Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Глобален супер компютър: Визия за Polkadot, разкрита от съоснователя Гавин Ууд

Д-р Гавин Ууд, създателят на Polkadot, направи революционно разкритие за амбициозните си стремежи да изгради глобален суперкомпютър в мрежата Polkadot. Съобщението беше направено по време на неотдавнашната конференция Polkadot Decoded, когато Ууд подчерта огромния потенциал на Polkadot и очерта ключовите му характеристики.

Поради разпръснатия и несъвместим характер на текущата интернет инфраструктура, Wood вижда Polkadot като световен суперкомпютър. Той твърди, че децентрализирана мрежа с безпроблемно споделяне на данни и свързаност между различни блокчейни и мрежи е това, което крие бъдещето.

Ууд подчерта необходимостта от платформа, която да обедини специализирани блокчейни в една сплотена мрежа. Той каза: „Polkadot има за цел да създаде мащабируема и оперативно съвместима платформа, където различни блокчейни могат да комуникират и споделят информация, като по същество създават глобален суперкомпютър.“

Няколко важни аспекта биха могли да помогнат на Polkadot да превземе пазара. Да започнем с това, че неговата отличителна архитектура позволява лесното преместване на всякакви данни или активи в няколко блокчейни.

Polkadot набляга на основните ресурси, необходими за комуникация и взаимодействие между веригите, вместо да се концентрира просто върху веригите. Polkadot е платформа за разработчици за създаване на приложения за хора, а не просто платформа за хостинг вериги, според Ууд.

Основателят на Polkadot Гавин: Polkadot може да отмени търга за парачейн и да се трансформира в ориентиран към приложения

И тогава, разбира се, устойчивостта на Polkadot е ключова характеристика. Въпреки че думата „неудържим“ е била използвана за характеризиране на блокчейн мрежите, Ууд смята, че думата „устойчивост“ е по-точна и по-добре описва способността на Polkadot да устои на опити за намеса в начина, по който трябва да работи. Polkadot гарантира целостта на мрежата, като предлага устойчивост срещу корупцията на целта.

В по-широк смисъл Polkadot функционира като доставчик на изключително устойчиви изчисления с общо предназначение. Ууд го сравнява с модерен многоядрен компютър, където всяко ядро ​​работи отделно и едновременно. Тези ядра, наричани парачейни, работят на Polkadot постоянно. Той разкри планове за преминаване от приблизително 50-ядрен процесор към 500 или дори 1000 ядра, давайки на мрежата повече изчислителна мощност.

Ядрата на Polkadot имат общи характеристики с централните процесори (CPU), включително честотна лента, изчислителна мощност и латентност. Количеството данни, обработвани за секунда, или честотната лента, сега се смята, че е около 1 MB. Бенчмаркът Geekbench 5 оценява процесорната мощност на ядрото на около 380. Освен това има 6-секундно забавяне между всяка следваща част от работата.

Междувременно обещанието на Polkadot надхвърля поддържането на парачейни на място. Ууд разглежда осъществимостта на директното изпълнение на интелигентни договори върху ядра на Polkadot. Въпреки че тази реализация не е достъпна веднага, тя подчертава колко гъвкави и всеобхватни са изчислителните възможности на Polkadot. Разработчиците могат да изпълняват сложна логика и да поддържат много състояние, като използват мощността и честотната лента на ядрата на Polkadot, превъзхождайки ограниченията на конвенционалните платформи за интелигентни договори.

Освен това, Polkadot използва релейна верига и парачейн структура, за да гарантира отлична мащабируемост и сигурност. Паралелната обработка и по-високата пропускателна способност на транзакциите са възможни чрез parachains, които са отделни вериги, които се свързват с основната релейна верига. Благодарение на този дизайн, Polkadot може да управлява много транзакции наведнъж, което го прави подходящ за приложения на корпоративно ниво.

Освен това структурата на управление на Polkadot е предназначена да бъде отворена и демократична. Това прави платформата справедлива и приобщаваща, като позволява на притежателите на токени да участват във вземането на решения. Тази стратегия за децентрализирано управление е в съответствие с ръководните принципи на блокчейн технологията и предлага стабилна и сигурна рамка за развитие на интернет.

Д-р Гавин Ууд допълнително затвърди репутацията на Polkadot като пионер в блокчейн сектора, като разкри концепцията на платформата за глобален суперкомпютър. Блокчейн екосистемата е силен кандидат за бъдещето на децентрализираните приложения и услуги поради своята отличителна архитектура, мащабируемост и подход на демократично управление. Концепцията на Polkadot има потенциала да трансформира интернет, какъвто го познаваме, и да въведе нова ера на безпроблемна комуникация и сътрудничество между блокчейни и мрежи, докато светът напредва към по-свързано бъдеще.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Глобален супер компютър: Визия за Polkadot, разкрита от съоснователя Гавин Ууд" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!