Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Изследване на спада на Биткойн: пет потенциални оправдания

Пазарът на криптовалути, сфера, която парадира с нестабилността като своя втора природа, винаги е бил синоним на непредсказуемост. Сложният танц на цифрите и десетичните знаци държи инвеститорите нащрек, а скорошният спад в стойността на Биткойн беше отличен пример за това зрелище. Както беше наблюдавано на 18 август 2023 г., Биткойнът, водещият в този маратон за дигитална монетизация, претърпя стряскащо намаление от 8% в рамките на 10 минути. Докато прахът се утаи, спекулантите бяха оставени да се мъчат да разберат причината за това монументално слизане, което отекна в по-широкия пазар на криптовалута.

Декодиране на спада на крипто пазара: разбиране на факторите зад спада

Няма ясен консенсус сред наблюдателите на пазара, но видни анализатори на крипто пазара споделиха първоначални теории относно причините зад този рязък спад на пазара:

  1. SpaceX разтоварва Биткойн: Едно от преобладаващите обяснения беше предложено от пазарния анализатор на eToro Джош Гилбърт, който призна изумителното пропадане на SpaceX, което според съобщенията разтовари своите Биткойн холдинги на стойност 373 милиона долара. Това твърдение намери своите корени в статия от The Wall Street Journal. Страхът и несигурността обикновено следват значителни продажби от индустриални магнати, засилвайки нестабилността на пазара - когато силно влиятелният бизнес магнат Илон Мъск разпредели своите Биткойн активи, пазарът трепери в очаквана турбуленция. Хронологията на Гилбърт поставя появата на спад на цената на Биткойн около 2,5 часа след онлайн публикуването на доклада.

  2. Предстоящи повишения на лихвените проценти: Гилбърт предложи и алтернативна възможност, свързана с очакваните промени в лихвените проценти, диктувани от Федералния резерв на САЩ. С глобалните пазари, особено рисковите активи, демонстриращи слабости през последните седмици и очаквания, предполагащи по-дълготрайни високи проценти, оттеглянето на криптовалутата изглежда почти неизбежно. В допълнение, борбата на Биткойн да поддържа инерция над тесния диапазон на търговия ($29 000 - $30 000) подхранва разпродажбите.

  3. Доходност на държавни облигации: Тина Тенг, анализатор на CMC Markets, разпространи различна гледна точка. Тя отдаде разпродажбата на крипто на скока в доходността на държавните облигации, често показателен за намаляване на ликвидността на по-широките пазари. Тенг предположи, че това явление може значително да повлияе на криптовалутите.

  4. Кризата на Evergrande: Тенг също засегна продължаващата криза на Evergrande, но противно на други анализатори, тя остави настрана нейното въздействие върху регресията на цената на Биткойн. Тя изрази мнение, че това влияе предимно върху китайските икономически настроения и перспективите на инвеститорите, но не е задължително да влияе пряко върху Биткойн.

  5. Девалвация на китайския юан: И все пак Маркус Тилен, ръководител на изследванията в Matrixport, оспори аргумента за риска от девалвация на китайския юан, твърдейки, че това е влиятелна сила зад разпродажбите на пазара на Биткойн. Според него юанът, който в момента се търгува на най-слабото си ниво от 2007 г., представлява значителен макрориск.

Стремейки се да разплетем загадката на внезапния спад на цената на Биткойн, има за цел да разберем сложната динамика, управляваща пазара на цифрови валути. Причините зад разпродажбата са многостранни – комбинация от външни фактори, включително потенциални повишения на лихвените проценти, промени в доходността на облигациите и масивно разтоварване от значими заинтересовани страни. Независимо от причините, това събитие служи като силно напомняне - сферата на криптовалутите продължава да бъде неустоима примамка за инвеститорите, като същевременно е безмилостно непредвидима.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Изследване на спада на Биткойн: пет потенциални оправдания" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!