Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

FedNow приема DLT партньор за микроплащания за транзакции на дребно в Hedera

Coinspeaker FedNow приема DLT партньор за микроплащане за транзакции на дребно в Hedera

Системата за незабавни плащания на Федералния резерв на Съединените щати FedNow добави поддръжка за Dropp, авангардно приложение за плащане, базирано на мрежата Hedera Hashgraph (HBAR). Компанията, която използва усъвършенствана блокчейн технология за ускоряване на платежните процеси и подобряване на финансовите транзакции, сега се присъедини към нарастващ списък от доставчици на плащания за услугата FedNow.

Платформата за разплащане FedNow официално стартира през юли, за да свърже финансовите институции и бизнеса с иновативни доставчици на услуги за незабавни транзакции.

На 14 август платежната платформа на Федералния резерв добави Dropp към раздела за представяне на своя уебсайт като един от своите партньори. Чрез това партньорство с дуото Dropp ще може да продължи услугите си за овластяване на търговците да получават плащания от потребителите, без да налагат значителни такси за транзакции.

Dropp приема както крипто, така и фиатни плащания

Като процесор за микроразплащания, Dropp приема както крипто, така и фиатни валути за плащания. С добавянето на платформата в секцията за представяне на FedNow, потребителите могат да плащат за услуги, използвайки различни крипто активи, включително HBAR, родната крипто на технологията за разпределен регистър (DLT) Hedera.

Подходът на Dropp представлява отдалечаване от традиционния модел на абонамент. За разлика от конвенционалните планове за абонамент за съдържание, компанията позволява на клиентите да плащат само за съдържанието, което консумират, предлагайки по-голяма гъвкавост и ефективност на разходите.

Въпреки че включването на процесора за плащане от FedNow изглеждаше като прегръдка на DLT технологията, централната банка предупреди, че материалите, представени на нейния уебсайт, служат като удобна справка за потенциални участници в услугата на FedNow.

HBAR рали на FedNow добавяне на базиран на Hedera спад

Финансовите услуги на Федералния резерв (FRFS) подчертаха, че ролята му е ограничена до хостване на приложения в раздела за представяне на платформата FedNow. Добавяйки, че нито поддържа, нито одобрява конкретен доставчик на витрини.

„Федералният резерв за финансови услуги (FRFS) е просто домакин на витрината и не поддържа или одобрява никакви доставчици на витрина, а включването или изключването на доставчик по никакъв начин не трябва да означава препоръка или одобрение от FRFS“, пише FedNow.

Това не е първата платежна система, приета от FedNow

Въпреки че Dropp не е първият платежен процесор, приет от FedNow за извършване на транзакции на дребно, платформата демонстрира модел на премахване на доставчици на плащания дни след добавянето им към платформата.

По-рано тази година определени блокчейн мрежи обявиха партньорства с FedNow, но впоследствие бяха премахнати от платформата. Друга крипто компания, Metal Blockchain, обяви своя интерес през май да се интегрира с FedNow, но беше премахната от витрината след кратък период от време.

Междувременно сътрудничеството между FedNow и Dropp предизвика смесени реакции от крипто общността. Някои членове на общността изразиха загриженост, че приемането на блокчейн технология може да компрометира оригиналните принципи на криптовалутите като алтернатива на традиционните финансови системи.

Потребител на Reddit се оплака, че макар хората да се стремят към по-добри финансови ситуации, това не трябва да става за сметка на компрометиране на принципите на справедливост и прозрачност.

следващия

FedNow приема DLT партньор за микроплащания за транзакции на дребно в Hedera

Публикацията на Николай Кръстев: "FedNow приема DLT партньор за микроплащания за транзакции на дребно в Hedera" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!