Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Как финансовите съветници могат да навигират в бурните води на крипто

Продължаваме да живеем в крипто историята. Регулаторите наскоро продължиха агресивно напред с някои големи инициативи в областта на криптовалутите. Има много неща за разопаковане и няма да навлизам в подробностите, но като цяло развитието дава шанс на индустрията да проведе смислени дискусии с SEC относно бъдещето на крипто. Съдебната зала е вид форум и може да е платформата, от която индустрията се нуждае, за да продължи напред.

В някои отношения се очаква. Крипто инвеститорите имаха тежка 2022 г.: Изправени пред неизбежните нарастващи проблеми на иновациите на ранен етап и безсрамните опортюнисти, които винаги се появяват в нововъзникващите индустрии, мнозина усетиха ефектите от лошо управлявани фондове и измами на елита. Изслушванията за фалит отекнаха от гласове на инвеститори, които бяха държали всичките си метафорични яйца в една кошница, разкривайки на съдилищата, че милиони долари са били загубени в носещи доходност криптовалути, които са оставили да седят в една неуспешна борса. Въпреки че изглежда, че индустрията е намерила своята опора, SEC може да се почувства веднъж ухапан, два пъти срамежлив.

Четете Crypto for Advisors, седмичния бюлетин на CoinDesk, който разопакова цифрови активи за финансови съветници. Абонирайте се тук, за да го получавате всеки четвъртък.

Но остава въпросът: Как да водим клиентите през тези бурни времена? Последните съдебни дела, връчени от SEC, изглежда не са охладили интереса на инвеститорите в цифрови активи. Далеч от това: виждаме трафик във веригата да се стича към DeFi протоколи, които поддържат залагане и децентрализирана търговия.

За разлика от минали прекъсвания, при които централизираните борси бяха предизвикани, изходящите потоци от институции като Coinbase изглежда се стабилизираха бързо, което показва, че инвеститорите може да останат на място и следователно се нуждаят от повече насоки от всякога.

Въпреки че е важно да следите развиващия се регулаторен пазар за насоки, има някои начини, по които съветниците могат да бъдат по-предпазливи, когато се обръщат към или инвестират в криптовалути със заинтересовани клиенти.

Значението на задържаните и крипто приложенията

Едно от основните предимства на блокчейн е автономността, която предоставя на инвеститорите. Свободата да търгувате винаги и където и да е мощен инструмент за демократизиране на инвестирането и въпреки че има компромиси, които идват с присъщата отговорност, която изисква, това като цяло е положителна стъпка в посока на финансовото равенство.

FA и RIA знаят добре тази отговорност и въпреки че можете да управлявате цифрови активи директно с правилните инструменти, не искате напълно да смачкате тази новооткрита независимост (и е малко вероятно някой да може). Както инвеститорите научиха миналата година, новата свобода на напълно неограничените, направи си сам мобилни приложения за търговия направи необходимостта от външни съвети да се чувства излишна, докато при жалко обстоятелства не стана много ясно, че не е така.

Това е мястото, където задържаните се появяват. Можете да подкрепите този нов хибриден стил на управлявано инвестиране — където попечителството остава на трета страна — с инструменти, които ви позволяват да преглеждате задържаните инвестиционни сметки на вашите клиенти (чрез Coinbase или Gemini), за да предоставите прозрения, когато вашите клиенти искат да поемат юздите.

Как финансовите съветници могат да навигират в бурните води на крипто

Възприемане на квалифициран, мулти-попечителски подход

Друг голям извод от изминалата година и многото провали на борсата е важността на диверсификацията. Изобилстват истории за инвеститори, които са вложили цели колежански средства в едно приложение, за да спечелят лихва и са станали жертва на лоши практики за кредитиране. Важно е да инвестирате интелигентно и да намалите риска чрез диверсификация на притежанията и използване на инструменти, които ви позволяват да инвестирате за клиенти в различни доверени платформи за обмен.

Също така е важно да знаете как попечителите държат вашите средства. Квалифицираните попечители позволяват на инвеститорите да използват различни форми на попечителство за клиентски средства, които са защитени, проверени и могат да използват технология за горещи и студени портфейли. Въпреки че внимателно проверяваме нашите партньори попечители, за да сме сигурни, че могат да предложат квалифицирани решения за инвестиране, винаги е важно, когато инвестирате от името на клиенти, да разберете методите, използвани от борсите, които използвате.

Поддържайте разнообразно портфолио

Съвременната теория за портфолиото все още се прилага за управление на цифрови активи. Инвеститорите, които претърпяха големи загуби, не бяха само ол-ин за конкретни приложения – те също бяха ол-ин за конкретни криптовалути. Потенциалът за висока възвръщаемост на предлаганите на борсата доходоносни активи накара много инвеститори да вложат големи суми капитал в едно средство (помислете: Terra Luna). Подобно на ранните дни на технологиите, за клиентите е лесно да бъдат увлечени от шума и потенциално да закупят раздути активи с високорискови профили.

Това прави DYOR (да правите собствени изследвания) невероятно важен в пространство, което се развива бързо. Използването на индекси и модели от експерти в областта на цифровите активи може да бъде изключително полезно в тези сценарии. По този начин можете да разпределите инвестиционния капитал между различни разпределения на цифрови активи, ръководени от пазарни проучвания и анализатори в областта.

Освен това диверсификацията не трябва да бъде само в сферата на крипто. Казваме „цифрови активи“ с причина и това е, защото има няколко начина да се ангажира блокчейн извън криптовалутите, за да се диверсифицира. Токенизираните активи (известни още като активи от реалния свят или RWA) като частен капитал, недвижими имоти и изкуство, наред с други алтернативи, дават възможност на инвеститорите да разширят експозицията си на цифрови активи чрез достъп до иначе ограничени инвестиционни инструменти.

Останете на пулса

С развитието на регулаторния пазар трябва да се развивате и вие. Въпреки че колелата на законодателството се въртят бавно и разрешаването на тези съдебни дела може да отнеме години, възможността за истински дискурс може да доведе до колективно решаване на проблеми и в крайна сметка до яснота в пространството. Следете внимателно обозначенията на активите и ключовите констатации, за да сте сигурни, че инвестирате по възможно най-съвместимия и интелигентен начин.

Днешният инвеститор знае предимствата на цифровите активи и 50 милиона от тях вече са инвестирани в крипто. Съветниците имат способността да им предложат вашите знания, финансово образование и опит, за да ги насочат, когато имат най-голяма нужда. Твърдо вярвам, че RIA ще проправи пътя за дигиталните активи, защото вие имате силата да извадите най-доброто в това нововъзникващо пространство и да му позволите да прави това, за което е измислено – да накарате финансовата система да работи за всички.

Публикацията на Олег Димитров: "Как финансовите съветници могат да навигират в бурните води на крипто" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!