Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

„Има буквално 0 разлика между Doge и Litecoin“, казва виден крипто анализатор и Tr...

Наскоро изтъкнатият крипто анализатор, преподавател и търговец Tone Vays разпали дебат в крипто общността с един-единствен туит, в който се споменаха Bitcoin, Litecoin и Dogecoin.

Tone Vays е добре позната фигура в индустрията на криптовалутите, признат със своите задълбочени познания и откровени възгледи относно Биткойн и по-широкия крипто пазар. С опит в областта на Уолстрийт и финансовите технологии, Вайс внася богат опит в своя анализ на криптовалути.

Преди да влезе в крипто пространството, Vays работи в традиционния финансов сектор почти десетилетие. Той заемаше роли в анализирането на риска и финансовото моделиране, което му осигури солидна основа за разбиране на сложността на финансовите пазари. Неговият преход в света на криптовалутите беше естествена прогресия, предвид интереса му към финансовите иновации и децентрализацията.

Днес Вайс е най-известен като Биткойн максималист, термин, използван за описание на хора, които вярват, че Биткойн е най-важната и ценна криптовалута. Той често говори на крипто конференции, където споделя своите прозрения за бъдещето на Биткойн и цялостната посока на крипто пазара. Той също така е домакин на популярен канал в YouTube, където обсъжда пазарните тенденции и предоставя образователно съдържание за Биткойн и блокчейн технология.

Възгледите на Vays често предизвикват дебат в крипто общността, тъй като той е известен със своите откровени и понякога противоречиви мнения. Въпреки това, дълбокото му разбиране на пазара и ангажираността му към принципите на децентрализацията го правят уважавана фигура в индустрията.

Както и да е, с това въведение, на 13 юли 2023 г. Vays изпрати следния туит в отговор на потребител на Twitter, който по-рано каза, че Litecoin (LTC) наскоро е изпреварил Bitcoin (BTC) на най-големия процесор за крипто плащания BitPay:

Има буквално 0 разлика между Doge и Litecoin, можете да я разберете сега и да продадете в Биткойн или да изчакате да стигне до 0, след което да платите за Илон или тип Бил Гейтс, за да го напомпа

Крахът на алткойн на хоризонта, предупреждава виден крипто анализатор

— Tone Vays (@ToneVays) 13 юли 2023 г

Въпреки че този туит може да е провокативен, вероятно не е предназначен да бъде буквално сравнение на техническите аспекти на Dogecoin и Litecoin. Вместо това може да се тълкува като критика на ценностното предложение на тези криптовалути от неговата гледна точка като Биткойн максималист.

Vays може да предполага, че нито Dogecoin, нито Litecoin предлагат нещо уникално или ценно, което Bitcoin вече не предоставя. Както Dogecoin, така и Litecoin използват подобен базиран на Scrypt консенсусен алгоритъм за доказателство за работа и и двата са извлечени от оригиналната кодова база на Bitcoin. От тази гледна точка Vays може да твърди, че те са по същество само вариации на Биткойн, без никакви фундаментално уникални характеристики.

Освен това, коментарът му за потенциалното падане на стойността на тези криптовалути до нула, освен ако влиятелни фигури не ги изпомпват, може да бъде критика на ролята, която одобренията на знаменитости и шума в социалните медии са изиграли за стимулиране на цената на определени криптовалути, като Dogecoin. Това може да се разглежда като критика към това, което той възприема като липса на присъща стойност на тези криптовалути и зависимостта им от външни фактори за тяхната пазарна стойност.

Въпреки това е важно да се отбележи, че докато Dogecoin и Litecoin споделят някои прилики, те също имат различни разлики. Например Litecoin има по-бързо време за генериране на блокове и различен алгоритъм за хеширане, което според някои го прави по-добър вариант за ежедневни транзакции. От друга страна, Dogecoin придоби значителна популярност благодарение на силно страстната си общност и неуморната подкрепа от изпълнителния директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск, който в миналото наричаше DOGE любимата си криптовалута:

Dogecoin може да е любимата ми криптовалута. Много е готино.

— Илон Мъск (@elonmusk) 2 април 2019 г

Публикацията на Светлана Петкова: "„Има буквално 0 разлика между Doge и Litecoin“, казва виден крипто анализатор и Tr..." е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!