Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Използване на изкуствения интелект в крипто търговията

Използване на...
Използване на изкуствения интелект в крипто търговията

Използване на AI в крипто търговия: Пътуването на Rekt Fencer и силата на автоматизацията

В днешния забързан пазарен пазар, изкуственият интелект (AI) революционизира различни сектори, като крипто търговията не е изключение. Забележителен пример за тази трансформираща тенденция е илюстриран от Rekt Fencer, инвеститор под псевдоним в X (бивш Twitter), който твърди, че е реализирал значителна печалба от $71 500, използвайки бот за търговия, захранван от AI.

Този случай подчертава нарастващото значение на AI при автоматизирането на сложни търговски операции, като по този начин позволява на търговците да се възползват от пазарните възможности ефикасно и ефективно.

Как Rekt Fencer разработи своя бот за крипто търговия

Пътуването на Rekt Fencer започна със създаването на бот за търговия, подпомаган от ChatGPT, използващ индикатора Bollinger Band – популярен инструмент сред търговците за анализиране на пазарните тенденции. Стратегията му включваше купуване, когато цената надхвърли горната лента на Болинджър, и продажба, когато падна под нея, капитализирайки пазарната волатилност, за да предвиди потенциални движения на цените въз основа на статистически данни.

За да възпроизведе успеха си, Fencer очерта стъпка по стъпка процес за други, като наблегна на способността на AI да автоматизира безпроблемно задачите за търговия. Първоначално той коригира настройките на Bollinger Band в TradingView, широко използвана аналитична платформа, преди да насочи потребителите през кодирането на бота и прилагането на няколко надстройки, за да подобри адаптивността му към променящите се пазарни условия.

Какво е EMA? Как да използваме EMA в крипто търговията

От решаващо значение за успеха на неговия алгоритъм за търговия беше интегрирането на ChatGPT, което изигра централна роля в усъвършенстването на логиката на бота и процеса на вземане на решения. Fencer предостави ясни инструкции за кодиране на записи на стратегии с помощта на Pinescript v5, инструктирайки бота да изпълнява дълги позиции, когато цената се затвори над горната лента на Болинджър и къси позиции, когато падне под долната лента.

Намаляване на рисковете и осигуряване на ефикасност

Въпреки потенциала за значителни печалби, Fencer подчерта важността на управлението на риска и предупреди за присъщите рискове, свързани с търговията. Той посъветва да започнете с по-малки суми, за да оцените ефективността на стратегията, преди да увеличите инвестициите.

Освен това, Fencer подчерта необходимостта от старателно разрешаване на грешки, често срещано предизвикателство в програмирането, и препоръча използването на ChatGPT за ефективно диагностициране и коригиране на грешки в кодирането. Този прецизен подход подчертава значението на задълбочено тестване и усъвършенстване, за да се гарантира надеждността и производителността на бота.

Заключение: Овластяване на търговците с автоматизация, управлявана от AI

Историята на успеха на Rekt Fencer илюстрира трансформиращия потенциал на AI в крипто търговията, позволявайки на търговците да използват сложни алгоритми за навигиране на нестабилните пазари с прецизност и гъвкавост. Използвайки силата на AI, търговците могат да рационализират търговските операции, да намалят рисковете и да се възползват от доходоносни възможности в днешната динамична пазарна среда. Тъй като AI продължава да се развива, интегрирането му в стратегиите за търговия обещава да предефинира пазара на крипто търговията, като дава възможност на търговците с иновативни инструменти за постигане на техните финансови цели.

Публикацията на Тодор Цонев: "Използване на изкуствения интелект в крипто търговията" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Анализ: Ще падне ...
Анализ: Ще падне ли цената на Dogecoin?

Анализиране на потенциалния спад на цената на Dogecoin: Препоръчва се повишено внимание сред пазарните условия Dogecoin (DOGE) отдавна е...

Възходът на Solan...
Възходът на Solana: Нова ера в крипто таксите предизвиква господството на Ethereum

Предефиниране на динамиката на криптовалутата: Потенциалният триумф на Solana над Ethereum в таксите за транзакции В потенциална промяна на...

Пътуването на Бит...
Пътуването на Биткойн до $100 000: Анализ на бичи рали канал

Пътят на Биткойн към $100 000: Анализ на рали канала Скорошен анализ предполага, че Биткойн (BTCUSD) е на траектория към $100 000, като...

Биткойн пада рязк...
Биткойн пада рязко под ключовите нива на поддръжка

Биткойн мечките доминират, тъй като цената пада рязко под ключовите нива на подкрепа Биткойн (BTC) направи рязък завой към низходящата...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!