Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

FTX се стреми да измъкне $700 милиона от Bankman Fried Friends

FTX, известната борса за криптовалути, предизвика сложна съдебна битка срещу няколко инвестиционни фирми и ключови лица, с които преди това е свързана. Делото, заведено в Съда по несъстоятелността на Съединените щати за окръг Делауеър, идва след срива на FTX и изисква от ответниците зашеметяваща сума над 700 милиона долара.

Ответниците: Поглед отблизо

Съдебният спор е насочен основно към инкубатор и инвестиционна компания K5 Global, Mount Olympus Capital и SGN Albany Capital, заедно с техните дъщерни дружества. Съсобствениците на K5 Global, Майкъл Кивес, бивш агент на агенцията за таланти CAA и помощник на Хилъри Клинтън, и Брайън Баум, също са замесени.

Обвиненията: Разкриване на сложността

Делото очертава сложна поредица от финансови транзакции, като се твърди, че свързаната с FTX Alameda Research е прехвърлила 700 милиона долара на Kives, Baum и K5 Global. Твърди се, че тези монументални трансфери са били маскирани като идващи от фиктивни компании, а именно SGN Albany и Mount Olympus Capital.

FTX се придвижва да си върне 800 милиона долара от K5 Global, Olympus Capital, SGN Albany и др.

Подсъдимите са обвинени още в помагачество и съучастие в СБФ, нечестно подпомагане и неоснователно обогатяване. pic.twitter.com/IPcDEtuFxL

— Коалиция FTX 2.0 (@AFTXcreditor) 22 юни 2023 г.

Правната перспектива: разбиране на последиците

FTX се стреми да измъкне $700 милиона от Bankman Fried Friends и свързани фондове

FTX търси възстановяване на средства, които са се озовали в SGN Albany Capital от Alameda Research, заедно с тези, които са преминали от Kives, Baum и SGN Albany Capital към Mount Olympus Capital. Същността на въпроса е твърдението, че тези транзакции са били извършени „без получаване на еквивалентна стойност“, спорна фраза, която ефективно етикетира тези транзакции като избегнати. Избегната транзакция, както е дефинирана в закона за несъстоятелността на САЩ, е тази, която може да бъде отменена съгласно Кодекса за несъстоятелността или други закони, предоставяйки потенциални основания за отмяна.

Лични връзки: Отвъд бизнеса

Съдебният спор също така хвърля светлина върху личната връзка между ответниците и Сам Банкман-Фрид, бивш главен изпълнителен директор на FTX. Твърди се, че след колапса на FTX, Kives и Baum са си сътрудничили тайно с Bankman-Fried, за да изготвят стратегия за спасяване на FTX Group, която е в затруднение.

Защитна позиция: Първоначално опровержение

Въпреки сериозността на обвиненията, K5 Global реагира бързо, категорично заявявайки, че делото е „неоснователно“. Съдебното производство обаче е в начална фаза и крайният изход остава несигурен.

Изравнени такси: Разбивката

Делото обхваща девет точки, свързани с парични преводи. Кивес и Баум са лично обвинени в подпомагане и съучастие в нарушаване на фидуциарни задължения и нечестна помощ. Освен това SGN Albany Capital е изправен пред обвинения в неоснователно обогатяване, добавяйки още един слой сложност към този заплетен случай.

Заключение: Разгръщаща се сага

Докато тази многостранна сага продължава да се разгръща, крипто светът наблюдава със затаен дъх. Резултатът от това дело може да създаде прецедент за бъдещи дела в бързо развиващата се област на криптовалутата.

Публикацията на Наталия Иванова: "FTX се стреми да измъкне $700 милиона от Bankman Fried Friends" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!