Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

JPMorgan си партнира с шест индийски банки за уреждане на доларови сделки в блокчейн

Coinspeaker JPMorgan Partners с шест индийски банки за уреждане на доларови сделки на блокчейн

Банковият гигант JPMorgan си партнира с шест индийски банки за уреждане на междубанкови транзакции в долари през блокчейн платформа в най-новия международен финансов център на страната GIFT City.

JPMorgan се обедини с някои от най-големите индийски кредитори в частния сектор като HDFC Bank Ltd., ICICI Bank Ltd., Axis Bank Ltd., Yes Bank Ltd. и IndusInd Bank Ltd. Говорейки в интервю, Kaustubh Kulkarni, ст. държавен служител в Индия и заместник-председател за Азиатско-тихоокеанския регион в JPMorgan каза:

„Ще стартираме пилотен проект през следващите няколко месеца, тъй като трябва да анализираме опита на банките.“

Както беше казано, целта на този проект на JPMorgan ще бъде сетълмент на доларови сделки в реално време за разлика от текущите периоди на сетълмент от няколко дни, които се случват само през седмичните работни дни. В момента отнема няколко часа, за да завършите сетълментите в съществуващата система. Освен това сетълментите не се извършват през почивните дни или официалните празници. Въпреки това, въвеждането на базирана на блокчейн система в реално време ще премахне това ограничение, позволявайки сетълментите да се извършват 24/7.

„Чрез използване на блокчейн технология за улесняване на транзакциите на база 24×7, обработката е мигновена и позволява на банките в GIFT City да поддържат собствената си часова зона и работно време“, каза Кулкарни.

Платформата Onyx на JPMorgan

JPMorgan си партнира с 6 индийски банки за уреждане на междубанкови транзакции в долари в блокчейн

Платформата Onyx на JPMorgan, създадена през 2020 г., е неговата собствена мрежа за цифрови активи за сетълмент на платежни транзакции на едро.

Правителството на Индия планира да позиционира Gujarat International Finance Tec-City или GIFT City като алтернатива на някои от най-големите световни търговски центрове като Дубай и Сингапур. В резултат на това централната банка на Индия – Резервната банка на Индия – стартира форуърден пазар без доставка, сетълмент в долари в GIFT City.

Въпреки че JPMorgan е оптимистичен за бъдещето на блокчейн и неговото внедряване в рамките на глобалната банкова система. Банката също е предприела няколко мерки в тази насока.

JPMorgan получи одобрение от Международния център за финансови услуги за провеждане на пилотен проект на своята блокчейн платформа, наречена Onyx. През следващите няколко месеца проектът ще анализира опита на банките и ще започне официално в понеделник.

Това развитие идва в момент, когато стратезите на JPMorgan посочват нарастващите признаци на де-доларизация. „Дедоларизацията е очевидна във валутните резерви, където делът на долара е намалял до рекорд, тъй като делът в износа е намалял, но все още се появява при суровините“, отбелязват стратезите.

следващия

Партньори на JPMorgan с шест индийски банки за уреждане на доларови сделки в блокчейн

Публикацията на Олег Димитров: "JPMorgan си партнира с шест индийски банки за уреждане на доларови сделки в блокчейн" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!