Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

„Халвирането“ на лайткойн, насрочено за сряда, трябва да втвърди доставките на „цифрово сребро“

  • Третият халвинг на Blockchain в неговата 12-годишна история се очаква в сряда и намалява текущата субсидия от 12,5 litecoin (LTC) до 6,25 LTC.

  • Основателят на Litecoin Чарли Лий казва, че тези дезинфлационни разполовявания помагат за постигане на масово приемане, без да се жертва мрежовата сигурност.

Създателят на Litecoin Чарли Лий знаеше, че Биткойнът е специален, след като прочете статия през 2011 г. за това как това е изключителният метод на плащане на Silk Road, пазар за незаконни наркотици; малко нетрадиционни платежни мрежи биха могли да постигнат подобно постижение.

Той беше толкова впечатлен, че когато по-късно реши да започне свой собствен проект, той клонира кода на Биткойн изобретателя Сатоши Накамото – включително много от ключовите характеристики на оригиналния блокчейн. Едно от тях беше прилагането на периодични „разполовявания“ в основното програмиране на блокчейна, за 50% намаляване на темпото на ново емитиране на криптовалута на всеки четири години или така.

Този четиригодишен етап се очаква да се случи в сряда около 16:34 UTC (12:34 ч. ET), според уебсайта litecoinblockhalf.com. Това ще бъде третото халвинга на блокчейна Litecoin от създаването му през 2011 г.

Лий обясни по време на предаване на живо в Twitter миналата седмица, че тези дезинфлационни намаления наполовина помагат за постигане на масово приемане, без да се жертва мрежовата сигурност.

Litecoin, подобно на Bitcoin, използва механизъм за сигурност „доказателство за работа“ – разчитайки на „миньори“, които изразходват изчислителни ресурси за обработка на транзакции и защита на мрежата. По време на този процес миньорите печелят награди – комбинация от променливи такси за транзакции и предварително определена „субсидия“, която се намалява наполовина приблизително на всеки четири години. (С Litecoin те се случват на всеки 840 000 транзакционни блока, а средното време за генериране на всеки блок е около 2,5 минути.)

В крайна сметка планът е миньорите да бъдат отстранени от тези субсидии и да им се плащат предимно чрез такси за транзакции.

„Сатоши избра четиригодишно блоково намаляване наполовина, така че да даде достатъчно време на мрежата да се разрасне навреме, за да може таксите евентуално да поемат надмощие.“ Лий каза. „Идеята е, че ще има достатъчно използване във веригата, създавайки достатъчно такси. Таксите ще бъдат достатъчни, за да платят на миньорите, за да продължат да помагат за защитата на мрежата.

Но засега номерът е да поддържате миньорите стимулирани, като същевременно постепенно намалявате изплащанията. Лий казва, че една от възможностите е, че тъй като има по-малко нови единици от криптовалутата, които се създават, цената трябва привидно да получи тласък благодарение на по-бавното увеличение на предлагането.

„Халвирането“ на лайткойн, насрочено за сряда, трябва да втвърди доставките на „цифрово сребро“

„Цената се определя от търсенето и предлагането“, обясни Лий по време на събитие в Twitter Spaces във вторник. „Ако страната на предлагането бъде намалена наполовина и търсенето остане същото, тогава цената трябва да се покачи.“

Прочетете още: С наближаването на халвинг на Litecoin, основателят рекламира сребърни колекционерски карти, заредени с „цифрово сребро“

Биткойн, стартирал през 2009 г., е най-голямата криптовалута досега и често се разглежда от крипто анализаторите като лидер на пазарите на цифрови активи. И крипто трейдърите, които по невероятен начин са проследили собствените четиригодишни разполовявания на Биткойн блокчейна, са добре запознати с моделите, наблюдавани в цената на Биткойн. Бичите пазари обикновено започват една година преди Биткойн да има и кулминират в екстремни разпродажби две години след това.

Това е и текущата траектория, преди следващото халвинга на Биткойн, което се очаква през 2024 г. Цената на BTC е нараснала със 77% от началото на годината, след миналогодишната разпродажба от 64%.

Цената на litecoin (LTC) е нараснала с 33% през 2023 г. и крипто анализаторите не прогнозират масово покачване във връзка с халвинга тази седмица.

„Както казах по-рано, голяма част от ценовото действие е самоизпълняващо се пророчество“, каза Лий. „Само защото хората смятат, че халвинга ще доведе до покачване на цената, те ще купуват преди халвинга или дори веднага след халвинга.“

„За Биткойн и лайткойн понякога цената се покачва преди, понякога се покачва след това“, добави Лий. „Понякога наистина няма голям ефект. Всичко зависи от това как пазарът реагира на халвинга.“

Колкото и да е друго, халвирането на Litecoin може просто да даде урок по механиката на блокчейн, тъй като следващото халвиране на Биткойн наближава.

Публикацията на Сребрин Петров: "„Халвирането“ на лайткойн, насрочено за сряда, трябва да втвърди доставките на „цифрово сребро“" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!