Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Италия се фокусира върху регулациите за стабилни монети, за да подобри екосистемата DeFi!

Италианските банкови власти дават приоритет на регулаторните мерки за емитентите на стейбълкойни в светлината на растежа и развитието в пространството на децентрализираните финанси (DeFi). Известният банков орган в страната подчертава необходимостта от стабилна и базирана на риска регулаторна рамка за стабилни монети. Тези разпоредби имат за цел да предотвратят неблагоприятни сценарии и да се справят с „условната ликвидна криза“.

Променящ се финансов пазар:

Наскоро публикуваният доклад, озаглавен „Пазари, инфраструктури и платежни системи“, подчертава критичното значение на прилагането на стандартите за финансови транзакции към емитентите на стейбълкойни. Докладът подчертава рисковете, произтичащи от нерегулирана среда, където загубите на потребителите значително нарастват поради нестабилността и колебанията на криптовалутите.

Подходът на банката:

Банковият орган на Италия подчертава значението на това екосистемата DeFi да стане по-малко уязвима и да се приложат строги и базирани на риска регулации за стабилни монети, тъй като те представляват важен клас активи в рамките на DeFi. Докладът посочва нестабилността на стабилните монети и цитира като пример срива на алгоритмичния стабилен монетен код на Terra, TerraClassicUSD (USTC), през май 2022 г. Поради това банката твърди, че индустрията трябва да признае „децентрализираната грешка“, като признае, че много децентрализирани протоколи често се контролират от ключови заинтересовани страни, които се възползват непропорционално.

Традиционни бизнес структури и отчетност:

CCTP на Circle е настроен да подобри ликвидността и DeFi потенциала на Solana за стабилни монети

Италианският банков орган предлага подобни проекти да работят в рамките на традиционни и отговорни бизнес структури, преди да влязат в регулирания финансов сектор. Докладът обаче също така отбелязва, че не всички криптоактиви или дейности трябва да бъдат предмет на регулиране на финансовите услуги.

Фокус на регулирането:

Докладът предлага регулациите да се съсредоточат предимно върху крипто активи, които обслужват платежни или инвестиционни функции на клиентите. Освен това докладът признава появата на случаи на нефинансова употреба, станали възможни благодарение на блокчейн технологията. Той засяга нарастващото приемане на децентрализирана проверка на самоличността, недвижими имоти, управление на веригата за доставки, системи за гласуване и въглеродни кредити.

Международно сътрудничество и бъдеща перспектива:

Централната банка на Италия подчертава значението на международното сътрудничество и създаването на международна регулаторна рамка за ефективно регулиране на крипто сектора. Като се има предвид, че технологията работи отвъд националните граници, става необходимо координирано усилие.

В обобщение:

Известният банков орган на Италия призовава за приемането на стабилен и базиран на риска регулаторен подход към стабилните монети, с цел предотвратяване на „условна криза на ликвидността“ и отчитане на връзката между DeFi и стабилните монети за синхронизирани политически интервенции. Той също така подчертава необходимостта от международна перспектива и международно сътрудничество при създаването на регулаторна рамка.

Публикацията на Олег Димитров: "Италия се фокусира върху регулациите за стабилни монети, за да подобри екосистемата DeFi!" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!