Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Анализ на крипто пазара: Bitcoin, Ethereum, Altcoin

Анализ на крипто...
Анализ на крипто пазара: Bitcoin, Ethereum, Altcoin

Анализ на крипто пазара: Биткойн настрани, Ethereum и алткойни показват смесени тенденции

В динамичната сфера на криптовалутата през последните седмици станахме свидетели на период на консолидация, като ценовата траектория на Биткойн поддържаше странично движение под бариерата от $52 200. Тази тенденция има различни въздействия върху пазара на алткойни, като Ethereum показва забележителен скок от 6,65%, докато Solana и XRP претърпяха спадове съответно с 6% и 1%.

Биткойн ETF събират институционален интерес

Въпреки бавното движение на цената на Биткойн, институционалният апетит към водещата криптовалута остава силен. Трябва да се отбележи, че на 23 февруари спот борсово търгуваният фонд (ETF) наблюдава значителен скок в нетните входящи потоци, възлизащи на общо $232,3 милиона. В същото време Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) отбеляза най-ниския си отлив от 11 януари, възлизащ на едва 44 милиона долара. Големи играчи като BlackRock и Fidelity допълнително засилиха пазарните настроения, като инжектираха значителни суми от $168 милиона и $53 милиона, съответно, в Биткойн ETF.

Както е посочено от последните данни от Lookonchain, институционалният интерес се подчертава от значителни покупки на Ethereum (ETH) на различни борси. По-специално, портфейл, свързан с Джъстин Сън, направи значителни придобивания на обща стойност 18 616 ETH, оценени на приблизително 54,57 милиона долара. Това следва вълна от покупки на обща стойност 151 196 ETH на стойност около 435,3 милиона долара, както в централизирани, така и в децентрализирани борси в рамките на период от 12 дни.

Динамика на цената на Ethereum

Анализ на пазара на криптовалута: Оценка на Bitcoin, Ethereum, Enjin, HEX и Zcash

Отразявайки консолидацията на Биткойн, цената на Ethereum също се натъкна на режийно предлагане на $3,030. Въпреки това, последните развития сигнализират за потенциален пробив, като цената на Ethereum надмина това ниво на съпротива, достигайки $3280 и регистрирайки 10% печалба. Тези движения са показателни за промяна в настроенията, като умните пари правят стратегически инвестиции на фона на несигурността на пазара.

Анализ на Avalanche (AVAX) и Dogecoin (DOGE).

За разлика от това монетата AVAX претърпя фаза на корекция, като цената й се понижи от $43,6 на $36,6 в рамките на период от две седмици. Въпреки сблъсъка с прекъсвания в мрежата, дължащи се на софтуерен бъг, цената на AVAX отскочи от 50% ниво на корекция на Фибоначи, сигнализирайки за устойчивост в лицето на трудностите. Анализаторите очакват потенциален пробив, като цената на AVAX се насочва към $39,3 и повече, ако възходящият импулс се запази.

Междувременно Dogecoin остана впримчен в диапазон на консолидация между $0,09 и $0,075 за почти два месеца. Скорошните движения на цените предполагат потенциален сценарий за пробив, като цената на монетата се върне от горната граница на диапазона до $0,085. Въпреки това, появата на динамична тренд линия на подкрепа може да проправи пътя за повторно предизвикателство на нивата на съпротива при $0,0915 и $0,105.

Заключение: Пазарна перспектива

Докато пазарът на криптовалута преминава през периоди на консолидация и корекция, институционалният интерес остава ключова движеща сила. Стратегическите инвестиции в Bitcoin и Ethereum, съчетани с прозрения за технически анализ за алткойни като Avalanche и Dogecoin, предоставят ценни перспективи за инвеститорите, които искат да се възползват от пазарните възможности. Въпреки че краткосрочните тенденции могат да показват нестабилност, по-широката пазарна перспектива остава оптимистична, подхранвана от институционалното приемане и развиващата се пазарна динамика.

Публикацията: "Анализ на крипто пазара: Bitcoin, Ethereum, Altcoin" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Потенциалният ско...
Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: Анализ на Glassnode

Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: проницателен анализ на Glassnode В скорошна нишка в Twitter от съоснователите на Glassnode, водеща...

Ripple (XRP): Пра...
Ripple (XRP): Правната битка със SEC и анализ на цените

Ripple (XRP) е изправен пред гнева на SEC по време на правна битка: Анализ на цените и пазарни тенденции Продължаващият правен спор между...

Средносрочна перс...
Средносрочна перспектива на Биткойн: Проучване на бичи и мечи перспективи

Оценка на средносрочната перспектива на Биткойн: съображения и съзерцания @AltcoinSherpa споделя прозрения за средносрочната траектория на...

Shiba Inu (SHIB) ...
Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност

Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност: списък на Nexo и динамика на общността Shiba Inu...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!