Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Forbes Exposé идентифицира Ripple (XRP), Cardano (ADA) и Fantom (FTM) като „Зомби токени“

Forbes Exposé...
Forbes Exposé идентифицира Ripple (XRP), Cardano (ADA) и Fantom...

Разкриване на „Зомби жетони“: Ripple (XRP), Cardano (ADA) и Fantom (FTM) под контрола на Forbes

Неотдавнашно разкритие на Forbes хвърли светлина върху феномена на „зомби токените“ на пазара на криптовалута, като Ripple (XRP), Cardano (ADA) и Fantom (FTM) се отличават на видно място. Въпреки че имат многомилиардни оценки, тези токени са критикувани за тяхната минимална практическа полезност и голяма зависимост от спекулации, а не от истинско търсене.

Спекулативната природа над практическата полезност

Ripple (XRP), рекламирана с амбицията си да революционизира банковите преводи и да предизвика традиционни системи като SWIFT, е изправена пред критика за неизпълнение на целите си. Въпреки оперативната му мрежа, която обработи 583 000 долара такси за транзакции миналата година, нейната пазарна стойност възлиза на умопомрачителните 36 милиарда долара, което повдига въпроси относно нейната спекулативна природа срещу действителната финансова полезност.

По същия начин Cardano и Fantom се оказват в сравнима позиция. Въпреки пазарните оценки от 23 милиарда долара за Cardano и значителни средства, заключени в хазната, техните приложения в реалния свят изостават. Cardano, въпреки амбициозните планове за развитие и обществената ангажираност от основателя Чарлз Хоскинсън, остава в пилотни етапи в различни аспекти. Fantom, макар и по-малко рекламиран, язди спекулативната вълна с ограничена пропускателна способност на транзакциите.

Адресиране на проблема

Ще достигне ли Fantom (FTM) $1,44, след като се сблъска с 10% спад?

Мат Хоугън, ИТ директор на Bitwise Asset Management, оприличи ситуацията на фондове за рисков капитал в ранен етап или компании с прекомерно финансиране, които не могат да го разположат ефективно. Той подчерта предизвикателството да се върнат държавните средства на инвеститорите при такива сценарии.

Докладът на Forbes идентифицира над 20 криптовалути като зомбита поради липсата им на значителни потребителски бази или практически приложения извън платформите за търговия. Тази тенденция подчертава по-широко безпокойство в рамките на пазара на криптовалути, където значителен капитал е свързан с проекти с несигурни фючърси и полезност.

Внимание за инвеститорите

Ситуацията подчертава значението на предпазливостта както за инвеститорите, така и за потребителите, тъй като успехът и дълголетието на тези платформи зависят в голяма степен от пазарните настроения, а не от присъщата стойност. Изложението на Forbes служи като напомняне за оценка на проекти въз основа на тяхната основна полезност и дългосрочна жизнеспособност, а не на краткосрочни спекулации.

Заключение

Тъй като пазарът на криптовалута продължава да се развива, контролът върху проекти като Ripple, Cardano и Fantom ще се засили, което ще подтикне заинтересованите страни да преоценят своите инвестиционни стратегии. Предизвикателството се крие в разграничаването на оценките, водени от реклама, и истинската иновация, като се гарантира, че инвестициите са в съответствие с дългосрочните цели и фундаменталната стойност.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Forbes Exposé идентифицира Ripple (XRP), Cardano (ADA) и Fantom (FTM) като „Зомби токени“" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Dogecoin (DOGE) в...
Dogecoin (DOGE) вижда „златен кръст“: Предстои ли възходящ импулс?

Анализ: Dogecoin (DOGE) готов за Златен кръст Dogecoin (DOGE), известен като най-голямата мем криптовалута в света, е на ръба на значителен...

Анализ: Текущо съ...
Анализ: Текущо състояние на Bitcoin и Ethereum

Биткойн срещу Ethereum: Контраст на пазарното представяне и очаквания Glassnode, водеща аналитична компания, подчерта ключовите разлики между...

Анализаторът Xanr...
Анализаторът Xanrox прогнозира скок на Биткойн до $70k

Анализ на Биткойн: Потенциален скок до $70 000, прогнозиран от анализатор Xanrox - Технически прозрения и стратегии за търговия Ентусиастите...

Биткойн е изправе...
Биткойн е изправен пред потенциален „срив през лятото“

Анализаторът Бенджамин Коуен предупреждава за потенциален „срив през лятото“ за Биткойн: Какво трябва да знаят инвеститорите...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!