Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

[Изгряваща общност] Тежък преглед в средата на 2023 г.! Биткойнът превъзхожда златото, отделянето остава „изолирано“, тенденцията за избягване на риска започва да се обръща

Поглеждайки назад към представянето на активите през първата половина на 2023 г., Биткойнът продължава да превъзхожда златото след банковата криза в САЩ. Отделянето на Биткойн от златото се увеличи през последните месеци. В анализа се споменава, че се е появило обръщане на дългосрочната тенденция на избягване на риска и пазарът може да започне да предпочита криптирани активи, а не благородни метали като хедж срещу инфлацията.

Шокиран от фазата на мечия пазар през 2022 г., Биткойн организира рали на облекчение през 2023 г., стимулирайки 50% увеличение на цената от началото на годината (от началото на годината). Струва си да се отбележи, че този бичи пазар е увеличил стойността си спрямо златото. Според туит от 14 юни от фирмата за анализи във веригата Glassnode са необходими 13,3 унции злато, за да се купи един Биткойн, което е огромно увеличение от 46% от началото на годината.

Въпреки че това е далеч от пиковия коефициент от 37, достигнат по време на бичия пазар през 2021 г., той отразява огромен скок от 430% от най-ниските нива по време на пандемията COVID-19.

Анализ на ценовите траектории на двата актива от година до днешна дата установи, че Биткойнът, считан за „дигитално злато“, превъзхожда златото в реалния свят навсякъде. Може да се види, че Биткойнът е поскъпнал с 50% от началото на годината, но златото е отбелязало само 6,4% увеличение от началото на годината.

В дългосрочен план нарастващата стойност на Биткойн спрямо златото означава, че пазарът може да започне да предпочита крипто актива пред благородния метал като защита срещу инфлацията. Това може да засили възгледа за дългосрочна подкрепа на Биткойн като алтернатива на традиционните активи-убежища.

Тенденцията остава непроменена и ще се срещнем на върха в средата на юли!

Сигурен актив е този, чиято стойност се очаква да остане стабилна или да се повиши по време на икономически спад, като Биткойнът доказа своята сила по време на 3-тата банкова криза в САЩ и оттогава е поскъпнал с 21%. Златото, от друга страна, поскъпна само с 4% след сътресенията.

Въпреки това, като се има предвид репутацията на Биткойн като непостоянен актив, инвеститорите трябва да приемат това развитие със зърно сол. Печалбите, постигнати от Биткойн тази година, могат бързо да бъдат обърнати, тъй като по-широкият пазар на криптовалута страда от враждебната регулаторна среда в САЩ.

Биткойн и златото остават „изолирани“

Отделянето на Биткойн от златото се увеличи през последните месеци. Според данни на Glassnode към 14 юни съотношението Биткойн/злато е паднало до 0,17, което е рязко възстановяване от многогодишния връх през април.

Това означава, че Биткойн се разглежда като отделен клас активи със собствени основи, вместо да бъде обект на насрещни ветрове в реалния свят.

Публикацията на Тодор Цонев: "[Изгряваща общност] Тежък преглед в средата на 2023 г.! Биткойнът превъзхожда златото, отделянето остава „изолирано“, тенденцията за избягване на риска започва да се обръща" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!