Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Фазата на консолидация на крипто пазара: Оценка на Bitcoin и Ethereum

Фазата на консолидация...
Фазата на консолидация на крипто пазара: Оценка на Bitcoin и Ethereum

Пазарът на криптовалута навлиза във фаза на консолидация на фона на намаляващи обеми на търговия

Пазарът на криптовалути в момента преживява значително затишие, белязано от значителен спад в обемите на търговия, напомнящи за нивата, наблюдавани по-рано през годината.

Този спад съвпада с видимия спад в цените на основните криптовалути, като Биткойн (BTC) и етериум (ETH) загубиха съответно 4,6% и 0,3% през последната седмица.

Според последните налични данни Биткойнът се движи около границата от $62 858, докато Ethereum се търгува на около $3141.

На 30 април платформата за пазарно разузнаване Santiment, в публикация в X (бивш Twitter), съобщи, че този спад в търговската активност е в съответствие с по-широкото чувство за несигурност, преобладаващо сред търговците.

Някога популярният вик за „купуване на спада“ забележимо утихна, като възходящото бърборене обикновено съпътства обнадеждаващите пазарни цикли, което сега е овладяно.

Нещо повече, значителна част от пазара държи на своите активи, водени от страха да не пропуснат потенциални ралита за възстановяване.

Бъдещи възможности за Bitcoin и Ethereum

Това поведение на пазара постави началото на рязък период на консолидация за Биткойн, характеризиращ се с липса на значителни възходи или резки спадове.

Анализ на фазата на консолидация на Биткойн след халвинга

Santiment подчерта този период на нерешителност, отбелязвайки, че текущата ситуация се характеризира с липса на натиск за продажба, тъй като търговците остават колебливи да пропуснат потенциални печалби.

Платформата също така предлага бдително наблюдение за скок в обема на търговия, което може да предвещава предстоящо рали на целия пазар, тъй като календарът преминава към май.

Скорошният спад в обема на търговия с Биткойни служи като ярко напомняне за потиснатия пазарен ентусиазъм. От върховете, надвишаващи 23 милиарда долара миналата седмица, обемите на търговия сега се сринаха до малко под 20 милиарда долара.

Това намаление вероятно се дължи на охлаждане от плама, генериран от неотдавнашното халвинг на Биткойн и притока към борсово търгувани фондове (ETF), като и двата сега показват признаци на намаляващ интерес.

Данните от Farside Investors показват, че Биткойн спот ETF-ите са свидетели на скромен приток от $51,6 милиона на 29 април, отбелязвайки забележим спад спрямо предходните месеци.

Какво предстои?

Тъй като шумът около основните катализатори като халвинга на Биткойн и ETF постепенно се разсейва, пазарът се оказва в състояние на очакване за следващата значителна вълна.

Потенциалното одобрение на базирани на Ethereum ETF може да послужи като катализатор, необходим за възобновяване на доверието на инвеститорите и съживяване на пазарната активност.

В сегашния си вид общността на криптовалутите остава бдителна, очаквайки признаци или за по-нататъшен спад, или за неочаквано нарастване, което потенциално би могло да предефинира текущия пазарен пазар.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Фазата на консолидация на крипто пазара: Оценка на Bitcoin и Ethereum" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!