Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Хакерът на Euler изпраща криптични съобщения, насърчаващи етичното хакерство и намеци за бъдещи действия

В изненадващ обрат на събитията, прочутият хакер Euler, който наскоро върна 200 милиона долара в открадната криптовалута, се появи отново с криптични съобщения, кодирани в транзакции. Самопровъзгласилият се аржентински хакер и „перонист“, известен с това, че използва уязвимости в кода на Ойлер, призова начинаещите хакери да преследват етични награди, вместо да участват в незаконни дейности.

Енигматичните съобщения, изпратени от хакера през вечерта в Лондон, бяха декодирани, за да разкрият интригуващи прозрения. Първото съобщение гласеше „Bùen Áyre“, което се превежда като Буенос Айрес, столицата на Аржентина. Второто послание беше посветено на „тези красиви хора... които всички са аржентинци“.

Криптичните съобщения на хакера на Ойлер

Написано на испански, съобщението на хакера гласи: „Ако има аржентински хакер и перонист, това съм аз, никой друг! За хакери, които тепърва започват: не бъдете глупави, не крадете, правете награди и т.н. Тази неочаквана декларация предполага отклонение от предишните незаконни дейности на хакера, вероятно мотивирано от желание за насърчаване на етични хакерски практики.

През март хакерът на Euler използва уязвимост в кода на Euler, което доведе до кражба на криптовалута на стойност около 200 милиона долара от протокола за кредитиране. Въздействието на този хак се разпространи в екосистемата за децентрализирано финансиране (DeFi), причинявайки загуби за потребителите на различни протоколи и дестабилизирайки фиксирането на стейбълкойн.

Хакерът на Euler се връща с някакво загадъчно съобщение: „Не бъди глупав, не кради“!

Забележително е, че след три седмици преговори, Ойлер успя да възстанови всички „възстановими средства“. Тъй като хакерът е конвертирал по-голямата част от откраднатата криптовалута в етер и цената на етера се е повишила по време на процеса на възстановяване, Ойлер не само е възстановил всички откраднати средства, но е получил и допълнителни средства.

По време на първоначалния инцидент хакерът се идентифицира като „Джейкъб“ и се извини. „Не мисля, че това, което казвам, ще ми помогне по някакъв начин, но все пак искам да го кажа. Прецаках се“, призна хакерът, като обеща да върне останалите средства възможно най-скоро. Хакерът твърди, че забавянето е било единствено, за да се гарантира собствената им безопасност.

Връзката между хакера и Аржентина остава неясна. Въпреки това, по-ранни доклади разкриха, че хакерът е изпратил 100 Ether, оценени на над $130 000 по това време, на аржентински разработчик на Solidity малко след хакването. Разработчикът беше молил за връщането на 78-опакования, заложен етер, който бяха загубили. Учудващо, хакерът не само върна откраднатата криптовалута, но и предостави допълнителни средства. Когато се свърза с него, разработчикът увери, че излишната крипто ще бъде върната и отрече всякакво участие в хакерския инцидент.

Мълчанието на Ойлер: посланията на хакерите и последиците

В неотдавнашното съобщение на хакера беше издадено загадъчно предупреждение: „Изберете добре през октомври, ние продължаваме с всичко.“ Това енигматично изявление намеква за потенциални бъдещи действия, планирани от хакера, оставяйки общността за киберсигурност и властите в повишена готовност. Освен това съобщението съдържаше препратка към очевидно несъществуваща социална медийна дръжка, @federicojaimeok, което допълнително добави към мистерията около самоличността на хакера.

Когато беше потърсен за коментар относно последните съобщения на хакера, Ойлер отказа да предостави допълнителна информация или прозрения. Докато историята на хакера продължава да се разгръща, общността на етичните хакери и експертите по киберсигурност остават заинтригувани от тази неочаквана промяна в поведението и с нетърпение очакват по-нататъшно развитие с наближаването на октомври.

Публикацията на Сребрин Петров: "Хакерът на Euler изпраща криптични съобщения, насърчаващи етичното хакерство и намеци за бъдещи действия" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!