Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Инвеститори на OpenAI се застъпват за завръщането на Сам Алтман

Инвеститори на OpenAI...
Инвеститори на OpenAI се застъпват за завръщането на Сам Алтман

Участието на Microsoft и критиките на борда са разкрити

OpenAI се сблъсква с обратната реакция на инвеститорите, тъй като отстраняването на главния изпълнителен директор Сам Олтман предизвика спорове

В Изненадващ обрат на събитията, бордът на директорите на OpenAI беше подложен на интензивен контрол от страна на инвеститорите след решението им да уволнят главния изпълнителен директор Сам Алтман. Съобщава се, че инвеститори, включително технологичният гигант Microsoft, най-големият акционер в OpenAI, търсят начини да възстановят Алтман, което поражда опасения относно бъдещата посока на компанията.

Драмата в заседателната зала се разгръща: Внезапното напускане на Алтман

На 17 ноември OpenAI хвърли бомба, като обяви отстраняването на Сам Алтман от поста главен изпълнителен директор. Ролята бързо беше поета от Мира Мурати, главен технологичен директор на компанията. Бордът оправда това внезапно решение с твърдението, че комуникационният стил на Altman липсва яснота и честност, възпрепятствайки цялостното разбиране на операциите на компанията.

Това решение обаче не се хареса добре на Thrive Capital, очаквано да ръководи търгово предложение за акции на служителите. Трябва да се отбележи, че Thrive все още не е изпратила средствата, предназначени за тази оферта, повдигайки въпроси относно бъдещите планове на компанията след напускането на Алтман.

Рали на инвеститорите: Microsoft призова да се намеси

Няколко инвеститори в OpenAI се свързаха с Microsoft, най-големият акционер в OpenAI, в опит да отменят отстраняването на Altman. Недоволството сред инвеститорите е осезаемо, като някои изразяват опасения относно въздействието на напускането на Алтман върху траекторията на компанията.

Ситуацията ескалира допълнително, когато Грег Брокман, президент на OpenAI, обяви напускането си след отстраняването на Алтман. В публикация в X (бивш Twitter) Брокман заявява: „Въз основа на днешните новини, напускам.“ Този неочакван ход на Брокман добави още едно ниво на сложност към разгръщащата се драма.

Изследователски изход: Старши фигури напускат OpenAI

След отстраняването на Алтман, трима старши изследователи в OpenAI, включително Jakub Pachocki, директор на изследванията; Александър Мадри, ръководител на подготовката; и Szymon Sidor, старши изследовател, също решиха да се разделят с компанията. Това масово напускане на ключови фигури повдига въпроси относно вътрешната динамика в OpenAI и причините за тяхното напускане.

Позицията на Thrive Capital и призивът за повторно ангажиране

Cardano с покана към Сам Алтман от OpenAI

Thrive Capital, основен играч в бъдещите планове на OpenAI, според съобщенията иска бордът да преразгледа решението си и да се ангажира отново със Сам Олтман и Грег Брокман. Забавянето на изпращането на средства за очакваното търгово предложение за акции на служители показва потенциалното въздействие на напускането на Алтман върху курса на действие на Thrive Capital.

Напускането на Сам и Грег беше посрещнато с шок и тъга, както се вижда в туит от Грег Брокман. Двамата изразиха благодарност към хората, с които са работили в OpenAI, включително клиенти и инвеститори. Несигурността около тяхното напускане е капсулирана в туита на Брокман, „Сам и аз сме шокирани и натъжени от това, което бордът направи днес.“

Потенциалното завръщане на Алтман и поддръжката на Microsoft

Противно на решението на борда, докладите сочат, че Сам Алтман е готов да се върне към OpenAI, при условие че настоящият борд се оттегли до края на уикенда. Съобщава се, че главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела е изразил подкрепата си за всяко решение, което Алтман вземе, подчертавайки изненадващия характер на решението на борда.

Интересно е, че след уволнението на Алтман се появиха съобщения за участието му в ново начинание с ИИ. Източници, запознати с въпроса, предполагат, че Грег Брокман също е готов да се присъедини към Алтман в това ново начинание, което допълнително задълбочава мистерията около внезапното им напускане.

След отстраняването си Олтман изглежда продължава напред с ново начинание с ИИ. Въпреки че подробностите остават неразкрити, развитието на това начинание повдига въпроси относно плановете на Altman и потенциалното въздействие върху конкурентната среда на OpenAI.

Заключение: Облак от несигурност надвисва над бъдещето на OpenAI

Докато спорът около отстраняването на Сам Олтман от OpenAI продължава да се разгръща, компанията се оказва на кръстопът. Недоволството на инвеститорите, съчетано с ключови напускания и потенциалното създаване на ново начинание за AI от Altman, хвърля облак от несигурност върху бъдещето на OpenAI.

Ролята на Microsoft като най-голям акционер добавя още един слой сложност към ситуацията, като инвеститорите призовават технологичния гигант да се намеси и да повлияе на решението на борда. Идните дни несъмнено ще хвърлят повече светлина върху тънкостите на тази корпоративна драма с високи залози и нейните последици за една от водещите компании за изкуствен интелект в света.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Инвеститори на OpenAI се застъпват за завръщането на Сам Алтман" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!