Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Filecoin: Ръководство за надграждане на сектор CC и изследване на модели за доставчици на хранилища

Оригинален източник: Filecoin Network

TL; DR

Надграждането на съществуващи CC сектори изглежда е една от най-добрите възможности за доставчиците на съхранение на Filecoin (наричани по-нататък „SPs“): ако са налични проверими транзакции и съществуващи CC сектори, за да се минимизират новите разходи, SPs могат да обмислят вместо това надграждане на тези сектори на капсулиране на нови.

Като цяло разликата в разходите между надграждането на CC сектор и добавянето на нов роден за транзакции сектор е малка и не трябва да пречи на SPs да обмислят стратегия за надграждане.

Резултатите може да варират според SP, така че ви каним да направите свое собствено проучване.

заден план

В тази статия ще видите:

  • Различните тръбопроводи за съхранение, налични в момента в мрежата на Filecoin

  • Модел с очаквана цена със и без щракване

В мрежата Filecoin доставчиците на съхранение могат да капсулират два различни типа сектори:

  • CC сектор: Данните са зададени на нула по подразбиране

  • Транзакционен сектор: вземете данни от клиент за съхранение

Благодарение на въвеждането на FIP 0019 („SnapDeal“) и метода ReplicaUpdate, вече е възможно да се приемат данни в CC сектори. Това означава, че доставчиците на съхранение, които искат да съхраняват потребителски данни, в момента имат две различни опции:

  • Капсулиране на сектори на транзакции (т.е. капсулиране на нови сектори с потребителски данни)

  • Надстройте CC сектора чрез SnapDeal, за да въведете потребителски данни. различаваме

  1. Надстройте съществуващ CC сектор

  2. Капсулирайте нов CC сектор и надстройте незабавно (тръбопровод за надграждане на CC сектор)

Нашият модел има за цел да сравни всички различни стратегии на доставчиците на съхранение за съхранение на потребителски данни.

резултат

Надстройте съществуващ CC сектор срещу транзакционен сектор

Въз основа на нашия модел надграждането на съществуващи CC сектори изглежда е една от най-добрите възможности за доставчиците на хранилище на Filecoin.

Нашият модел предвижда, че разходите за надграждане на съществуващ CC сектор са равни или дори по-ниски от разходите за добавяне на нов транзакционен сектор към мрежата (приемайки, че няма разходи за наем на FIL и не отчитаме минали разходи за опаковане на съществуващи CC сектори). Разликата в разходите от 7 юли 2023 г. е $0,05 за сектор от 32 GiB ($1,6 за TiB). Тъй като това се основава на динамични изчисления (особено разходите за газ), цифрите може да варират. Освен това, бъдещите промени в протокола (вижте по-долу) могат да влошат това несъответствие в полза на надстройките на тръбопровода на CC сектора.

CC Upgrade Pipeline VS Trading Sector

Възможно е също така да започнете с CC сектор и да надстроите по-късно, ако нямате достъп до проверени транзакции.

Messari: Изследване на собствени бизнес модели за криптиране

Всъщност разликата между тръбопровода за надграждане на сектора на CC и тръбопровода за роден сектор на транзакция не е значителна. Освен това в настоящия ни модел не отчитаме различни разходи като електроенергия, честотна лента, разходи за труд... Като се има предвид, че разликата в общите разходи след въвеждане на различни разходи ще бъде незначителна, очакваме действителната разлика да бъде много по-близка .

Допълнително наблюдение на валидността на проверените транзакции

Ако има проверена транзакция, но няма налични съществуващи CC сектори, доставчикът на хранилище трябва да обмисли обвиването на нов сектор с проверената транзакция.

бъдеща сцена

Възможни бъдещи промени в процеса на надграждане на сектора C

Придобиването на CC сектор е по-евтино

Нашият модел предполага, че разходите за капсулиране на CC сектор са същите като на транзакционен сектор. Ако се приеме, че разходите за получаване на CC сектор са по-ниски от разходите за капсулиране на нов транзакционен сектор, тогава печалбата от тръбопровода на CC сектора ще бъде близка до (или дори по-висока от) печалбата на транзакционния сектор. Факторите, които могат да направят придобиването на CC сектор по-евтино от капсулирането на нов транзакционен сектор, могат да включват:

  • SaaS тръбопровод/подобрение, фокусирано върху CC сектора

  • Предварително пакетиран секторен пазар

Отчитане на газ за транзакции и (ре)активиране на сектора

Една от разликите, които се открояват при сравняването на надстройките на CC сектора и търговските сектори, се дължи на отчитането на гей таксите. По-специално от 7 юни 2023 г.:

  • Един сектор с транзакции не трябва да плаща такса газ за активиране на сектор и активиране на транзакция (субсидирано от Cron).

  • Секторите, капсулирани чрез тръбопровода на сектора CC, плащат такси за активиране на сектора и газ за активиране на транзакция.

Това е недостатък в протокола, който предотвратява честното сравнение на двата тръбопровода. Отчитането на газ, активирано за транзакции за ребалансиране, може да се промени в бъдеще. Например, вижте тази дискусия. В този случай очакваме разходите за надграждане на CC сектора и тръбопровода на транзакционния сектор да бъдат по-близки.

По-ниски разходи на SnapDeal

Друга възможност за подобряване на тръбопровода за надграждане на сектора на CC е намаляване на разходите за проверка на протокола SnapDeal. Правени са опити за решаване на този проблем (виж FIP дискусия 645).

Модел

В нашия модел ние изучаваме различни стратегии (т.е. тръбопроводи), които могат да се използват за съхраняване на данни в мрежата на Filecoin. Моделът използва основни ресурси на SP като входни данни за модела и разчита на някои реалистични допускания за изчисляване на очакваните разходи и възвръщаемост за всеки тръбопровод.

предполагам

  • 32 GiB сектора

  • Размерът на транзакцията е същият като размера на сектора (т.е. 32 GiB). Имайте предвид, че това е в съответствие със статуквото (средният размер на проверената транзакция е около 30 GiB, вижте съответните статистики тук).

  • Транзакциите се валидират само при условие, че продължителността на транзакцията съответства на оставащия живот на сектора при активиране (т.е. секторите могат да бъдат удължени, ако е необходимо).

определение

Разгледайте тази страница за повече подробности.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Filecoin: Ръководство за надграждане на сектор CC и изследване на модели за доставчици на хранилища" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Биткойн: $150K до...
Биткойн: $150K до август реалистични ли са?

Биткойн $150K до август реалистични ли са? Подробен анализ Биткойн (BTCUSD) показа силен отскок, което доведе до оптимистични прогнози за...

Майкъл ван де Поп...
Майкъл ван де Попе прогнозира просперираща ера за криптовалутите

Крипто анализаторът Майкъл ван де Попе прогнозира трансформиращо бул рън за Биткойн и Етериум Крипто разговор на анализатора Майкъл ван де...

Биткойн скочи над...
Биткойн скочи над $67 000, докато пазарът на криптовалута се съживява

Биткойн скочи над $67K, докато крипто пазарът се възстановява с институционална подкрепа Цената на Биткойн (BTC) скочи над границата от $67...

Пазарен анализ на...
Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB).

Пазарен анализ на Shiba Inu (SHIB): Навигиране в несигурни води Текущо състояние: Shiba Inu (SHIB), вторият по големина мемекойн, наскоро...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!