференцирани предимства в мелето Layer2?

3. „Интервю с 1inch: Под сянката на монопола на Uniswap, как да правим иновации в областта на DEX?“ "

Роден в хакатона 2019 1inch, с помощта на лято DeFi 2020, той успешно се появи. Под ръководството на двама млади руснаци, Сергей Кунц и Антон Буков, 1inch стабилно се изкачи до водещата позиция на DeFi агрегатора със своите ефективни и евтини методи за търговия.

На 13 юни тази година екипът на Uniswap обяви пускането на версия V4 от четвърто поколение, представяйки две нови концепции, „Hooks“ и „The Singleton“. Сред тях особено загрижени са бившите Куки. В очите на мнозина изглежда, че това е козът на Uniswap да победи всички DEX. На последвалата конференция на ETHCC Uniswap стартира UniswapX, за да атакува областта на агрегаторите на ликвидност. При такива последователни шокове много предприемачи на DeFi въздъхнаха „изоставете DEX и се присъединете към Hooks“.

Миналата седмица, по време на конференцията ETHCC в Париж, BlockBeats проведе ексклузивно интервю със съоснователя на 1inch Антон Буков, обсъждайки задълбочено историята на развитието на 1inch, възгледите и мисленето за иновациите на DeFi и как да се справим с атаката на Uniswap и други теми.

Публикацията на Светлана Петкова: "Ежедневни|данни: Размерът на финансирането на крипто пазара през юли беше 547 милиона щатски долара, което е увеличение от 7,8% на месечна база; основателят на Curve е продал общо 54,5 милиона CRV днес и е изтеглил 21,8 милиона щатски долара" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!