Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Халвирането на Биткойн през 2024 г. поставя нови предизвикателства: дълбоко гмуркане в бъдещето на наградите за копаене

Докато приключваме първите шест месеца на 2023 г., мрежата се доближава на инчове до важен етап – предстоящото намаляване на блоковата награда наполовина, което предстои малко под 300 дни. Прогнозите показват, че това събитие е планирано да се проведе между 21 и 27 април 2024 г., което ще доведе до значително намаление от 50% в печалбите на участниците в добива. Подобно развитие непременно ще доведе до значителна трансформация в ландшафта на дистрибуцията на добива, тъй като миньорите ще станат свидетели на значително намаляване на количеството Биткойн, което получават в сравнение с предишни цикли.

Balancing Act: Може ли на Биткойн да постигне устойчиво уравнение за копаещите и мрежовата сигурност?

Само след девет месеца халвингът на Биткойн ще направи известно присъствието си, поставяйки минната индустрия пред огромно предизвикателство - значително намаляване на приходите, особено ако пазарните цени останат в застой или спад. Обикновено цената на Биткойн (BTC) преживява забележителен скок приблизително шест месеца до една година преди събитието за халвинга.

В рамките на шест месеца Биткойн (BTC) вече скочи с над 80% през 2023 г. В момента приблизително 900 чисто нови Биткойна навлизат на пазара всеки ден (144 блока), генерирайки дневна сума от около 26 милиона долара за копачите, заедно с таксите за транзакции, базирани на текущите обменни курсове.

Прозрения за копаене на Биткойн от braiins.com

Въпреки това, само за девет месеца, ако цените останат в същия диапазон, участниците в копаенето ще станат свидетели на рязък спад, печелейки намалена дневна сума от $13 милиона, в допълнение към таксите. Статистиката показва, че таксите за копаене представляват само малка част от приходите, спечелени от Биткойн копачите.

Приходи от Биткойн копачи на месец според theblock.co/data/on-chain-metrics на 7 юли 2023 г.

Според данни от 7 юли 2023 г. таксите представляват 1,89% от приходите, генерирани от 144 блока. През юни миньорите на Биткойни общо спечелиха 783,76 милиона долара приходи, като само блоковите награди (без такси) възлизат на 745,45 милиона долара. През май миньорите са придобили общо $919,22 милиона приходи, като $793,3 милиона идват от блоковата субсидия, според данните.

Разбивка на месечните награди чрез theminermag.com.

Халвирането на Биткойн през 2024 г. поставя нови предизвикателства: дълбоко гмуркане в бъдещето на наградите за копаене

Събраните такси за май възлизат на 125,92 милиона долара, сравнително висока цифра, като се има предвид, че таксите не са надвишавали 20 милиона долара на месец от декември 2021 г. до март 2023 г. Докато таксите достигнаха 246 милиона долара през април 2021 г., увеличението в сравнение с май е само 121 милиона долара. Най-високите месечни приходи от такси на миньорите до момента са през декември 2017 г., когато са спечелили 297 милиона долара.

Визуална перспектива на последните четири халвинга и предстоящото събитие за халвинг през 2024 г.

Ниското съотношение на таксите носи няколко последици за дългосрочната устойчивост на мрежата, тъй като наградите намаляват с всяко халвинга. Някои поддръжници твърдят, че таксите трябва да се повишат, за да се постигне по-високо съотношение такса-възнаграждение, за да се избегнат потенциални проблеми. Например, тъй като възнаграждението за блок намалява, Биткойн миньорите може да станат по-малко стимулирани да участват в участие в мрежата, особено ако разходите за копаене надхвърлят потенциалните награди.

Ежедневни показатели за производство на Биткойн чрез theminermag.com.

Намаленото участие в копаене може да доведе до спад в хешрейта, като по този начин увеличи податливостта на мрежата към потенциални атаки като 51% атака. По-големите минни операции може да са единствените субекти, способни да поддържат минни дейности, потенциално концентрирайки властта в ръцете на малцина. Ако по-малките копачи напуснат пазара, има две потенциални решения за компенсиране на липсата на хеш-мощност: или цената на Биткойн трябва да се увеличи значително, или трудността при копаене трябва да намалее със същата величина.

Халвингът през 2024 г. ще тества теориите повече от всяко предишно халвинг. Този път наградата ще намалее от 6,25 BTC на 3,125 BTC на блок след халвинга. След халвинга годишната инфлация в Биткойн мрежата ще спадне от сегашните 1,7% до 0,84%. Ако хешрейтът намалее поради следващото халвинга, блоковите интервали вероятно ще останат средно 10 минути, когато трудността на мрежата се адаптира към по-ниския хешрейт.

Независимо дали става дума за халвинга през 2024 г. или за последващия, има ограничен запас от 21 милиона Биткойни, така че може да се наложи коефициентът на ниска такса да се повиши, за да се компенсират копачите. За да се отговори на тези опасения, намирането на баланс между намаляването на наградата за блок и осигуряването на адекватни стимули за копачите е от решаващо значение за Биткойн мрежата. Този баланс може да включва фактори като такси за транзакции, скалируемост на мрежата и цялостно приемане за поддържане на дългосрочната устойчивост и сигурност на мрежата.

$BTC

Публикацията на Димитър Тодоров: "Халвирането на Биткойн през 2024 г. поставя нови предизвикателства: дълбоко гмуркане в бъдещето на наградите за копаене" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Анализ: Ще се пов...
Анализ: Ще се повиши ли Биткойн (BTC)?

Потенциалното покачване на Биткойн: анализиране на възможностите на фона на несигурността на пазара Биткойн (BTC) се представи по-слабо през...

Dogecoin (DOGE) в...
Dogecoin (DOGE) вижда „златен кръст“: Предстои ли възходящ импулс?

Анализ: Dogecoin (DOGE) готов за Златен кръст Dogecoin (DOGE), известен като най-голямата мем криптовалута в света, е на ръба на значителен...

Анализ: Текущо съ...
Анализ: Текущо състояние на Bitcoin и Ethereum

Биткойн срещу Ethereum: Контраст на пазарното представяне и очаквания Glassnode, водеща аналитична компания, подчерта ключовите разлики между...

Анализаторът Xanr...
Анализаторът Xanrox прогнозира скок на Биткойн до $70k

Анализ на Биткойн: Потенциален скок до $70 000, прогнозиран от анализатор Xanrox - Технически прозрения и стратегии за търговия Ентусиастите...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!